ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: «Γήπεδο ιδιόκτητο μέχρι το 2024»

Όλες οι τοποθετήσεις του προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ

Newsroom 24sports

Πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από τη συνέντευξη του Πρόδρομου Πετρίδη στην Cablenet, με τον πρόεδρο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ να δίνει φωτογραφίες από τη μακέτα του ιδιόκτητου γηπέδου που είναι στα σκαριά πια.

Ο κ. Πετρίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει τους όρους κάτω από τους οποίους ο ΑΠΟΕΛ θέλει να παίξει, τόνισε πως θα η ομάδα του έχει όλα τα φόντα να πάρει το πρωτάθλημα αν τελικά αρχίσει και τα έβαλε με τον ΠΑΣΠ. Έστειλε δε και μήνυμα προς τους δικούς του ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όλα όσα είπε όπως καταγράφηκαν από την ιστοσελίδα μας:

10:23 Κάπου εδώ η συνέντευξη ολοκληρώθηκε.

Καταληκτικό σχόλιο: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα πως όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, το συμβούλιο εργάζεται με τους λειτουργούς για να βρει εκείνες τις λύσεις να ορθοποδήσει. Δε θα έχει επιπτώσεις ώστε να κινδυνέψει ο ΑΠΟΕΛ».

Για Βάσο Ηλιάδη: «Υπήρξε μια επιφύλαξη για επαγγελματικούς λόγους αλλά συνεχίζει ο κ. Ηλιάδης. Δεν ξέρω αν θα προκύψει κάτι στο μέλλον».

Για τους δανεικούς: «Για Άλεφ, Πάβλοβιτς και Μάτιτς υπάρχουν ρήτρες αλλά δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε σε τέτοια ποσά. Αν θέλουμε να κρατήσουμε κάποιον, θα το κάνουμε σε πολύ διαφορετικά ποσά».

Για Ζαχίντ: «Υπάρχει ρήτρα για Ζαχίντ μίλησα μαζί του για να δω αν είναι καλά. Θα επιστρέψει Κύπρο και είναι στα πλάνα μας. Αν έρθει όμως μια καλή πρόταση, δε θα αρνηθούμε».

Για προτάσεις για παίκτες: «Δεν ήρθε πρόταση για τον Τάμαρι, μόνο βολιδοκόπηση. Μόνο για το Σόουζα είχαμε πρόταση και είναι επιτυχία που τον δώσαμε σε αυτό το ποσό. Συζητάμε καθημερινά με το τιμ. Ήταν και κ. Χατζηλούκας στη Βραζιλία. Η πρώτη μας μεταγραφή είναι του Κωνσταντίνου Αποστολάκη. Λήγει το συμβόλαιο και παίρνετε την είδηση αποκλειστική».

Για τα λάθη: «Είχα πει πως το παρακάναμε με τις αλλαγές προπονητών. Θεωρώ πως ήταν δεδομένη μέχρι και του κυρίου Ντολ. Το λάθος ήταν πως πήγαμε σε άλλη σχολή, τη Νορβηγική, με τον Κάρε. Ήταν το μεγάλο λάθος που κάναμε και δε διστάζω να πω πως ήταν προσωπικό μου λάθος γιατί ήμουν έντονος. Ίσως να ήταν καλύτερα να ερχόταν από τότε ο Μαρίνος και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Το παραδεχόμαστε και προχωρώ. Όλες οι άλλες αλλαγές, το αποτέλεσμα εδώ και εφτά χρόνια μας δικαιώνουν. Φέτος το Καλοκαίρι, ακόμα και ο πιο έντονος επικριτής μου, ήταν ικανοποιημένος. Είτε με Πάβλοβιτς, Άλεφ κ.α. Στην πορεία δεν πήραμε αυτά που αναμέναμε. Όχι μόνο όσους ήρθα φέτος αλλά και όσους ήταν πέρσι. Δεν είμαι ικανοποιημένος από Τάμαρι, Ντέβι γνωρίζοντας ποιοι είναι. Ή τον Εφραίμ. Περιμέναμε περισσότερα. Είναι η ώρα της ομάδας του ΑΠΟΕΛ που αποδίδει. Μπορούμε να στεφθούμε για όγδοη σερί χρονιά πρωταθλητές».

Για τις λεπτομέρειες: «Στόχος το 2021 να ξεκινήσει και σε δυο χρόνια να τελειώσει. Μας πήρε πίσω η πανδημία, όμως πιστεύω πως όταν όλοι οι συντελεστές επαναλειτουργήσουν και με καθυστέρηση ίσως ενός χρόνου, να το υλοποιήσουμε. Δεν είναι υποσχέσεις. Κανένας κακόπιστος δεν μπορεί να μας πιστώσει ως διοίκηση ή προσωπικά εμένα Είναι στην Κοκκινοτριμυθιά ».

Για το γηπεδικό: «Ήταν ένα όνειρο ζωής του κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Ευτυχήσαμε φέτος και αναθέσαμε σε οικονομικό οίκο να μας κάνει μια μελέτη. Το δώσαμε σε οίκο του εξωτερικού για τη μελέτη. Για κατασκευή και συντήρηση. Βγήκε και ερωτηματολόγιο από τους κατόχους loyalty. Βγήκαμε και σε διαγωνισμό μέσω αρχιτεκτονικού γραφείου στην Κύπρο. Μεγάλο γραφείο αλλά καλύτερα να μην πω ονόματα. Πήραμε συμβουλές και από την UEFA. Βγήκαμε σε διεθνή διαγωνισμό για concept plans του γηπεδικού με τις προδιαγραφές που βάλαμε. Καταλήξαμε στους πέντε, μετά στους δυο και τώρα τα μελετάμε. Μας παρουσιάστηκαν το Δεκέμβριο. Θα ερχόντουσαν μέσα Μαρτίου για τα τελικά και στη συνέλευση να τα παρουσιάζουμε. Χωρητικότητα 14,500 με προοπτική να αυξηθεί με ακόμα 5600»

Για το οικονομικό: «Τεράστιο πρόβλημα. Πέρσι είπα πως το ΑΠΟΕΛ μπορεί να αντέξει με εκείνο το μπάτζετ μέχρι και φέτος, μια χρονιά εκτός ομίλων. Έγινε πέρσι και αποδείξαμε πως αντέξαμε. Φέτος θα έχουμε πολλά προβλήματα που θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Μπορώ να πω πως μπορούμε να βρούμε τις λύσεις. Δεν ξέρω πόση θα είναι η ζημιά αν δεν μπούμε γιατί δεν ξέρω τα δεδομένα αυτής της χρονιάς. Τρομάζω και φοβάμαι για την επόμενη χρονιά αν δεν έχουμε σπόνσορες, αποκοπές από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια διαρκείας. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια και θέλουμε τολμηρές αποφάσεις. Θα πρέπει να το κατανοήσουν και οι υπάλληλοι, κυρίως οι ποδοσφαιριστές, και ο κόσμος. Ανακοινώνω προσυμφωνία με Ουζουνίδη μένουν λεπτομέρειες. Βάλαμε και όριο στο μπάτζετ για την νέα σεζόν».

Για Cablenet: «Με όλο το θάρρος, αν μπορείτε να απαντήσετε, παγοποιήθηκε η πληρωμή σας; Ναι; Ευχαριστώ πολύ».

Για την αύξηση ομάδων: «Είναι παρερμηνεία πως είναι 12 ομάδες είναι καλύτερο το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ή επειδή έκαναν καλές ομάδες οι άλλοι δυο; Δεν είναι ο αριθμός των ομάδων το θέμα. Αν διακοπεί το πρωτάθλημα, θέλω να ακούσω με ποιους όρους θα διακοπεί και με ποιους όρους ξεκινά το πρωτάθλημα. Το επόμενο θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τελειώσει. Μεταγραφικό πλαίσιο που δε γνωρίζει κανείς. Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δεν ξέρουμε αν θα είναι μειωμένα τα ποσά. Θα είναι με κόσμο; Χωρίς; Εμείς καυχιόμαστε πως έχουμε 8000 εισιτήρια διαρκείας που προεισπράτταμε Ιούνιο Ιούλιο και πορευόμασταν μέχρι Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή θα τα στερηθούμε συν όσα στερηθήκαμε τώρα. Ποια θα είναι τα μπάτζετ και ποια η ποιότητα;».

Για Ανόρθωση και ΑΕΚ: «Μπορώ να πω πως είχαμε αρκετές διασκέψεις όλοι μαζί και μετά χωριστήκαμε σε γκρουπ. Κυρίως για τα συμβόλαια. Μετά προέκυψαν και άλλες συζητήσεις για άλλα θέματα όπως η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ανταλλάξαμε απόψεις. Δεν μπορώ να πω πως είχαμε μεγάλο χάσμα εκτός από την Ανόρθωση που ισχυρίζεται πως μπορούμε να παίξουμε. Η Κυβέρνηση δεν έδωσε πρόσταγμα μπαίνει η μπάλα στη σέντρα. Είπε 18 Μαίου να προπονηθούν οι παίκτες. Αν προπονηθούμε ομαδικά και με αποδυτήρια και όλα, να δούμε πότε θα παίξουμε. Όλες οι άλλες ομάδες έχουν άλλη προσέγγιση».

Για τους μισθούς: «Αυτό δείχνει πως θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Πάνω σε αυτό κάναμε την πρόταση. Υπάρχει μια διαφορά στα ποσοστά. Θα επανέλθουμε στο θέμα μετά την απόφαση της συνέλευσης. Οι ομάδες δε θα πάρουν την απόφαση, θα τοποθετηθούν. Βέβαια οι ομάδες έχουν τον εκπρόσωπό τους και δεν κρύβομαι δε θα πει άλλα ο δικός μας από εμάς. Εφόσον ακουστούν όλες οι απόψεις και από τους εμπειρογνώμονες, το ζήτησε η ΚΟΠ, τότε θα κρίνουμε και θα τοποθετηθούμε».

Για ΠΑΣΠ: «Μαύρη και σκανδαλώδης θα είναι η επανέναρξη και μετά διακοπή αν υπάρξει πρόβλημα. Εγγυάται στους παίκτες του πως δε θα υπάρξει επίπτωση; Δεν μας απαντήθηκε. Για μένα, δεν αναγνωρίζω τον ΠΑΣΠ. Δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο και δεν έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί κανέναν παίκτη. Εγώ τους έχω συμφωνημένους με τα δικά μου δεδομένα και θα τα επανεξετάσουμε για το θέμα του ΠΑΣΠ επειδή το αναφέρει».

Για την ανάρτηση Ντέβι: «Του Ντε Βινσέντι όπως και κάθε παίκτη ξεκαθαρίσαμε την επιθυμία της διοίκησης να τελειώσει το πρωτάθλημα και την πίστη πως θα το κερδίσουμε. Είναι εσωτερικό θέμα και θα το δούμε στο συμβούλιο και αναλόγως θα πράξουμε. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του να τοποθετείται. Πριν τοποθετηθώ θέλω να δω το πρωτόκολλο».

Για το αν υπάρξει κρούσμα: «Ρωτώ τον ΠΑΣΠ. Μπορεί να μου εγγυηθεί ότι σε περίπτωση που επαναρχίσουν προπονήσεις και αγώνες δε θα πάθει τίποτα κάποιος παίκτης από τον Ιό; Αν το πάθει, ποια θα είναι η θέση του ΠΑΣΠ έναντι στον ποδοσφαιριστή και πως θα είναι το μέλλον μιας ομάδας με 2-3 κρούσματα. Ζούμε σε ένα νησί και τα πάντα ακούγονται. Δε μένει τίποτα κρυφό. Ο ΑΠΟΕΛ είναι υπέρ της ολοκλήρωσης εντός του αγωνιστικού χώρου του πρωταθλήματος. Λένε πως ο ΑΠΟΕΛ θέλει να γλιτώσει τα λεφτά. Διαβεβαιώνω πως κάνουν μεγάλο λάθος. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί με δικά του αποθέματα είτε των μετόχων του. Άσχετα αν έχει υποστεί ζημιά ύψους €2,5εκ. αυτούς τους μήνες. Δε δέχομαι από κανένα να διαβάλλει τον ΑΠΟΕΛ και θέλω να περάσει το μήνυμα και προς τους παίκτες μου».

Για το πρωτόκολλο: «Θέλω να δώσω τα εύσημά μου στην κυβέρνηση για το χειρισμό που έκανε αλλά για το πρωτάθλημα είναι συγχυσμένα. Σήμερα είχαμε τη διαφωνία για το άνοιγμα των σχολείων. Είπε άλλα η κυβέρνηση και άλλα ο επιδημιολόγος. Είναι λίγο μπάχαλο. Πρέπει να πάρει απαντήσεις η ΚΟΠ. Να πάω ένα βήμα μπρος, στα παιχνίδια. Κάποιοι όροι του πρωτοκόλλου λένε πως στα παιχνίδια ίσως να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποδυτήριο της ομάδας που θα είναι έδρα και οι παίκτες θα πάνε με τα δικά τους αυτοκίνητα. Αν π.χ. παίζουμε με την ΑΕΛ στη Λεμεσό να πάνε με τα δικά τους οι παίκτες. Αυτό κατάλαβα από πληροφορίες που έχω. Ξέρω πως έχει δοθεί το πρωτόκολλο στην ΚΟΠ. Η θέση μας είναι πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Το θέλουμε στο γήπεδο».

Για συμβόλαια και τι γίνεται αλλού: «Δεν ξέρουμε και τι θα συμβεί με τα συμβόλαια. Με δανεικούς, όσους λήγουν, μεταγραφές και όλα αυτά. Επίσης είναι το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων. Είχαμε κάποιο πρωτάθλημα να δώσει ημερομηνία; Το ανέβαλε η Γερμανία για άλλες δυο βδομάδες. Αντίθετα εφτά χώρες το σταμάτησαν οριστικά. Πολύ δύσκολα θα δούμε χώρα να ξεκινά. Βλέπουμε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες».

Για τις 20 Ιουλίου ως προθεσμία: «Αυτή η ημερομηνία έχει μπει στη τηλεδιάσκεψη της εκτελεστικής της UEFA και είπαν όσοι θα παίξουν από τον πρώτο γύρο, 16 και κάτω, να δηλωθούν ως τις 20 Ιουλίου. Οι άλλες χώρες έχουν άλλη ημερομηνία».

Για τη θέση του ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν πήρε στάση αν θέλει να συνεχιστεί. Εμείς θέλουμε να τελειώσει στο γήπεδο. Όμως βλέποντας πως μεταδίδεται ο Ιός, η ΚΟΠ πήγε στο υπουργείο να πάρει διευκρινήσεις για προπονήσεις και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και με ποια δεδομένα. Δεν έχω ενημερωθεί να υπάρχει απάντηση από το υπουργείο. Πιστεύω αύριο θα είναι έτοιμοι να μας θέσει τις προδιαγραφές για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς αγώνων και προπονήσεων. Θέλω να πω κάτι. Πρέπει να κυκλοφορούμε με μάσκες, γάντια. Να έχουμε απόσταση 2-3 μέτρων. Εδώ είναι τα ερωτήματα και θέλουμε απαντήσεις. Να διασφαλίζουν κυρίως την υγεία των παικτών και όσων θα είναι σε προπονήσεις και αγώνες. Η Κυβέρνηση είπε πως μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις 18/5 με γκρουπς και χωρίς αποδυτήριο/γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο. Ρωτώ όλους αυτούς που βγαίνουν καθημερινά, συναδέλφους σας και αυτόν τον ΠΑΣΠ, πως μπορεί να κάνει προετοιμασία μια ομάδα χωρίς αυτά; Πήραμε μελέτες από εμπειρογνώμονες πως ίσως χρειάζονται έξι εβδομάδα αλλά ας πούμε τέσσερις. Πως θα ετοιμαστεί μια ομάδα με 25 παίκτες, φροντιστές και τους υπόλοιπους. Δεν μας το εξήγησε ο ΠΑΣΠ».

Για το αν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Κληθήκαμε να πάρουμε θέση στις αρχές του προβλήματος και είπαμε πως προέχει η υγεία. Ιδιαίτερα στη μικρή χώρα που ζούμε και ευχόμασταν όσο πιο γρήγορα να περάσει. Τονίσαμε πως πρώτος μας στόχος είναι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να τελειώσει το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως θα το διεκδικήσουμε με καλές πιθανότητες γιατί γνωρίζουμε την ομάδα μας και το βαθύ ρόστερ που έχουμε. Είναι το πλεονέκτημά μας».

Για Κύριο Αντωνάκη: «Η καρδιά των αποδυτηρίων, είχε τροχαίο χθες το απόγευμα. Τραυματίστηκε και είναι στην εντατική σε καταστολή Με τις ευχές όλων των ΑΠΟΕΛιστών εύχομαι να το ξεπεράσει. Έγραψε τη δική του ιστορία στον ΑΠΟΕΛ περισσότερο από κάθε άλλο».

-21:30 Όλα έτοιμα για την έναρξη της συνέντευξης του Πρόδρομου Πετρίδη στην Cablenet.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X