ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανδρέας Κωνσταντίνου: Τον είχαν «τελειώσει» πριν τη σύλληψη

Υπήρχε ενημέρωση και για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο Αγία Νάπα-Οθέλλος

Newsroom 24sports

Λεπτομέρειες που αφορούν το αίτημα της ΚΟΠ στον Μπερτράντ Λαγέκ για διαγραφή του Ανδρέα Κωνσταντίνου για τη διαιτησία του στον αγώνα Αγία Νάπα-Οθέλλος αποκάλυψε στην εκπομπή «Pressing» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο Ανδρέας Βιολάρης.

Όπως τόνισε, η απόφαση για διαγραφή του εν λόγω διαιτητή (δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΚΟΠ εδώ) πάρθηκε μετά το παιχνίδι της Αγίας Νάπας με τον Οθέλλο και δεν έχει να κάνει με τη σύλληψή του, μετά τις καταγγελίες που ακολούθησαν.

Οι ιθύνοντες εξέτασαν το αναλυτικό βίντεο του αγώνα και έκριναν ότι τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο Κωνσταντίνου ήταν τόσο σοβαρά και η συνολική του διαιτησία τόσο κακή, ώστε να χρήζει ακόμα και διαγραφή.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε επίσης ο Ανδρέας Βιολάρης, η ΚΟΠ ενημερώθηκε από την UEFA ότι υπήρχε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι αυτό ήταν κάτι που λήφθηκε επίσης υπόψη, αν και για την ώρα δεν έχει φτάσει φάκελος που να αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΚΟΠ: Ζητά διαγραφή Κωνσταντίνου

Στην απόφαση να ζητήσει διαγραφή του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου από τα μητρώα της διαιτησίας κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, σε σημερινή (13/2), έκτακτη συνεδρία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της, ασχολήθηκε με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο μας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις συλλήψεις Προέδρου Σωματείου και Διαιτητή και προχώρησε στη λήψη των ακόλουθων αποφάσεων:

-Η Εκτελεστική Επιτροπή, αφού ενημερώθηκε για τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης Αγώνων της ΚΟΠ με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και λαμβάνοντας υπόψη και την έκθεση του Παρατηρητή του πρόσφατου αγώνα του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας Οθέλλος Αθηαίνου – Αγία Νάπα, αποφάσισε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Μπέρτραντ Λαγιέκ να προχωρήσει στη διαγραφή του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου από τα μητρώα διαιτησίας.

-Θα γίνουν συστάσεις προς τα Σωματεία και τους παράγοντες όπως, σε περίπτωση που κατέχουν οποιαδήποτε στοιχεία για διαφθορά στο ποδόσφαιρο, να προχωρούν σε τεκμηριωμένες και σοβαρές καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ή να επικοινωνούν με τον αριθμό 1460, δίνοντας τα στοιχεία που κατέχουν.

Όπως τονίστηκε προς την ΚΟΠ σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Πολιτεία προτίθεται να ενεργοποιήσει το σχετικό άρθρο του νόμου, σε βάρος όσων προχωρούν γενικά και αόριστα σε καταγγελίες, χωρίς την απαραίτητα τεκμηρίωση.

-Δόθηκαν οδηγίες προς το Γενικό Διευθυντή και το Νομικό Τμήμα της Ομοσπονδίας όπως, ενισχύσουν τους κανονισμούς της ΚΟΠ που καθορίζουν, ποια άτομα δικαιούνται να έχουν αθλητική ποδοσφαιρική ιδιότητα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές κλπ), σε σχέση και με τις υπόλοιπες επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Αγίας Νάπας, έχουν δοθεί οδηγίες στο Νομικό Σύμβουλο της ΚΟΠ να μελετήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση και να υποβάλει εισήγηση για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X