ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Μια διαφορετική προσέγγιση

Οι πειραματισμοί χρειάζονται και ας αδειάζει η κλεψύδρα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ζητούμενο για το ντέρμπι της Δευτέρα είναι οι «γαλαζοκίτρινοι» να έχουν την ίδια, αν είναι εφικτό και ακόμα καλύτερη, απόδοση που είχαν στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Η κλεψύδρα αδειάζει, ο χρόνος λιγοστεύει, όπως και τα παιχνίδια.

Ολόκληρη φιλοσοφία βρίσκεται πίσω από τον ορισμό της λέξης χρόνος. Το δεδομένο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον αλλοιώσει. Μεταξύ σοβαρού – αστείου και σαχλοφιλοσοφιών. Δυστυχώς για τον προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων» δεν υπάρχουν και πολλά περιθώριά για να δουλέψει όσα θα ήθελε αλλά αξίζει να συνεχίσει να ρισκάρει, μόνο έτσι θα βγει κερδισμένος.

Το παιχνίδι με την Βασιλεία ήταν μια καλής τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο να πειραματιστεί, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους όπως και να δοκιμάσει κάποιους σε άλλες θέσεις. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά κάποια δεδομένα και να θέσουμε στο τραπέζι τις δικές μας απόψεις. Άλλωστε στο νησί μας, όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα προπονητή…

Είδαμε τον Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς να αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, σε μια θέση που είχε αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν. Ο 28χρονος είχε μια σχετικά καλή παρουσία, ενώ είδαμε και κάποια στοιχεία που δεν τα είδαμε από τους υπόλοιπους χαφ της ομάδας. Ο Βόσνιος έχει σβελτάδα στο παιχνίδι του, ενώ μπορεί να ηρεμίσει το παιχνίδι με την ίδια άνεση που μπορεί να ντριμπλάρει ή να δώσει την κάθετη πάσα. Άλλωστε, αυτό το στοιχείο ήταν ευδιάκριτο και όταν αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά προωθείτο μπροστά με overlap. Με το πέρας του αγώνα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στον ίδιο, «μου δείχνει ότι μπορώ να πάρω πολλά πράγματα από αυτόν».

Ο επόμενος παίκτης που εστιάσαμε την προσοχή μας ήταν ο Τάμαρι. Ο «Ιορδανός Μέσσι» αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, σε ένα πιο ευέλικτο σχηματισμό που θύμιζε την Νάπολι του Κατούσο (κάτι σαν Ινσίνιε). Η αλήθεια είναι ότι στην εξέλιξη του ματς δεν βγήκε. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να δούμε τον Μούσα αγωνιζόμενο ως δεύτερο φορ σε ένα 4-4-2. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να συνεργαστεί άψογα με ένα «επιθετικό χώρου» ο οποίος μπορεί να πάει κάθετα με σλάλομ στο man to man αλλά μπορεί να παίξει και με πλάτη, δίνοντας πάσες στον δεύτερο φορ αλλά και τους ακραίους. Τέτοιος φορ είναι ο Χαλένιους, εν αντιθέσει με τον Πάβλοβιτς που είναι επιθετικός περιοχής και αρκετά καλός με το κεφάλι.

Τον Ντράγλαν λογικά θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται στο κέντρο, ίσως με τον Άλεφ ή τον Γένσεν δίπλα του. Στα δύο άκρα (με την λογική του 4-4-2) θα χρειαστείς παίκτες με επιστροφές, καθώς το κέντρο σου θα έχει μειονότητα σε σχέση με πιθανή πεντάδα του αντιπάλου. Ο ΑΠΟΕΛ έχει παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά, όπως ο Γέφτοβιτς – ο Εφραίμ – ο Γιάκολις αλλά και ο πολύ γρήγορος Βιντιγκάλ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελευταίος στο παρελθόν αγωνίστηκε και ως φουλ μπακ στο 3-5-2. Ακόμη στην εξίσωση μπορούμε να βάλουμε και τον Μακρή.

Για τέλος άφησα την άμυνα. Αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση ότι ο Βούρος είναι δεξιός μπακ και όχι κεντρικός. Η ταχύτητα και το πάθος του πρέπει να χρησιμοποιούνται στο επιθετικό κομμάτι, καθώς τα overlap του είναι από τα δυνατά του στοιχεία. Την ίδια ώρα το δίδυμο Μερκής – Σάβιτς μπάζει, δεν σου βγάζει σιγουριά. Ίσως για αυτό να ήταν προτιμότερο η χρησιμοποίηση του Ιωάννου ως σέντερ μπακ και η τοποθέτηση του Γουίλερ στο αριστερό άκρο.

Κλείνοντας, τα πιο πάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις. Αρμόδιος είναι ο Εβρίτης προπονητής, άλλωστε αυτός ζει την ομάδα. Το θέμα είναι ο ΑΠΟΕΛ να ξεκινήσει την αντεπίθεση του αρχής γενομένης από την Δευτέρα. Το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια είναι κομβικό για την συνέχεια… τώρα ή ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση