ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: «Τίθεται θέμα ασυμβίβαστου για τον Παπαχαραλάμπους»

Η «Κυρία» ζητά από το Υπουργικό να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάκλησης του διορισμού του Προέδρου της Επιτροπής

Newsroom 24sports

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση με αφορμή την παραίτηση τριών από τα πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Αναλυτικά: 

Με αφορμή την παραίτηση τριών από τα πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

Άμεσα, το Υπουργικό Συμβούλιο οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάκληση του διορισμού του Προέδρου της Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και να διατάξει έρευνα για τους λόγους της παραίτησης της πλειοψηφίας των μελών της.

Θα πρέπει να απαντηθεί αν όντως ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Παπαχαραλάμπους ή συνεργάτες στο γραφείο που είναι συνεταίρος παρείχαν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Αθλητικές Ομοσπονδίες, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασυμβίβαστου στα πλαίσια της σχετικής Νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής.

Αν αυτό είναι γεγονός και το γνώριζαν τα παραιτηθέντα μέλη της Επιτροπής, θα πρέπει να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Θα πρέπει να διαταχθεί έρευνα από ανεξάρτητο άτομο ή φορέα εάν υπήρξαν περιπτώσεις που η Επιτροπή κλήτευσε παράγοντες ή αξιωματούχους του ποδοσφαίρου και με παρεμβάσεις του Προέδρου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ή άλλων μελών της Επιτροπής ακυρώθηκαν οι κλητεύσεις και να δοθούν εξηγήσεις από όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Θα πρέπει να απαντηθεί από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσον ο τρόπος που ενεργούσε μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Παπαχαραλάμπους κάνοντας δηλώσεις που περιείχαν ανακρίβειες και αναλήθειες καθώς και αποκαλύπτοντας στοιχεία υποθέσεων που ήταν υπό διερεύνηση αλλά και ενεργώντας ως Σύμβουλος Αθλητικών Φορέων και Ομοσπονδιών είναι εκτός των πλαισίων της σχετικής νομοθεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνουμε ότι το Άρθρο 8 του Νόμου, καθορίζει το καθήκον εχεμύθειας και προνοεί ότι «κάθε μέλος της Επιτροπής έχει υποχρέωση τήρησης πλήρους εχεμύθειας σε σχέση με τις πληροφορίες, τα έγγραφα ή άλλα στοιχεία που έρχονται σε γνώση του στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Παπαχαραλάμπους, αγνόησε και με ανεπίτρεπτο και εκτός πλαισίου της νομοθεσίας τρόπο και συμπεριφορά έπληξε την ομάδα μας σε μια καθοριστική χρονική στιγμή για την ευρωπαϊκή της προσπάθεια.

Υπογραμμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τη βεβαιότητά μας για το αποτέλεσμα της έρευνας για τον αγώνα Ανόρθωσις – Απόλλων, καθώς αυτή στηρίχτηκε σε εικασίες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους φορείς που στόχο έχουν την πάταξη της διαφθοράς στον χώρο του Ποδοσφαίρου αλλά και του Αθλητισμού γενικότερα. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί πισώπλατες μαχαιριές από κανένα Πρόεδρο και καμία Επιτροπή. Καλούμε, για ακόμα μία φορά, τον κ. Παπαχαραλάμπους σε δημόσια απολογία, η οποία συνοδευόμενη από την παραίτησή του, θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που θα έχει προσφέρει στην Επιτροπή.

Κλείνοντας, καλούμε τα άλλα τρία παραιτηθέντα μέλη να εξηγήσουν τους λόγους της παραίτησής τους διότι αυτή είναι η ηθική τους υποχρέωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση