ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:07
 

ΑΠΟΕΛ: Ο «βραχνάς» των πέντε εκατομμυρίων

Η ζημιά που καταγράφηκε το 2018 ήταν αναμενόμενη

Newsroom 24sports

Η ζημιά που κατέγραψε η εταιρεία του ΑΠΟΕΛ για το ημερολογιακό έτος 2018 ήταν αρκετά μεγάλη αλλά και αναμενόμενη για το λόγο ότι η ομάδα δεν αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η «τρύπα» θα αυξηθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος

Η οικονομική «τρύπα» των πέντε εκατομμυρίων δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια μείωση των ευρωπαϊκών εισόδων. Το 2018 ο ΑΠΟΕΛ είχε έσοδα από την Ευρώπη μόλις € 2.459.500 σε σχέση με το 2017 που είχε €16.914.036.

Δεν είναι μυστικό πως ο προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα της Ευρώπης, κάτι το οποίο βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Σίγουρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να απεξαρτηθεί πλήρως η ομάδα από τα έσοδα της Ευρώπης γιατί αυτό προϋποθέτει μια πολύ μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια χρονιά αλλά σταδιακά με μικρά βήματα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η «τρύπα» θα αυξηθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα κληθεί να βρει λύσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Η «τρύπα» μπορεί να κλείσει με μια πρόκριση της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.

Πρέπει ταυτόχρονα να γίνει η προσπάθεια για να μειωθεί η «τρύπα» και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών είναι ένας πιο ασφαλής τομέας στον οποίο μπορεί να επενδύσει ο ΑΠΟΕΛ για να αυξήσει τα έσοδα του και να μικρύνει τη ψαλίδα. Το 2018 ο ΑΠΟΕΛ είχε έσοδα €5.682.500 από τις πωλήσεις παικτών. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αυξηθεί αυτό το νούμερο το 2019.

Παράλληλα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο τα ποσά που δίνονται σε αποζημιώσεις που αυτό θα σημαίνει αυτόματα μια σημαντική μείωση του μπάτζετ χωρίς να «πειραχτεί» το payroll. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεγμένες κινήσεις το καλοκαίρι στην επιλογή παικτών, οι οποίες δεν θα εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. Γενικά, χρειάζεται να γίνει καλύτερη διαχείριση σε όλα τα επίπεδα.

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μειώσει όσο το δυνατό περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στα έξοδα και τα πάγια έσοδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και μακροπρόθεσμη λειτουργία της εταιρείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«Η ΠΑΣΥΚΙ πάντοτε ζητούσε περισσότερα λεφτά, λιγότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερο επίπεδο ευθυνών. ...»
Έλενα Αγαθοκλέους  |  12:18

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X