ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: 87.5%... πρωτάθλημα

Οι αριμοί που δείχνουν τίτλο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το ΑΠΟΕΛ μπαίνει στα πλέι οφ από την 1η θέση της βαθμολογίας, με τους «γαλαζοκίτρινους» να έχουν ως μοναδικό στόχο την παραμονή τους στην κορυφή μέχρι τέλους. Η προϊστορία πάντως δείχνει... τίτλο για την ομάδα της πρωτεύουσας καθώς μια μόλις φορά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον Μάιο, ενώ είχε ξεκινήσει την β’ φάση από το ρετιρέ.

Συγκεκριμένα από την περίοδο 2007-08 όταν θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τα πλέι οφ, το ΑΠΟΕΛ έχει μπει ως πρώτο στην τελική φάση εννιά φορές, το ποσοστό επιτυχίας του να παραμείνει σε αυτή την θέση και να στεφθεί πρωταθλητής είναι 87,5%. Τις πρώτες οκτώ φορές πήρε τον τίτλο, ενώ μοναδική εξαίρεση ήταν η περσινή σεζόν όπου ενώ μπήκε πρώτος (με διαφορά δύο βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ) τον... πρόλαβε ο Άρης που βρισκόταν στην 3η θέση με έξι βαθμούς λιγότερους.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι το ΑΠΟΕΛ τις δύο τελευταίες σεζόν τερματίζει σε θέση κατώτερη από αυτή που μπήκε στα πλέι οφ, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2021-22 ήταν η πρώτη φορά που το ΑΠΟΕΛ στο τέλος της τελικής φάσης πήρε χαμηλότερη θέση από αυτή στην οποία μπήκε στα πλέι-οφ. Συγκεκριμένα, μπήκε ως δεύτερος και τερμάτισε 3ος χάνοντας το Champions League στην τελευταία αγωνιστική μετά από ήττα στη Πάφο. Πέρσι (2022-23) ήταν η πρώτη που τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Επομένως, φέτος οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να σπάσουν την κατάρα των δύο τελευταίων χρόνων και να επιστρέψουνς τις προηγούμενες τους επιδόσεις. Όταν στις πρώτες οχτώ φορές που μπήκαν ως πρώτοι στην τελική φάση πανηγύρισαν τον τίτλο, κάτι που θέλουν να πράξουν και φέτος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση