ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει ο δρόμος για ξένους διαιτητές!

Διαφωτιστικές δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου

Newsroom 24sports

Ανοίγει ο δρόμος για την άφιξη των ξένων ρεφ. Είχαμε αναφερθεί στο θέμα σε προηγούμενο ρεπορτάζ, θέτοντας τον τρόπο μέσα από τον οποίο ένα τέτοιο γεγονός είναι εφικτό.

Σήμερα παραθέτουμε νέα δεδομένα που κάνουν την έλευση των ακόμη πιο εφικτή.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα Cyprus Times ο Υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, τοποθετήθηκε για την επικείμενη επανέναρξη των πτήσεων, τις αφίξεις τουριστών, τον σταδιακό επαναπατρισμό Κυπρίων και τα μέτρα ασφάλειας σε αεροδρόμια και δημόσιες συγκοινωνίες.

Δεν είναι, όπως εκτιμάται, δύσκολο να έλθει σε συμφωνία με ξένη ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή ομοσπονδίες για παραχώρηση διαιτητών

Η… ενδιαφέρουσα, (επί του αντικειμένου), ερώτηση που υποβλήθηκε ήταν η εξής: «Υπάρχει κάποια σκέψη για το πώς θα γίνονται οι αφίξεις τουριστών; Θεωρούμε δεδομένο ότι οι τουρίστες δεν γίνεται να μπαίνουν σε καραντίνα. Θα γίνονται κάποια τεστ ενδεχομένως στα αεροδρόμια»;

Η απάντηση του Υπουργού: «Δεν θα μπαίνουν οι τουρίστες σε καραντίνα και δεν θα υπάρχει αυτό το θέμα, αφού για να ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν θα υπάρχει ανάγκη για καραντίνα. Θα επιβεβαιώσουμε όμως, ότι εκείνοι που θα έρχονται θα έχουν πιστοποιητικά και θα εξετάζονται. Η διαδικασία ακόμη δεν ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι, αφού αυτό θα αποφασίσει στη Διυπουργική.

Το πώς θα γίνονται τα τεστ δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Λεπτομέρειες, χρονοδιαγράμματα, ποιες χώρες, με ποιον τρόπο, εάν θα γίνεται πριν ή μετά τεστ και τι υποδομές θα χρειάζονται περαιτέρω τα αεροδρόμια μας, είναι αυτά που θα τα δουλέψει επίσης η Διυπουργική Επιτροπή.

Η Διυπουργική Επιτροπή με τη στήριξη της Καθοδηγητικής Επιτροπής θα ετοιμάσει και θα υποβάλει μέχρι τέλος Μαΐου 2020, σχέδιο δράσης για το σταδιακό άνοιγμα των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια μας».

Από την 9η Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου

Θυμίζουμε ότι το άνοιγμα των αεροδρομίων εντάσσεται στην τρίτη φάση (από τις τέσσερις συνολικά που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο) της Στρατηγικής της κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η φάση αυτή διαρκεί από τη 9η Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου και θα γίνεται σταδιακά αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών.

Ακριβώς στην ίδια φάση περιλαμβάνεται και η έναρξη των Αθλητικών Πρωταθλημάτων (χωρίς φιλάθλους) (αυτή ήταν η διατύπωση του σχετικού κυβερνητικού κειμένου).

Άρα η δυνατότητα έλευσης ξένων διαιτητών για να διαιτητεύσουν αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί με ακόμη περισσότερη ευκολία αν η ΚΟΠ επιθυμεί να το κάνει. Δεν είναι, όπως εκτιμάται, δύσκολο για την ομοσπονδία να έλθει σε συμφωνία με ξένη ποδοσφαιρική ομοσπονδία ή ομοσπονδίες για παραχώρηση διαιτητών.

Με βάση τα λέχθεντα από τον Υπουργό η Διυπουργική Επιτροπή με τη στήριξη της Καθοδηγητικής Επιτροπής θα ετοιμάσει και θα υποβάλει μέχρι τέλος Μαΐου 2020, σχέδιο δράσης για το σταδιακό άνοιγμα των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια μας. Μέχρι τέλος Μαΐου –σε 3 περίπου βδομάδες- θα υπάρχει ένας μπούσουλας.

Ειδικότερα όσον αφορά τα τεστ για τους εισερχόμενους στην επικράτεια της ΚΔ, υπάρχουν τα τεστ ταχείας διάγνωσης (Rapid Test) του COVID 19 που δίνουν αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφόσον αυτά κρίνονται ακριβή και αξιόπιστα από τους ειδικούς. Αυτά τα τεστ αποτελούν ίσως και τη σανίδα σωτηρίας για τον τουρισμό.

Ο δρόμος για την κάθοδο των ξένων διαιτητών, με βάση το αίτημα της Ομόνοιας, έχει ανοίξει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση