ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορωνοϊός και κυβέρνηση της Κίνας στέλνουν Σόουζα στο ΑΠΟΕΛ

Δυο πυλώνες δημιούργησαν τις τάσεις φυγής μερίδας ποδοσφαιριστών απ’ την Ασιατική χώρα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Από χθες κιόλας το όνομα του Λούκας Σόουζα έχει συνδεθεί με το ΑΠΟΕΛ και μια πιθανή επιστροφή του στην ομάδα. Ο 31χρονος (4/7/1990) μέσος ξεκίνησε συζητήσεις με την Beijing Guoan ώστε να μείνει ελεύθερος καθώς, δεν θέλει να μείνει άλλο στην Κίνα.

Η τάση φυγής όμως απ’ την Κίνα του Σόουζα και του κάθε Σόουζα δεν είναι τυχαία αλλά έχει εξήγηση. Φαίνεται πως υπάρχουν δυο πυλώνες οι οποίοι οδηγούν τους ποδοσφαιριστές στο να φεύγουν απ’ την Κίνα.

Τέλος στα παράλογα ποσά και τις χορηγίες για ονομασία

Αρχικά να σημειώσουμε πως στο τέλος του 2020 η ομοσπονδία της Κίνας (με τις ευλογίες ή και πιέσεις απ' την κυβέρνηση) θέσπισε νέους οικονομικούς κανόνες που επηρέασαν άμεσα και με πολύ έντονο τρόπο τις ομάδες. Οι εταιρίες – χορηγοί δεν μπορούν πλέον να διαφημίζονται με την ονομασία τους δίπλα στο όνομα της ομάδας. Ως εκ τούτου οι περισσότερες ομάδες είναι αναγκασμένες να αλλάξουν όνομα.

Η αλλαγή ονομασίας βέβαια δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα, μιας και δεν λέει κάτι στον κόσμο και τις ίδιες τις ομάδες... Χωρίς όμως αυτό το είδος χορηγίας χάνονται πολλά εκατομμύρια. Είναι χαρακτηριστικό πως η αποχώρηση των εταιρειών χορηγών έφερε στις ομάδες ένα τεράστιο σοκ. Φθάνει να αναλογιστεί κανείς πως η Τζιανγκσού Σουνίνγκ που κατέκτησε το πρωτάθλημα διαλύθηκε.

Παράλληλα ετήσιος μισθός για ξένους ποδοσφαιριστές ορίστηκαν τα 3 εκατομμύρια, κάτι που εκ των πραγμάτων ακούμπησε τους μισθούς αρκετών ποδοσφαιριστών που είχαν εξωπραγματικά συμβόλαιο.

Χτύπημα κάτω απ’ τη μέση ο κορωνοϊός

Απ’ την άλλη ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις ομάδες. Τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά, είτε αν το πάρεις σε εισιτήρια, πωλήσεις από μπουτίγκ κλπ κλπ, είτε απ’ τα έσοδα των χορηγών που ένεκα κορωνοϊού μείωσαν τις εργασίες τους αναγκαστικά. Ο κορωνοϊός βέβαια ακούμπησε όλες τις ομάδες στον κόσμο. Είναι όμως αντιληπτό πως όσο πιο μεγάλο το άνοιγμα, το μπάτζετ και η εξάρτηση μιας ομάδας απ’ τους χορηγούς, τόσο μεγαλύτερο το οικονομικό πλήγμα.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, υπάρχει ένα κύμα φυγής από ποδοσφαιριστές που μέχρι πρόσφατα έπαιζαν στην Κίνα. Το πρότζεκτ ώστε να γίνει το πρωτάθλημα της χώρας, ένα απ’ τα κορυφαία στον κόσμο κατέρρευσε, και πλέον παίκτες όπως ο Σόουζα και αρκετοί βλέπουν τον εαυτό τους εκτός Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Λάτιν... πρόκριση

Λάτιν... πρόκριση

Με τέρματα των Σαμπάλα και Νατέλ, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν επί της αξιόμαχης Νέας Σαλαμίνας
24sports.com.cy
 |  ΑΠΟΕΛ