ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ο παρεξηγημένος Γιάννης

Όταν μάλιστα βλέπουν ότι ο Ελλαδίτης δεν «μασά» τα μαρκαρίσματα αυτά γίνονται αντιαθλητικά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει του πολύ δύσκολου, πρώτου αγώνα κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΛ. Ο στόχος των ποδοσφαιριστών του Τόμας Κρίστιανσεν είναι να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού. Χθες ο Δανός τεχνικός είδε τον Γιαννιώτα να επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και να τίθεται στην διάθεσή του.

Είναι γεγονός ότι ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών αφού η συμπεριφορά του στο γήπεδο τον έφερε στο μάτι του κυκλώνα. Συγκεκριμένα ο Ελλαδίτης εξτρέμ στοχοποιείται από την πλειοψηφία των ομάδων, κατηγορώντας τον για ανάρμοστες και προκλητικές πράξεις μέσα στο γήπεδο. Είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης είναι ένας παθιασμένος ποδοσφαιριστής που κάθε αγώνα καταθέτει ψυχή και πάθος στο γήπεδο. Αυτό πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα στον ποδοσφαιριστή να προκαλούνται νεύρα που μερικές φορές επιφέρουν και κάποιες συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια.

Ωστόσο όπως είπε χθες και ο Νεκτάριος Πετεβίνος κάθε αντίδραση προκαλείται από μια δράση. Τι είναι επομένως αυτή η δράση που προκαλεί την αντίδραση του Γιαννιώτα. Όπως αναφέραμε πιο πάνω ο Ελλαδίτης εξτρέμ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα καταθέτει την ψυχή του μέσα στο γήπεδο. Αυτό από μόνο φέρνει περισσότερη ένταση τόσο στην κερκίδα των αντιπάλων όσο και στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Όταν κάποιος βλέπει τον αντίπαλο να παθιάζεται τότε αυτομάτως αυτός γίνεται στόχος. Έτσι η ένταση που δημιουργείται στην κερκίδα, κάποιες φορές και μίσος, μεταφέρεται στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Αυτοί με την σειρά τους λαμβάνοντας αυτά τα μηνύματα από τους ίδιους τους οπαδούς τους αλλάζουν την συμπεριφορά τους. Έτσι ως αποτέλεσμα οι αντίπαλοι του Γιαννιώτα πολλές φορές καταντούν να τον παίζουν σκληρά.

Όταν μάλιστα βλέπουν ότι ο Ελλαδίτης δεν «μασά» τα μαρκαρίσματα αυτά γίνονται αντιαθλητικά. Κάτι παρόμοιο έγινε το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Γιαννιώτας δεχόταν διαρκώς σκληρά μαρκαρίσματα ενώ στην φάση με τον Λαρένα ο Ισπανός θα έπρεπε να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια λόγω του αντιαθλητικού του κτυπήματος. Αυτό το φαινόμενο είναι κάτι που επαναλαμβάνεται συχνά σε αγώνες των «γαλαζοκιτρίνων» και συνήθως έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τον Γιαννιώτα για κάποιες συμπεριφορές του ωστόσο επιχειρούμε να μπούμε στη θέση του. Σίγουρα θα αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι κάποιες φορές δεν πρέπει να απαντά στις προκλήσεις και πρέπει να δουλέψει στον τομέα αυτό. Οι ικανότητες του Ελλαδίτη εξτρεμ είναι δεδομένες αφού είναι από τους ποιοτικότερους του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ οφείλει να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή της ενώ το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι διαιτητές. Από την μεριά του ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπορεί να δουλέψει και αυτός είτε μόνος είτε με τον προπονητή του προκειμένου να ελέγξει ορισμένες συμπεριφορές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση