ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Χαρίζει 5,5 εκατομμύρια ο Πουλλαΐδης

Υπό προϋποθέσεις ο μεγαλομέτοχος θα χαρίσει ένα μεγάλο ποσό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μία έντονη ανησυχία επικράτησε στις τάξεις του κόσμου της Ανόρθωσης μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της ομάδας από την ΚΟΠ, καθώς αντίκρισε το ποσό των οφειλών που αγγίζει τα 12.779.002 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα η «Κυρία» έκλεισε το 2022 με ζημιά 4,6 εκατομμύρια (4.655.595). Συνεπώς, οι συνολικές οφειλές της Βαρωσιώτικης ομάδας ανέρχονται πλέον στα 12.779.002 εκατομμύρια, από τα €9.760.464 του 2021. Κάνοντας τη «σούμα», το λογιστικό χρέος της Ανόρθωσης αυξήθηκε κατά €3.038.538 σε διάστημα ενός έτους.

Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται τα λεφτά που έβαζε ο Χρήστος Πουλλαΐδης και τα δήλωνε ως δάνειο στην εταιρεία, καθώς δεν μπορούσε να γίνει περεταίρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Πουλλαΐδη θα χαρίσει τα χρήματα αυτά εάν πρώτα καταλήξει σε οριστική συμφωνία για μεταβίβαση των μετοχών του στον Ανδρέα Σάντη, και εν συνεχεία εάν ο πρόεδρος της εταιρείας υπογράψει τη νέα συμφωνία διαχείρισης με το σωματείο. Σε μια τέτοια περίπτωση ένα ποσό ύψους 5.5 εκατομμυρίων θα διαγραφεί απ' τις οφειλές της «Κυρίας». 

Παράλληλα στις οφειλές της Ανόρθωσης βρίσκονται 4.2 εκατομμύρια προς το κράτος, ποσό το οποίο θα αποπληρωθεί σε 180 μηνιαίες δόσεις όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε κράτος και σωματείου.

Ως εκ τούτου μπορεί λογιστικά οι οφειλές της «Κυρίας» να αγγίζουν τα 12.7 εκατομμύρια, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία στις τάξεις της διοίκησης καθώς απ' τη μια ένα μεγάλο μέρος θα διαγραφεί και απ' την άλλη υπάρχει διακανονισμός με το κράτους για τα επόμενα 15 χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της η Ανόρθωση που κέρδισε με 1-3 την Καρμιώτισσα εκτός έδρας
24sports.com.cy
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ