ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αν ο Σάβιτς είναι ανεύθυνος, εμείς να μη φανούμε τέτοιοι

Οι πλείστες ομάδες μας επέλεξαν να μείνουν Κύπρο και υπάρχει σοβαρός λόγος

Newsroom 24sports

Η αλήθεια μπήκαμε στην περίοδο των μεταγραφών και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για εμάς των αθλητικών μεταφέρθηκε στα…παραδοσιακά μας και μακριά από τα ζητήματα που συνδέονται με τον ιό. Μακάρι να μπορούσε αυτό να είναι μόνιμο, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ακόμα ζούμε με διατάγματα και πρωτόκολλα όσο και αν δικαιούμαστε να περηφανευόμαστε πως η εγχώρια μετάδοση έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Αν αυτό που έκανε ο Σάβιτς είναι ανεύθυνο, το ίδιο θα είναι να επιτρέψουμε μετά από ένα Καλοκαίρι που θα «σμίξουμε» με τους τουρίστες να επιστρέψει μαζικά το κοινό στο γήπεδο

Τα δυο μεγάλα ζητήματα που απομένουν βάσανο για όλους και επηρεάζουν ασφαλώς και το ποδόσφαιρο, είναι τα ταξίδια και οι μαζικές συναθροίσεις. Τα ταξίδια ήδη οδήγησαν σε ναυάγιο την απόπειρα των ομάδων μας να πάνε εξωτερικό για προετοιμασία, με μόνη την Ομόνοια να το παλεύει ακόμα. Για τις συναθροίσεις ασφαλώς χρειάζεται υπομονή για το πότε και πως θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Το να λέμε «όλα θα γίνουν» έτσι απλά και μαγικά με συγχωρείτε αλλά είναι χαζό στις μέρες μας.

Ως προς τα ταξίδια, το Σάββατο 20/6 έφερε το νέο ξεκλείδωμα των αεροδρομίων και από την Κυριακή(21/6) ανοίγει και η Πάφος (για το θέμα μπορείτε να ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύσαμε).

Όμως το «ανοίγει» δεν περιγράφει το τι συμβαίνει με ακρίβεια. Είναι μια δυναμική διαδικασία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει και να προκαλεί εμπόδια. Π.χ. η πρώτη πτήση που μας ήρθε όταν ανοίξαμε στις 9/6 ήταν από Ισραήλ και γενικώς ήταν μια χώρα που θα μας ερχόταν χωρίς θέματα. Ξαφνικά προκύπτουν κρούσματα και την ρίξαμε από τη λίστα Α (έρχονται χωρίς περιορισμούς) στη Β (απαιτείται πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ PCR ή να υποβληθούν σε τεστ εδώ). Είναι μια χώρα κοντινή που αν δεν είχε θέματα μπορούσαμε π.χ. να φέρουμε εδώ ομάδες για φιλικά.

Από την άλλη, η Ομόνοια αρχικά ήθελε να πάει Πολωνία. Η κατάσταση εκεί είναι μεταβαλλόμενη συνεχώς αλλά δε βελτιώθηκε ακόμα σε βαθμό που να φύγει από την κατηγορία Β και να πάει στην Α. Ως εκ τούτου σκέφτηκαν τη Σλοβενία που «τρύπωσε» στην Α. Ποιο όμως είναι το πρόβλημα; Πως κάθε βδομάδα οι δείκτες επαναξιολογούνται και αν πάθουν καμιά ζημιά οι Σλοβένοι μπορούν οι επιστήμονες να αλλάξουν την κατηγορία της και μαζί τα πλάνα των «πρασίνων». Στο συνημμένο κείμενο φιλοξενούνται και δηλώσεις του Dr Καραγιάννη επί του θέματος. Σε ακραία κατάσταση, μπορεί να προκύψει κατά την παρουσία τους εκεί.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι πλείστες ομάδες δε θέλησαν να ρισκάρουν ένα ταξίδι και προτίμησαν να μείνουν Κύπρο και να προετοιμαστούν παίζοντας φιλικά μεταξύ τους. Η Πάφος θέλει να πάει όμως η Πάφος δεν έχει πρόβλημα να μείνει και ένα μήνα εξωτερικό αφού αυτό έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε είναι πως μέχρι τον Αύγουστο θα έχει τελειώσει κι αυτό ώστε οι ομάδες μας να πάνε να παίξουν Ευρώπη ή να υποδεχθούν άλλες ομάδες εδώ χωρίς προβλήματα.

Στα του κόσμου, η ιστορία του Σάβιτς που ήταν σε πρώτο πλάνο αυτές τις μέρες και σωστά κατέγραψε το σύνολο σχεδόν του τύπου τη στάση του ως ανεύθυνη. Να πάει μες τους οργανωμένους οπαδούς του Ερ. Αστέρα δηλαδή. Όμως αν αυτό είναι ανεύθυνο, το ίδιο θα είναι να επιτρέψουμε μετά από ένα Καλοκαίρι που θα «σμίξουμε» με τους τουρίστες να επιστρέψει μαζικά το κοινό στο γήπεδο. Οι Σέρβοι το έκαναν με τρόπο που μόνο αστείος είναι αφού όσοι δικαιούνταν ήταν ο ένας πάνω στον άλλο.

Είναι αυτά τα περιστατικά που έρχονται για να μας θυμίσουν που τώρα, που παίρνουμε τις αποφάσεις να άρουμε την απομόνωση στην οποία υποβάλαμε τους κατοίκους του νησιού από τα μέσα Μαρτίου, περισσότερο από ποτέ θέλει προσοχή στο πως συμπεριφερόμαστε. Για αυτό άλλωστε παραμένουν τόσο αυστηρά κάποια μέτρα: για να διαχειριστούμε ακόμα και το ενδεχόμενο η κάθοδος των τουριστών να προκαλέσει εστίες μόλυνσης και στην Κύπρο.

Τις επόμενες βδομάδες που περιμένουμε την μεγαλύτερη έλευση από τουρίστες, θα μπορούμε να καταγράψουμε με σιγουριά τα δεδομένα. Μακάρι να παν όλα καλά, αλλά μέχρι να το ξέρουμε χρειάζεται υπευθυνότητα σε κάθε μας βήμα.

Υ.Γ: Η UEFA στις αποφάσεις της απέφυγε να πει ξεκάθαρα αν οι επαναληπτικοί για τους 16 του Champions League θα γίνουν στις έδρες των ομάδων. Μας είπε πως μέσα του Ιούλη θα μπορεί να το κάνει. Δείγμα του πόσο ρευστή είναι η κατάσταση για να έχουμε και ένα παράδειγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση