ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:18
 

Ανόρθωση: Αυτό είναι το περιεχόμενο του περιβόητου MoU

Όλες οι βασικές πρόνοιες της υπό συζήτηση συμφωνίας

Newsroom 24sports

Η φράση «μνημόνιο συναντίληψης» (MoU), έχει μπει τις τελευταίες μέρες στη ζωή του Ανορθωσιάτη που προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό ακριβώς που συζητούν σωματείο και Χρήστος Πουλλαΐδης προκειμένου να μπει η εταιρεία στην επόμενη μέρα της. Η www.24sports.com.cy βρήκε τις λεπτομέρειες που αφορούν στην υπό συζήτηση συμφωνία και σας τις παρουσιάζει.

Εκείνο που δεν δέχεται ο Σύλλογος είναι να μειωθεί το ποσό της ετήσιας χορηγίας, που ειρήσθω εν παρόδω για δύο χρόνια δεν έχει εισπραχθεί.

Το Memorandum of Understanding (MoU) είναι μια συμφωνία ανάμεσα στον Σύλλογο και τον Χρήστο Πουλλαΐδη. Προνοεί ότι η εταιρεία το συντομότερο θα παραχωρήσει στον Χρήστο Πουλλαΐδη μετοχές για χρήματα που έβαλε στην εταιρεία και δεν έχουν ακόμα μετοχοποιηθεί και θα εγγράψει τις μετοχές αυτές στον έφορο εταιρειών ενώ θα φύγει οποιοσδήποτε περιορισμός για το μέγιστο ποσοστό μετοχών που μπορεί να έχει. Στην αρχική συμφωνία διαχείρισης, υπήρχε περιορισμός στο μέγιστο ποσοστό μετοχών ανά φυσικό πρόσωπο στο 15%, κάτι που άλλαξε με γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του κ. Πουλλαΐδη. Αν γίνει αυτό, ο κ. Πουλλαΐδης θα καταστεί ιδιοκτήτης ουσιαστικά της εταιρείας. 

Όπως πληροφορούμαστε ο κ. Πουλλαΐδης κατόπιν αιτήματος της εταιρείας υπέγραψε να μετοχοποιηθούν αυτά τα χρήματα που ανέρχονται σε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ διότι το είχε ανάγκη η ομάδα για τα Κριτήρια του Μάρτη που πέρασε, όντας πλήρως συνεργάσιμος στην απαίτηση αυτή από την εταιρεία.

Επιπλέον, ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά το Σωματείο να του επιστρέψει το 21% που του είχε χαρίσει πριν από 2 χρόνια και να παραμείνει στο 30%. Επιπλέον, ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά όπως η Κτηματική εταιρεία που ενοικιάζει στον Σύλλογο το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, να επεκτείνει τη συμφωνία ενοικίασης μέχρι το 2030. Ακόμα ο Χρήστος Πουλλαΐδης απαιτεί από την εταιρεία αυτή τη φορά να παραιτηθούν όλα τα μέλη του Συμβουλίου της εταιρείας που διορίστηκαν από τον Αντρέα Παντελή.

Επιπλέον όσα χρήματα οφείλει η εταιρεία στον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια που ήταν ο Αντρέας Παντελή στο τιμόνι να διαγραφούν, μιας και η διοίκηση Ανδρέα Παντελή, δεν πλήρωσε τα ετήσια δικαιώματα ως όφειλε προς τον σύλλογο.

Επιπλέον, ο Χρήστος Πουλλαΐδης ζητά όπως γίνει έλεγχος στα οικονομικά της εταιρείας από ανεξάρτητη επιτροπή, να διοριστεί μια επιτροπή που θα κάνει μόνιμα έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας, να καταρτιστεί τριετές οικονομικό πλάνο για την εταιρεία και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όλα τα πιο πάνω είναι δεκτά από το ΔΣ του Συλλόγου.

Εκείνο που δεν δέχεται ο Σύλλογος είναι να μειωθεί το ποσό της ετήσιας χορηγίας, που ειρήσθω εν παρόδω για δύο χρόνια δεν έχει εισπραχθεί. Οι δύο πλευρές διαφωνούν στο ύψος του ποσού που θα καταβάλλεται. Ποσό που όμως προκύπτει μέσα από υποχρεώσεις του συλλόγου προς τρίτους και εμπίπτει και στα κριτήρια UEFA, που η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να περνά.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X