ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοντίδης: Επέστρεψε στο Νο1 του κόσμου

Ο πρωταθλητής μας επιδεικνύει μια απαράμιλλη σταθερότητα και συνέπεια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι συνεχόμενες επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη τον τελευταίο έναν χρόνο έφεραν την αναρρίχησή του στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία επιστρέφει μετά από οκτώ μήνες.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του που βρίσκεται στην κορυφή, με την τελευταία παρουσία του να είχε διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Η πρώτη ήταν από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 και η δεύτερη από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

Η ανακοίνωση της νέας Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser βρίσκει τον Λεμεσιανό ιστιοπλόο στο Νο1 με 875 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση με 869 βαθμούς βρίσκεται ο Κροάτης Tonci Stipanovic, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια προπονητική ομάδα με τον Παύλο Κοντίδη. Την πρώτη τετράδα κλείνουν οι Βρετανοί Μichael Beckett (852β.) και Εliot Hanson (843β.) πρώην κατόχων των δυο πρώτων θέσεων αντίστοιχα.

Η επιστροφή του Κοντίδη στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αποτελεί απόρροια των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που καταγράφει τους δώδεκα τελευταίους μήνες που ήταν συγκεκριμένα (σε χρονολογική σειρά):

  • 6η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Trofeo Princesa Sofia 2022
  • Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Hyeres 2022
  • Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022
  • Χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022
  • Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2023
  • 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Trofeo Princesa Sofia 2023

Σε έξι αγώνες το 2022 και το 2023 μετράει τέσσερα μετάλλια, μια τέταρτη και μια έκτη θέση επιδεικνύοντας απαράμιλλη σταθερότητα και συνέπεια που τον έφερε στο Νο1 του κόσμου.

Ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 βρίσκεται στο Hyeres ενόψει του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη σεζόν, το οποίο αρχίζει στις 24 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ μεγάλος χορηγός είναι η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση

Η αθλήτρια του τζούντο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ