ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση: Τι σημαίνει πρακτικά η μεταβίβαση μετοχών

Το βάρος της ευθύνης πηγαίνει στο ΔΣ του σωματείου αν δεν πάρει το θέμα σε Γενική Συνέλευση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Θεόδωρου Τσιολάκη

Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα στην Ανόρθωση, καθώς στη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα βγει η απόφαση για μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Πουλλαΐδη στο σωματείο. Πιο συγκεκριμένα θα ψηφιστεί αν θα γίνει ανάληψη των μετοχών ή αν θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να ψηφίσουν τα μέλη της συνέλευσης.

Μια ροή εντός στου διοικητικού συμβουλεί θεωρεί πως το θέμα της ματαβίβασης ή όχι των μετοχών πρέπει να τεθεί ξανά ενοπιων Γενικής Συνέλευσης έστω κι αν αυτό είχε γίνει αποδεκτό από την Γ.Σ, επί διοίκησης Σάντη.

Το επιχείρημα των μελών του Δ.Σ. που υποστηρίζουν τα όσα αναφέραμε πιο πριν είναι πως πλέον τα δεδομένα που έχουν ενώπιων τους είναι διαφορετικά και δεν συνάδουν με τα όσα είχαν ψηφιστεί τότε. Ταυτόχρονα υπάρχει παλαιότερη απόφαση Γ.Σ. η οποία αναφέρει πως μοναδικό ανώτατο όργανο που μορεί να αποφασίσει για το θέμα των μετοχών είναι η ίδια η Γενική Συνέλευση. 

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία μεταβίβασης μετοχών

Πρακτικά με τη μεταβίβαση μετοχών σημαίνει πως ο Χρήστος Πουλλαΐδη δεν θα έχει καμία ανάμειξει στην Ανόρθωση. Την ίδια ώρα όμως σε περίπτωση που η ομάδα βρεθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο τότε ο Πουλλαΐδης θα λαμβάνει 20% των κερδών, με την υποσημείωση πως το ποσό αυτό θα πηγαίνει για συντήρηση του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Παράλληλα σε περίπτωση που βρεθεί επενδυτής κι ο οποίος θα αγοράσει τις μετοχές της εταιρείας τότε ένα ποσοστό τουλάχιστον υ΄ψους 15% της συνολικής αξίας των μετοχών θα καταλήξει στον Πουλλαΐδη. 

Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως η πλευρά του μεγαλομέτοχου θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν το τέλος του μήνα. Επί της ουσίας σε περίπτωση μεταβίβασης των μετοχών του σωματείου, θα ανανεωθεί η συμφωνία μεταξύ συλλόγου - εταιρείας, ώστε η τελευταία να έχει υπό την ευθύνη την ποδοσφαιρική ομάδα. Πάντως αρκετά άτομα στους κύκλους της ομάδας θεωρούν πως η συμφωνία αυτό δεν πρέπει να ανανεωθεί, καθώς οι ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία της ομάδας και του συλλόγου είναι ελάχιστες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση