ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Τρεις μήνες... όλη η περσινή σεζόν

Η συνεισφορά των ακραίων μπακ σε αριθμούς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα απ’ τα στοιχεία που έχει προσθέσει στο παιχνίδι του το ΑΠΟΕΛ τη φετινή σεζόν είναι οι επιθετικές βοήθειες απ’ τους ακραίους αμυντικούς. Σε σχέση με τη περσινή χρονιά τα ακραία μπακ έχουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και συμμετέχουν σε αυτή ενεργά.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ τα 19 τέρματα που πέτυχε μέχρι σήμερα η ομάδα του Σα Πίντο, τα έξι φέρουν υπογραφή ακραίου αμυντικού. Συγκεκριμένα ο Τσεμπάκ έχει πετύχει δυο τέρματα κόντρα σε Εθνικό Άχνας και ΑΕΚ, άλλα τόσα έχει πετύχει ο Ζιέφτε κόντρα σε Εθνικό και ΑΕΛ, ενώ ο Βραζιλιάνος έδωσε και δυο ασίστ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα.

Η διαφορά σε σχέση με πέρσι γίνεται εύκολα αντιληπτή αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς. Συγκεκριμένα σε όλη τη σεζόν τα ακραία μπακ είχαν συμμετοχή μόλις σε επτά τέρματα. Αν μεταφράσουμε του πιο πάνω αριθμούς σε ποσοστά, τότε φέτος τα ακραία μπακ έχουν συμμετοχή σε 32% των τερμάτων, ενώ πέρσι μόλις στο 13%.

Ακόμη όμως και χωρίς τους αριθμούς είναι αντιληπτό πως ο Σα Πίντο δίνει οδηγίες στα δυο μπακ να ανεβαίνουν ψηλά και να δημιουργούν. Έχοντας παράλληλα ένα επιθετικογενή μπακ όπως ο Ζιεφτέ είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η διαφορά. Το στοίχημα για την ομάδα του Πορτογάλοι είναι οι ακραίοι να συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς. Κάτι που αν πράξουν τότε οι πιθανότητες για επίτευξη των στόχων που αυξάνονται δραστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση