ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Η «δίψα» και το πάθος του κόσμου

Ο παροξυσμός των «Πορτοκαλί» για τον τελικό του Σαββάτου δεν έχει προηγούμενο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πέντε χρόνια χωρίς τίτλο πρωταθλήματος είναι πάρα πολλά για τους ΑΠΟΕΛίστες που αδημονούν για τον τελικό του Πρωταθλήματος 2023 – 2024, με την ελπίδα και την πίστη σε ένα αποτέλεσμα, που θα στέψει τον Θρύλο Πρωταθλητή Κύπρου για 29η φορά στην ιστορία του.

Παρά την πίκρα και την απογοήτευση τους για τον τρόπο που χάθηκε ο περσινός τίτλος, οι ΑΠΟΕΛίστες όχι μόνο δεν εγκατέλειψαν την ομάδα τους, αλλά της συμπαραστάθηκαν με ακόμα περισσότερο πάθος και ένταση, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωση τους.

Ειδικά οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, θυμίζοντας τα χρόνια των Ευρωπαϊκών άθλων και των συνεχόμενων τίτλων. Είναι αλήθεια ότι οι συνεχόμενοι (7) τίτλοι πρωταθλήματος (από το 2013 μέχρι το 2018), μαζί με τις συνεχόμενες συμμετοχές στην φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League, δημιούργησαν αναπόφευκτα κάποιον κορεσμό στις τάξεις των γαλαζοκίτρινων οπαδών.

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Όμως μετά τα τρία πρώτα χρόνια ξηρασίας από εγχώριους τίτλους και διακρίσεις, η «δίψα» τους μεγάλωσε ξανά και έγινε στην σεζόν αυτή, σαν πελώριο κύμα, σαν ένα «τσουνάμι» έτοιμο να… ξεσπάσει και να παρασύρει τα πάντα στην δύναμη της ορμής του.

Ή όπως πολύ όμορφα περιγράφει η Λίνα Νικολακοπούλου στους στίχους της:

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

απ’ όνειρο βαθύ…

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

εφτά γενιές σβηστό

Λάβα μου, λάβα μου

αίμα μου ζεστό».

Συνεχίζουν να ψάχνουν εισιτήρια

Όταν την Μεγάλη Δευτέρα ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, οι τρελαμένοι ΑΠΟΕΛίστες κατάφεραν να εξαντλήσουν σε 5 ώρες όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, ενώ από την υπερζήτηση είχε πέσει για μια ώρα ο σέρβερ που φιλοξενεί την κονσόλα διάθεσης εισιτηρίων ηλεκτρονικά.

Εννιά μέρες μετά και χιλιάδες ακόμα ΑΠΟΕΛίστες συνεχίζουν να ψάχνουν στο διαδίκτυό, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εισιτήρια για τον αγώνα της 11ης Μαΐου. Ιδιαίτερα, η ζήτηση για τη Νότια κερκίδα, είναι εκτός λογικής. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι και 10 χιλιάδες εισιτήρια να αναλογούσαν στους οργανωμένους, θα «εξαφανίζονταν» και μάλιστα από την πρώτη μέρα!

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι την τρέλα, τον παροξυσμό των Πορτοκαλί, προσπάθησαν κάποιοι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν για να αισχροκερδήσουν, πουλώντας εισιτήρια σε πολλαπλάσια ψηλότερη τιμή.

Ετοίμασαν τον εξώστη

Αν ο ΑΠΟΕΛ παρουσιαστεί αυτή την φορά συνεπής με την… ιστορία του και αντάξιος της περίστασης, εξασφαλίζοντας τον αγώνα του Σαββάτου το αποτέλεσμα που θα τον στέψει πρωταθλητή, αναμένεται ότι μια λαοθάλασσα από 25 και πλέον χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες, θα βρεθεί στον χώρο του οικήματος του ΑΠΟΕΛ για να αποθεώσει παίκτες και τεχνική ηγεσία, στον εξώστη που ετοιμάστηκε κατάλληλα.

Κλείνω το ρεπορτάζ αυτό με στίχους από ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι των Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Δήμητρας Γαλάνη, πολύ ταιριαστούς με την περίσταση:

 

Πάντα θα ‘μαστε εκεί

Στη μεγάλη στιγμή

Στη μεγάλη φωτιά

Που ανάβει η ζωή

Πάντα θα ‘μαστε εκεί…

 

Στη μεγάλη στιγμή

Που η ομάδα πετά

Που ξεσπάει η ζωή

Και που σπάει η καρδιά

Θέλω να μαι μπροστά…

 

Στα περήφανα γκολ

Στα μεγάλα ρεκόρ

Στη μεγάλη στιγμή

Που ξεσπάει η ζωή

Πάντα θα ‘μαστε εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση