ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκλεισμός των Ρώσων «δίνει» 3.000.000 ευρώ στον πρωταθλητή μας

Αν επαληθευθεί η ποινή της UEFA, ο πρωταθλητής Κύπρου βγαίνει κερδισμένος

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μολονότι ένας πόλεμος έχει πάντα τραγικές συνέπειες στους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα, οι προεκτάσεις πάντοτε επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής μας. Έτσι συμβαίνει αυτή την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα η UEFA και η FIFA ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες την αποβολή των ρωσικών ομάδων μέχρι νεωτέρας. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση για την ώρα αφορά:

Α) Την εθνική ανδρών της Ρωσίας που δεν θα παίξει στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε η Πολωνία παίρνει το «εισιτήριο» και θα διεκδικήσει με τον νικητή του Τσεχία-Σουηδία στις 29 Μαρτίου μια θέση για τα τελικά του Κατάρ

Β) Την εθνική γυναικών, που συμμετέχει στο EURO, αφού η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να αγωνιστούν εναντίον της!

Γ) Την Σπαρτάκ Μόσχας που αποβάλλεται απ’ το Europa League της φετινής περιόδου με τη Λειψία να παίρνει την πρόκριση.

Στα πιο πάνω πρέπει να σημειώσουμε πως η συμμετοχή των Ρωσικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας χρονιάς είναι στον αέρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως το σενάριο που θέλει την αποβολή τους να είναι πέρα για πέρα ορατό.

Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει αλλαγές που θα επηρεάσουν τις ομάδες και ιδίως τον πρωταθλητή μας. Επί της ουσίας μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τον πρωταθλητή μας με μιας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (θέση που θα εξασφαλίσει και σε περίπτωση που ο φετινός νικητής του Ch.L. κερδίσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης τη νέα χρονιά απ’ το πρωτάθλημα του).

Η διαφορά μεταξύ 2ου και 3ου προκριματικού… τεράστια. Απ’ τη μια αν ξεκινήσεις στον 3ο προκριματικό ακόμη και αν δεν καταφέρεις να προκριθείς από καμιά ομάδα θα βρεθείς στους ομίλους του Europa Conference League, ενώ αν ξεκινήσεις απ’ τον 2ο προκριματικό θα θες τουλάχιστον μια πρόκριση για να βρεθείς σε ομίλους. Απ’ την άλλη η μεγάλη διαφορά είναι στο οικονομικό. Ο 2ος προκριματικός δίνει μπόνους 400 χιλιάδες, ενώ με τον 3ο προκριματικό έχεις ουσιαστικά «κλειδώσει» 3 εκατομμύρια και με πρόκριση στα play off του Champions League το ποσό γίνεται 5 εκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Κίρζης και Ανδρέας Σοφοκλέους θα δώσουν τη δική τους μάχη για να πάρουν αυτό που θέλουν από τον Αθλητικό Δικαστή
24sports.com.cy
 |  ΚΥΠΡΟΣ