ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival

Ρεκόρ συμμετοχών από Κύπρο και εξωτερικό

Δελτίο Τύπου

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 22ου McDonalds Ayia Napa Youth Soccer Festival.

Αναβαθμισμένο και ανανεωμένο αλλά και με ρεκόρ συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival, το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της McDonald’s Cyprus ως χορηγός μετονομασίας, καθώς και της LIDL CYPRUS ως τον σημαντικότερο χορηγό υποστηρικτή, θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας. Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές φάσεις φέτος, με την πρώτη να ξεκινάει από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Τετάρτη 1 Μαΐου, για τις ηλικιακές κατηγορίες Grassroots αγοριών και κοριτσιών, και τη δεύτερη φάση να ξεκινάει από τις 10 μέχρι και 12 Μαΐου, για τις ηλικιακές κατηγορίες νέων από 13 μέχρι και 17 ετών. Στο σύνολο τους έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα λάβουν μέρος 470 διαφορετικά ηλικιακά τμήματα και πέραν των 4000 παιδιών, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κατά 80% αυξημένη σε σχέση με πέρσι είναι επίσης η συμμετοχή ακαδημιών από το εξωτερικό, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει τις 19, με τον συνολικό αριθμό διαφορετικών ηλικιακών τμημάτων που θα ταξιδέψουν στην Κύπρο να έχει ανέλθει στα 68. Ο αριθμός δε των παιδιών από το εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσει τα 750, γεγονός το οποίο αποτελεί τεράστια επιτυχία για την διοργάνωση. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος σημειώνονται συμμετοχές από χώρες όπως η Φιλανδία, Μάλτα, Τσεχία, Πολωνία και Αγγλία, ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχει συμμετοχή από Αφρικάνικη χώρα και συγκεκριμένα από την ακαδημία Jungle Kings από την Μποτσουάνα.

Οι ομάδες αυτές θα καταφθάσουν από το εξωτερικό με την συνοδεία σίγουρα πάρα πολλών συνοδών και γονέων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2000 άτομα, γεγονός το οποίο ικανοποιεί αφάνταστα τους διοργανωτές, αφού με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ο θεσμός καθιερώνεται και εδραιώνεται σταθερά πλέον ως διεθνής.    

Στην φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 21 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2007 μέχρι και το 2018. Η επιτυχημένη καινοτομία των τελευταίων χρόνων, με την προσθήκη επιπλέον ηλικιακών κατηγοριών σε ξεχωριστά πρωταθλήματα χαμηλότερου ποδοσφαιρικού επιπέδου, τα οποία προνοούν την συμμετοχή παιδιών γεννηθέντα από το 2011 μέχρι και το 2018, συνεχίζεται και φέτος, δίνοντας την ευκαιρία στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών για να συμμετέχουν σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες και με περισσότερη έμφαση στην χαρά και την διασκέδαση.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η καινοτομία που έχει καθιερωθεί και αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία για την διοργάνωση, η δημιουργία εκεί και όπου είναι εφικτό, 3 ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out, προκρίνοντας ανάλογα με την θέση τους όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες σε αυτή την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η συμμετοχή κοριτσιών συνεχίζεται και φέτος με ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 και Κ13, όπου με μεγάλη ικανοποίηση οι διοργανωτές αναγγέλλουν την συμμετοχή 16 ομάδων κοριτσιών, επιτυγχάνοντας έτσι τους κοινούς με την ομοσπονδία στόχους της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο δίνοντας παράλληλα ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πληθυσμό.

Χορηγοί - Υποστηρικτές - Συνεργάτες

Στην όλη προσπάθεια τους για ένα επιτυχημένο τουρνουά, οι διοργανωτές πέραν της McDonald’s Cyprus αλλά και της Lidl Cyprus, θα έχουν όπως πάντα στο πλευρό τους τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς να δεχθεί ως οικοδεσπότης πέραν των 20000 επισκεπτών και φιλάθλων της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Τεράστια είναι η συμβολή και η υποστήριξη που παρέχετε προς την διοργάνωση από το Υφυπουργείο Τουρισμού σε σχέση με τις επιτυχημένες προσπάθειες για προσέλκυση ομάδων από το εξωτερικό αλλά και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω της οποίας διεκπεραιώνεται το διαιτητικό πρόγραμμα των 1200 περίπου αγώνων που θα πραγματοποιηθούν. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η συνεργασία και η υποστήριξη που παρέχεται προς την διοργάνωση από την Ayia Napa Marina, η οποία πέραν των άλλων, υποδέχεται και αναλαμβάνει κάθε χρόνο την οργάνωση της δημοσιογραφικής διάσκεψης του τουρνουά, η οποία αποτελεί και την αντίστροφη μέτρηση για το εναρκτήριο λάκτισμα. Την ομάδα των χορηγών συμπληρώνει η εταιρεία RubikCons, με ειδίκευση στην κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών, ενώ την ομάδα υποστηρικτών αποτελούν οι εταιρείες Niu Electric bikes και σταθερά όπως πάντα το Waterworld Waterpark και το Parko Paliatso Luna Park στην Αγία Νάπα.  

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η διαδικτυακή αθλητική ιστοσελίδα 24 SPORTS και το αθλητικό ραδιοφωνικό κανάλι ΣΠΟΡ FM 95, το οποίο θα καλύψει το τουρνουά, με αποκορύφωμα το δίωρο live link στους τελικούς και την τελετή απονομών. Πλήρως αναβαθμισμένη η φετινή τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης, όπου μέσα από την συνεχιζόμενη συνεργασία με το αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι CYTAVISION, και την χορηγία από την CYTAVISION, θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση 6 τελικών στην κατηγορία EAGLES, καθώς και της τελετής απονομών που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 1η Μαΐου, από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.

Σημαντικό ρόλο φέτος στον τομέα οργάνωσης θα διαδραματίσει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού μέσα από την συνεργασία των διοργανωτών με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει επιτευχθεί η συμμετοχή αρκετών φοιτητών εθελοντών στην οργανωτική δομή του τουρνουά.

Σημαντική θα είναι επίσης η βοήθεια μέσα από την συνεργασία των διοργανωτών με την εταιρεία GREEN DOT, στην προσπάθεια για την διατήρηση της καθαριότητας στον χώρο της διοργάνωσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και των παιδιών ιδιαίτερα για την σημαντικότητα της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης.

Κοινωνικό Έργο

Θέλοντας να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο και να ευαισθητοποιήσουν παράλληλα το κοινό, το Καραισκάκειο Ίδρυμα σε συνεργασία με την διοργάνωση, θα λειτουργήσουν στον χώρο του τουρνουά δειγματοληπτικό κέντρο συλλογής δειγμάτων για τις ανάγκες του αρχείου δοτών μυελού των οστών. Τόσο το Καραισκάκειο Ίδρυμα όσο και οι διοργανωτές, καλούν τον κόσμο που θα παρευρεθεί όπως υποστηρίξει την πιο πάνω προσπάθεια.

Ο Εκπρόσωπος της Διοργάνωσης, κ. Χρίστος Κωνσταντίνου, ανέφερε σχετικά: "Το McDonald’s Ayia Napa Youth Soccer Festival αποτελεί για εμάς μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή για τα μικρά παιδιά και ο στόχος όλων θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών, στα οποία θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία μακριά από την πίεση και το άγχος της νίκης, να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Οι αυξημένες συμμετοχές και η αγάπη του κόσμου και των παιδιών προς το τουρνουά μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ταυτόχρονα όμως ανεβάζει τον πήχη σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που θα χρειαστεί για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω και να ευχηθώ σε κάθε ομάδα και κάθε παιδί ξεχωριστά καλή τύχη και κάθε επιτυχία, και να τους πω πραγματικά ότι είναι μεγάλη μας τιμή που θα τους έχουμε μαζί μας για μια ακόμη χρονιά". Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές που κάνουν αυτή τη διοργάνωση πραγματικότητα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση