ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμπουλλάς: «Στο τέλος θα πάρουμε τίτλο»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR» βρίσκεται ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλλάς

Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR» βρέθηκε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, ο οποίος και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Τιμούρ Κετσπάγια, τη διαιτησία, ενώ αποκάλυψε πως η ομάδα του θα κινηθεί εντός της άλλης εβδομάδας νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της επιτροπής δεοντολογίας και όσων έπληξαν το κύρος της ομάδας.

Αναλυτικά

Αρχικό σχόλιο: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες ανά το παγκόσμιο και ιδιαίτερα του Κύπριους Έλληνες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και παρά τις δυσκολίες και τα αλλότρια κίνητρα ξένων δυνάμεων και ντόπιων καταστάσεων, κρατούν ακόμη Θερμοπύλες. Θα πραγματοποιηθούν από κοινού εκδηλώσεις διοίκησης και σωματείου για τα 110 χρόνια της Ανόρθωσης και τα 200 της Ελληνικής επανάστασης. Άλλωστε Ανόρθωσης και Ελλάδα είναι συνυφασμένες έννοιες».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Να πω ότι ως διοίκηση είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται από το προπονητικό τιμ. Είναι γεγονός πως η επιστροφή Τιμούρ έδωσε νέα πνοή και σιγουριά. Έχουμε σχεδόν καθημερινή επαφή τόσο σε προπονήσεις όσο και κατ’ ιδίαν γιατί η παρέα του είναι ευχάριστη. Έχουμε ανοίξει το κεφάλαιο επέκταση συνεργασίας και δεν έχουμε ακόμη καταλήξει. Για την ώρα όμως είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο αγωνιστική και έχουμε πει πως αυτό το θέμα θα το δούμε όταν ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Υπάρχει συναντίληψη από όλους στη διοίκηση πως αυτή τη στιγμή το πρώτο μας μέλημα είναι η συστράτευση και συμπόρευση για να πετύχουμε τουλάχιστον τον ένα στόχο που βάλαμε στη σεζόν. Η συμφωνία δεν απλή με κάποιες ρήτρες και νούμερα. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Και επειδή εγώ προσωπικά επιθυμώ την ανανέωση της συνεργασίας πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές. Αυτό όμως που προέχει τώρα είναι οι επόμενες τρεις εβδομάδες που είναι καθοριστικές, και κύριο μέλημα μας είναι η επιστροφή στις επιτυχίες. Και μας έχουν λείψει όχι γιατί είχαμε κάποια αγωνιστική πτώση αλλά και για την ατυχία. Πρέπει να εργαστούμε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι για να πετύχουμε».

Για τη δήλωση Τιμούρ πως ίσως να μην είναι του χρόνου: «Είναι σύνηθες φαινόμενο να βγάζουν την γλώσσα τους όλοι για όλα. Δεν πρέπει να ενοχλούμαστε από κάποια που γράφονται. Είναι στη μόδα ο κανιβαλισμός. Όταν κάποια άτομα ασκούν ισοπεδωτική κριτική φυσικά θα ακουμπήσουν τον προπονητή. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτά. Η μόνη μου έννοια είναι να είμαι αποτελεσματικός. Υπάρχουν όμως άτομα που δεν έτσι. Και ο Τιμούρ όσο και αν δεν φαίνεται είναι ευαίσθητος και γι’ αυτό είπε αυτά που είπε για το συμβόλαιο του».

Για το ΔΣ και το κλίμα: «Έχω διατελέσει μέλος σε πολλές διοικήσεις και το παρών διοικητικό συμβούλιο είναι από τα καλύτερα που είχε η Ανόρθωση. Είναι άτομα επιτυχημένα στον τομέα τους. Ο καθένας έχει ρόλο και αποστολή. Εργάζονται άοκνα για τα βάρη που έχουμε επωμιστεί από προηγούμενες διοικήσεις. Το πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για άτομα που ποτέ δεν επιδίωξαν και εκβίασαν την προσωπική τους προβολή».

Για κ. Πουλλαΐδη: «Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο μεγαλομέτοχος. Είναι σημαντική η αρωγή του τα τελευταία χρόνια ώστε η Ανόρθωση να ξεπεράσει σοβαρές δυσκολίες που θα είχε πρόβλημα να αντιμετωπίσει αν δεν ήταν ο κ. Πολλαΐδης. Έχει άποψη για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό. Όλα τα κόστη στο τέλος της ημέρας όμως θα τα επωμιστούν οι μέτοχοι και γι’ αυτό το κάθε Δ.Σ πρέπει να κρίνεται από τους μετόχους και το σωματείο».

Για τη φετινή πορεία: «Όλοι περιμέναμε κάτι περισσότερο αλλά αυτό δεν μας δημιουργεί ούτε πικρία, ούτε δυσφορία. Εγώ βλέπω την Ανόρθωση από την αρχή της παρουσίας μας μέχρι σήμερα αλλά και τις προοπτικές. Έχουν μπει πολύ γερές και σωστές βάσεις στη διοίκηση της Ανόρθωσης και είμαι βέβαιος πως με υπομονή και σωστή συνεργασία αλλά και οικονομική ευρωστία δεν θα αργήσουν οι επιτυχίες. Πέρσι διακόπηκε το πρωτάθλημα για τους γνωστούς ακατανόητους λόγους. Στη συνέχεια είχαμε τον ατυχή και άκομψο αποκλεισμό από την Ευρώπη και συνδέθηκε και με ένα «μαχαίρωμα» από την επιτροπή δεοντολογίας που όσο και αν θέλαμε να το διαχειριστούμε μας κόστισε. Η Ανόρθωση φέτος παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα έρθει η επιτυχία».

Για το αν έκανε η διοίκηση λάθη: «Στο αγωνιστικό οι επεμβάσεις μας ήταν ελάχιστες. Τώρα σε διοικητικό επίπεδο κάναμε λάθη. Όπως με το έμβλημα και στο τέλος απολογηθήκαμε. Πάντοτε θα γίνονται λάθη. Αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη σε μια εποχή που η Ανόρθωση αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες και αν αξιολογήσω τη διοίκηση με βάση τα οικονομικά, την οργάνωση και τον όγκο των υποθέσεων που έθεταν σε κίνδυνο το μέλλον της Ανόρθωσης και έχουν κλείσει θα έδινα άριστα. Και δεν το λέω εγώ θα το δείτε στις καταστάσεις της ΚΟΠ».

Για το αγωνιστικό και την πίεση: «Και εμείς είμαστε κόσμος και υπήρξαμε μέλη των οργανωμένων και χάναμε την φωνή μας. Θέλουμε τίτλους και θα έρθουν. Αντιλαμβάνομαι την πίεση, κατανοώ την αγωνία και συμμερίζομαι την αγωνία του κόσμου μας».

Για τη διαιτησία και το VAR: «Δεν μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα χωρίς κριτική στη διαιτησία. Πρέπει να είμαστε αυστηροί καθώς ένα σφύριγμα τους μπορεί για κάποια ομάδα να είναι όλη η χρονιά. Εγώ δέχομαι κριτική από τους οπαδούς μας γιατί δεν είμαστε καυστικοί στα λάθη που μας στοιχίζουν βαθμούς, και έγιναν τέτοια και φέτος και πέρσι. Δεν εξυπηρετεί όμως το άθλημα οι καθημερινές αναφορές στη διαιτησία. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Η Κυπριακή διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο και είναι ικανοποιητική. Μπορεί να υπάρξει πολύ περισσότερη όμως. Η ΚΟΠ θα πρέπει να ομολογήσει πως έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για το πρόγραμμα των διαιτητών αλλά έχει αποτύχει στο να βγάλει ικανοποιητικό αριθμό. Όσοι ήταν υπεύθυνοι έχουν αποτύχει καθώς θα έπρεπε να έχουμε αν όχι τους τριπλάσιους, τουλάχιστον τους διπλάσιους. Θα πρέπει να παραμερίζονται οι διαιτητές που κάνουν λάθη, και θα πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Δεν πρέπει να αλλάζουμε καθηγητές διαιτησίας για ένα σφύριγμα και μια φωνή. Φέραμε το VAR και ναι αν είχε 100 παρεμβάσεις σήμερα οι 80 ήταν σωστές. Το αποτέλεσμα ως εκ τούτου είναι πως έχουν βελτιώσει τη διαιτησία. Έχουν γίνει λάθη; Ναι έχουν γίνει. Άρα πρέπει να τους βελτιώσουμε. Μια ιδέα από τον κ. Ντουμπόφ ήταν να αναπτύξουμε σχέσεις με 1-2 πρωταθλήματα και να ανταλλάζουμε διαιτητές. Γιατί να το κάνουμε; Για να βελτιωθούν και να κάνουν λάθη έξω. Όχι να ξυπνούμε και να διαβάζουμε πως η μάνα του διαιτητή εν που την Μόρφου, ο πατέρας του από την Πάφο, είναι συγγενείς του Χαμπουλά και είναι με την Ομόνοια. Πρέπει να υπάρχουν επίσης ποινές και αξιολογήσεις ίδιες για όλους. Αν δεν το πράξουμε αυτό δεν θα πάμε μπροστά. Αν είχαμε ξένους από την αρχή δεν θεωρώ πως θα ήταν αλλιώς η βαθμολογία. Θεωρώ επίσης πως αργήσαμε να βάλουμε το VAR».

Για την επιτροπή δεοντολογίας και τον κ. Παπαχαραλάμπους: «Η ομάδα ήταν σε καλή φόρμα και ηρεμία, όμως ήρθε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα που ήταν πριν το παιχνίδι με τη Βασιλεία. Υπήρξε η αστεία υπόθεση με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς για προσυνενοημένο παιχνίδι. Έπεσε στο κενό, αλλά μας είχε επηρεάσει. Όσο και αν προσπαθήσαμε να πείσουμε τους παίκτες μας να το ξεπεράσουν δεν ήταν αρκετό. Όταν είσαι έντιμος αθλητής και ακούς να σε αμφισβητούν θα πέσεις ψυχολογικά. Δεν θα το συγχωρέσω ποτέ αυτό. Έχουμε συμπληρώσει φάκελο και εντός της εβδομάδας θα αξιώσουμε και την καταδίκη όσων συμμετείχαν στην συκοφαντική δυσφήμιση της Ανόρθωσης. Στιγμάτισε την πορεία της ομάδας αυτό. Δεν ξέρω αν θα ήμασταν πιο πάνω ή όχι αλλά μας επηρέασε αρνητικά».

Για το οικονομικό: «Η συνεχής απώλεια εσόδων από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μας κοστίζει. Έχουμε 13 χρόνια να μπούμε σε ομίλους».

Για τον κόσμο: «Η Ανόρθωση έχει την πιο καυτή έδρα με τους πιο ευγενείς και εκδηλωτικούς οπαδούς. Χάσαμε σημαντικό πλεονέκτημα κόντρα στους αντιπάλους. Είναι μεγάλη απώλεια η απουσία τους».

Για τις ζημιές ένεκα της πανδημίας: «Οι ζημιές είναι πάνω από το 1.5 εκατομμύριο. Και όταν μια εταιρεία είχε προϋπολογισμό για δυο θέματα, αυτό το βάρος είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Παρά το γεγονός αυτό είμαστε αισιόδοξοι πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και στο οικονομικό».

Για το γήπεδο: «Από μια μελέτη που έγινε από την αρχή αδειοδότησης των γηπέδων πρέπει να δώσουμε 5.3 εκατομμύρια για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας στην Ευρώπη. Δυστυχώς η πολιτεία έχει αδικήσει την Ανόρθωση σε αυτό τον τομέα. Η Ανόρθωση είναι ο μόνος οργανισμός που διόρθωσε με ιδίο κόστος λάθος της κυβέρνησης γιατί ήταν σε τ/κ γη».

Για τις ακαδημίες: «Επικεφαλής είναι ο Βέσκο. Η ομάδα φέτος των Κ19 με τη διακοπή ισοβαθμούσε με το ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση, ενώ πέρσι ήταν στη δεύτερη κατηγορία. Επενδύουμε και κάνουμε υπομονή. Ευελπιστούμε πως σιγά σιγά θα δούμε παιδιά από τα σπλάχνα μας να αγωνίζονται με τον «Φοίνικα» στο στήθος. Έχουν προωθηθεί παιδιά».

Για τον ημιτελικό του κυπέλλου: «Είναι παιχνίδια ίσης ευκαιρίας. Προτιμούμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ στον ημιτελικό και σε δυο παιχνίδια παρά στον τελικό γιατί έχουμε ισχυρή έδρα. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάρουμε τον τίτλο».

 

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση