ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίρζης: «Αυτοί είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι μου»

Ο Φιλιώτης υπέγραψε, ο Νσούε δύσκολα μένει

Newsroom 24sports

Μια μεταγραφή, αρκετές εξελίξεις και μεγάλα όνειρα ήταν το ρεζουμέ των όσων είπε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης στην εκπομπή «χωρίς VAR» της Cablenet, όπου κλήθηκε να σχολιάσει όλα τα θέματα που αφορούν στην ομάδα.

Επανέλαβε την πάγια θέση του πως δε θα κάνει συμφωνίες για να πάρει πρωτάθλημα, τόνισε πως την ομάδα του τη βόλευε η συνέχιση της σεζόν και ξεκαθάρισε πως θα κυνηγήσει όλους τους τίτλους του χρόνου και για όσο θα είναι πρόεδρος.

Μεγάλο του όνειρο να δεν τον Απόλλωνα πρωταθλητή στο νέο γήπεδο, εξέλιξη που θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε όπως τα κατέγραψε ζωντανά η ιστοσελίδα μας:

Κάπου εδώ τελείωσε η συνέντευξη του προέδρου του Απόλλωνα.

Για τις αντοχές του να μείνει πρόεδρος: «Δεν έχω οριοθετήσει το πότε θα φύγω από την προεδρία. Όταν έρθει η ώρα θα το ξέρω και θα το νιώσω. Μπορώ να υποσχεθώ πως όσο είμαι εδώ και προεδρεύω, ο Απόλλωνας θα παλεύει για πρωτάθλημα και κύπελλο. Συμμερίζομαι πρώτος την πίκρα των οπαδών που δεν πήραμε πρωτάθλημα αλλά ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει. Θα είμαστε εκεί, δυνατοί και θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο με το νέο γήπεδο. Αυτό και το να πάρουμε πρωτάθλημα είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι μου».

Για τα διαρκείας: «Δεν επιτρέπεται να κάνουμε πωλήσεις τώρα. Εξαγγείλαμε την πρόθεση για το πώς θα είναι τα πακέτα εισιτηρίων. Παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που κάνουν αναγκαία τη στήριξη, το πακέτο που βγάλαμε δεν είναι τόσο για στήριξη. Σκοπός του είναι να ξαναφέρει πίσω τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι το επίκεντρό μας ενόψει και του μεγάλου γεγονότος το 2022 με το νέο γήπεδο. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτού που λέμε μεγάλη ομάδα».

Για την κριτική που δέχεται: «Νιώθω πως έχω μεγάλη στήριξη από κόσμο και παράγοντες. Η κριτική όχι μόνο είναι καλοδεχούμενη αλλά επιβάλλεται για να μας κρατά σε εγρήγορση. Παρόλη την πίκρα του κόσμου για την μη κατάκτηση πρωταθλήματος, όλα τα άλλα τα πετύχαμε, η στήριξη είναι εκεί γιατί βλέπει πως η ομάδα είναι εκεί και βλέπει μια μεγάλη ομάδα. Αυτό υπολογίζει ο κόσμος».

Για πωλήσεις παικτών: «Πήραμε σημαντικά ποσά από πωλήσεις. Από το Ζελάγια π.χ. που είναι 33 ετών αλλά σίγουρα εξαίρετος παίκτης και χαρακτήρας. Πρέπει οι ομάδες και να πωλούν. Έχουμε σημαντικά εισοδήματα έτσι. Δεν έχουμε κάποια πρόταση αλλά αν έρθει θα τη μελετήσουμε. Έχουμε καλούς παίκτες και νεαρούς και κάποια στιγμή θα έρθει και η κρούση».

Για τον Μπένσοπ: «Θα έρθει για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία και πρέπει να αποδεχθεί τους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει: «Ήδη ανακοίνωσα το Φιλιώτη που παίζει στην ίδια θέση και όποια και να είναι η κατάληξη ο προπονητής έχει τα εφόδια για να κάνει τον προγραμματισμό του».

Αν αποτελεί παρελθόν: «Δε θα το πω αυτό ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για το καλύτερο και του ποδοσφαιριστή. Πρέπει όλοι να αποδέχονται τη γραμμή της ομάδας. Δε γίνεται να μην κάνει ένας ότι και οι υπόλοποι».

Για Νσούε: «Με τον Εμίλιο κάναμε ότι και σε όλους τους παίκτες. Εξηγήσαμε τις προθέσεις και τις μειώσεις. Κάναμε την ίδια πρόταση σε όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως. 7,5% για τη νέα σεζόν και μια μείωσε για τη φετινή. Ο Εμίλιο αρνήθηκε αμέσως και έκανε αντιπρόταση. Κατά κύριο λόγο αφορούσαν διακοπή του συμβολαίου του. Του είπα πως εκπλάγηκα και θα μιλήσω με τον προπονητή. Μετά από δυο μέρες του είπε πως θα αποδεχθούμε μια από τις προτάσεις του και του ευχήθηκα καλή συνέχεια. Έμενε μόνο το πώς θα καταλήγαμε στην αποζημίωση. Μείναμε εκεί για μερικές μέρες και εγώ ήθελα να τον συναντήσω για λεπτομέρειες. Μας είπε πως άλλαξε γνώμη, δέχτηκε τη μείωση και θα μείνω. Πρέπει να πω πως το είπε αλλά δεν το υπέγραψε ποτέ αυτό. Σίγουρα η στάση του μας προβλημάτισε και μένα και τον προπονητή. Η όλη συμπεριφορά του».

Για τα φιλικά με άλλες μεγάλες ομάδες: «Θα είναι σκηνές από το παρελθόν. Είναι κάτι που πεθύμησε ο κόσμος. Δεν ξέρουμε βέβαια πως θα γίνουν τα φιλικά, με κόσμο ή χωρίς».

Για την προετοιμασία: «Όλο το βασικό στάδιο στην Κύπρο. Στις 2 Ιουλίου θα πάει η ομάδα στις Πλάτρες για δυο βδομάδες και μετά στη βάση της Λεμεσό για φιλικά. Είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε φιλικά στο εξωτερικό και νομίζω καλύτερα να μείνουμε εδώ. Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για περισσότερη προετοιμασία. Οι παίκτες έρχονται από πολύ μεγάλη αποχή. Βλέπουμε πόσους τραυματισμούς έχουν σε Γερμανία και Αγγλία. Πρέπει να μείνουμε εδώ να πάρουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη».

Για το αν έχουν αριθμό κινήσεων: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τόσο χρόνο για να κάνουμε τις επιλογές μας. Άλλες χρονιές τέτοιες μέρες θα ήμασταν εξωτερικό. Όμως φέτος ξεκινάμε τέλος του μήνα. Μας δίνει άνεση να κάνουμε τις επιλογές μας σωστά».

Για Κονναφή: «Το περσινό μοντέλο ήταν η εξαίρεση. Πάμε πίσω σε αυτό. Στενές επαφές με όλους τους μάνατζερ, ή καλύτερα με όλους που έχουμε εμπιστοσύνη και ο κ. Κονναφής είναι ένας από αυτούς. Η φιλοσοφία μου ήταν η ίδια από την αρχή: δεν έρχεται κανείς χωρίς πράσινο φως από τον προπονητή. Αυτός είναι και ο υπεύθυνος για την ομάδα».

Για τις μεταγραφές: «Μπορώ να ανακοινώσω μόνο τη μεταγραφή του Ανδρέα Παναγιώτου Φιλιώτη. Πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ και θα είναι μέρος του παζλ. Είμαστε πολύ κοντά και σε άλλες κινήσεις όμως να μου επιτρέψετε να περιμένουμε ακόμα μερικές μέρες».

Για την άνοδο Ομόνοιας και Ανόρθωσης: «Αυτό είναι καλό. Με τον ανταγωνισμό βελτιώνεσαι. Θα μας κάνει να βελτιωθούμε και θα είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Για το αν στόχος είναι το πρωτάθλημα: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Για όλες τις ομάδες στον κόσμο σε όλα τα σπορ. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο δικός μας προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος κατά ένα σοβαρό ποσοστό σε σχέση με την τελευταία διετία. Όμως οι συνθήκες άλλαξαν παντού, δε θα επηρεαστεί η ομάδα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας όπως τα τελευταία οκτώ χρόνια: πρωτάθλημα και κύπελλο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κατάλαβαν τα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν. Ήδη έχουμε θετικές απαντήσεις και μπορούμε να φτιάξουμε ένα ποιοτικό ρόστερ».

Για το αν είναι υπέρ να έρθουν ξένοι: «Θα είμαστε ναι υπέρ αλλά πρέπει να δούμε το κόστος. Αν βρούμε τον τρόπο να έρχονται χωρίς να επιβαρύνονται τόσο πολύ τα σωματεία, θα ήταν ιδανικό. Άλλο για δέκα άλλο για 36 αγωνιστικές. Θα δείτε πως αν έρθουν θα βελτιωθούν και οι Κύπριοι και κάποια στιγμή να σταθούν και μόνοι τους. Θεωρώ πως το πείραμα πέτυχε και κάτι που πέτυχε πρέπει να συνεχιστεί».

Για τη διαιτησία: «Διαιτησία σαν αυτή με ΑΠΟΕΛ είχα χρόνια να δω από τον Πορτογάλο. Φέρνοντας ξένους θα βελτιώνουμε και τους Κύπριους. Φέρνει και τον κόσμο στα γήπεδα γιατί φεύγει η προκατάληψη. Έκαναν λάθη και οι ξένοι αλλά δεν είχαμε παρατράγουδα».

Για το αν επιμένει πως η ηγεσία της ΚΟΠ κάνει καλή δουλειά: «Ναι πιστεύω πως κάνει καλή δουλειά. Για να προχωρήσουμε όμως πρέπει να το θέλουν τα σωματεία. Δε νομίζω να ήταν η σκέψη της ομοσπονδίας αν θα αυξήσουμε τις ομάδες. Όταν υπάρχει μια ψηφοφορία και μόνο δυο ομάδες τάσσονται εναντίον είναι πλειοψηφία και πρέπει να τη σεβαστούμε. Έχει ευθύνη η ομοσπονδία αλλά να μην τα ρίχνουμε όλα στην ηγεσία».

Για το αν πρέπει να κάνει συμμαχίες για να πάρει πρωτάθλημα: «Με λυπεί αφάνταστα που ακόμα και οι οπαδοί μας αλλά και δημοσιογράφοι κάνουν αυτή την ερώτηση. Όταν φτάνουμε να λέμε πως μια ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα πρέπει να κάνει συμμαχίες, είμαστε σε λάθος χώρο. Δεν πιστεύω ούτε 1% πως πρέπει να κάνουμε συμμαχίες. Αυτός είναι ο Απόλλωνας και αυτός θα είναι όσο θα είμαι εγώ πρόεδρος. Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα κερδίζονται στα γήπεδα και όχι σε εστιατόρια και καφέ».

Για το τι τελικά τηρήθηκε από τη συμφωνία: «Αυτή η συμφωνία για μείωση έγινε όταν εμείς είχαμε υπόψη μας πως το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν. Το θέμα της μείωσης ήταν διαφορετικό αν δε συνέχιζε. Η συμφωνία αφορούσε συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι έξι μεγάλες ομάδες, αν συνέχιζε το πρωτάθλημα, δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν κατά. Οι άλλες ομάδες από την πρώτη στιγμή ήθελαν να διακοπεί το πρωτάθλημα. Ήμουν κάθετα εναντίον στο να συνεχίσει το πρώτο γκρουπ και εμείς να πάμε σπίτι μας».

Αν χάλασαν οι σχέσεις με Ομόνοια: «Όχι δεν έγινε κάτι. Βέβαια είναι λίγο μακριά για να πιούμε καφέ. Αυτό που με λυπεί είναι πως κυλούσε καλά η συμφωνία και τώρα χάλασε».

Για το τι είπε στον Παπασταύρου: «Όταν με πήρε ο Παπασταύρου και μου είπε πως ξεκινά επαφές, του είπα πως μας ενδιέφερε ο παίκτης να μείνει στην ομάδα. Δε θέλω να πω περισσότερα δεν πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία».

Για το κομμάτι τήρησης της συμφωνίας: «Η ερώτηση είναι κατά πόσο ο παίκτης θα έπαιρνε την απόφαση αν δεν ήξερε πως είχε προτάσεις στο τραπέζι. Δεν το ξέρω να το απαντήσω. Με πήρε ο Χαμπουλλάς και μου είπε πως του πρότειναν παίκτες, έκανα το ίδιο με τον Σοφοκλέους και αυτός σε μένα. Με πήρε ο Σοφοκλέους και μου είπε πως ενδιαφέρεται για παίκτη που δεν είναι στα πλάνα μας και του είπα προχώρα γιατί δεν με ενδιαφέρει πλέον».

Για το αν είχε πρόταση από πριν: «Εμείς είπαμε στον παίκτη πως τον θέλαμε. Από τη στιγμή που με ενημέρωσε ο Παπασταύρου πως θα κάνει επαφές, αθέτησε τη συμφωνία. Όσος καιρός και αν πέρασε από τη στιγμή που αποχώρησε ο Φώτης».

Για Παπουλή: «Δεν θέλω να πω τι είχε και τι δεν έχει. Ο Φανούριος είπε τη δική μου γνώμη πως αποχώρησα από τη συμφωνία γιατί πιστεύω πως οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι. Δεν είναι αλά καρτ να διαλέγουμε τι τηρούμε. Δεν υπήρξε παρεξήγηση με την Ομόνοια. Για μένα ο κ. Παπασταύρου αθέτησε τη συμφωνία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και κρίνεται».

Για τη συμφωνία Κυρίων: «Μέσα στον Κορωνοιό μιλούσαμε συνεχώς με τηλεδιασκέψεις. Συμφωνήσαμε πως έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις γιατί είχαμε μεγάλες ζημιές όλοι οι έξι μεγάλοι. Είπαμε να συμφωνήσουμε κάποια θέματα ώστε να προστατευτούμε σαν ομάδες και να έχουμε μέλλον. Ήταν τρία τα θέματα. Το ποσοστό μείωσης, το θέμα αύξησης ομάδων και το κομμάτι των μεταγραφών που προνοούσε να μην μπαίνει μια ομάδα σε συζητήσεις με παίκτη που ήθελε μια άλλη να κρατήσει. Δε θα έκαναν καν διαπραγμάτευση».

Για το μέγεθος της ζημιάς: «Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Για το αν ο Απόλλωνας συμμάχησε με ομάδες που κατηγορούσε: «Ο Απόλλωνας δε συμμάχησε με κανέναν. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να γίνει αυτό που έγινε. Έτυχε να ψηφίσουν κι άλλες ομάδες υπέρ. Δεν είχαμε κανένα άλλο λόγο να ψηφίσουμε υπέρ. Άλλες ομάδες ίσως είχαν. Αν κερδίζαμε την Ομόνοια θα ήμασταν στο -4 από την κορυφή. Το να πηγαίνεις κόντρα δεν πρέπει να το κάνεις απλά για να το κάνεις. Έχουμε τα πιστεύω και τις αρχές μας. Έτυχε να υπάρχουν κι άλλες ομάδες να συμφώνησα. Μπορεί όμως να το έκαναν για διαφορετικούς λόγους, εμείς είχαμε μεγάλη ζημιά».

Αν συζητήθηκε το κεφάλαιο τεστ: «Όχι ακόμα και δεν συζητήσαμε καν πως θα ξεκινήσουμε. Υπάρχουν οι οδηγίες της κυβέρνησης και πάμε βάσει αυτού. Εμείς ξεκινήσαμε προπονήσεις και ήμασταν πανέτοιμοι και τολμώ να πω πως μας βόλευε γιατί επέστρεψαν τραυματίες παίκτες. Δεν είχαμε λόγο να μη θέλουμε όμως η κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνει εκπτώσεις και αυτό μας είπε κατά λέξη».

Για το αν έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά: «Το μεγάλο εμπόδιο ήταν η άρνηση των επιδημιολόγων για το θέμα διαχείρισης κρούσματος. Δε θα μπορούσε μόνο να απομονωθεί το κρούσμα και να συνεχίσει η ομάδα. Ήταν ξεκάθαροι πως θα έπρεπε να μπει όλη η ομάδα σε απομόνωση. Αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα δημιουργούνταν. Πρέπει να πω πως ξεκίνησαν μεν πολλά αλλά υπάρχουν και πολλά που δεν ξεκίνησαν. Βλέποντας και ποδόσφαιρο στο εξωτερικό με τα νέα δεδομένα είναι πρωτόγνωρο. Μπαίνει τεράστια προσπάθεια για να μπορούν να παίξουν και είναι και το κόστος όχι μόνο η οργάνωση. Μόνο τα τεστ, είναι €4εκ στη Γερμανία».

Για τη διακοπή: «Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ΚΟΠ ετοίμασε πρωτόκολλο βάσει του γερμανικού. Αν η κυβέρνηση το δεχόταν θα παίζαμε και μιλώ σαν Απόλλωνας. Όμως δεν έγινε αποδεκτό στην ολότητά του και θα δημιουργούσε προβλήματα στο πρωτάθλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση