ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Έκπληξη; Καθόλου

Το λάθος του Τσόρνιγκερ, ο προγραμματισμός και η έλλειψη ποιότητας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ένα μεγάλο χαστούκι δέχτηκε ο Απόλλωνας την Πέμπτη το βράδυ στο Αρένα, γεγονός που τον προσγειώνει απότομα στην ωμή πραγματικότητα και ίσως του κάνει καλό στο μέλλον. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά.

Για να είμαι ειλικρινής, η εικόνα του Απόλλωνα δεν με παραξένευσε καθόλου, διότι από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται θαύματα στον αθλητισμό, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Από την μία ήταν το γεγονός ότι ο Απόλλωνας είναι ανέτοιμος, διότι δεν έκανε σωστή προετοιμασία. Οι πολλές απουσίες, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του προγραμματισμού.

Το σύστημα του Τσόρνιγκερ, που θέλει δουλειά και ποιότητα για να εφαρμοστεί σωστά μέσα στο γήπεδο, κάτι που αποτελεί κατά την άποψη μας το πιο μεγάλο πρόβλημα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι με την σύνθεση που κατέβηκε στο Αρένα ο Απόλλωνας δεν είχε την ποιότητα να εξυπηρετηθεί σωστά αυτό το σύστημα, το οποίο είναι αρκετά επιθετικό.

Με διαφορετική τακτική, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και ο Απόλλωνας ενδεχομένως να έπαιρνε θετικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Γερμανού τεχνικού, διότι αφού ήξερε τα προβλήματα που έχει αυτή την περίοδο η ομάδα του θα έπρεπε να ήταν πιο συντηρητικός, να έπαιρνε το αποτέλεσμα και μετά έβλεπε τι θα κάνει.

Το ένα είναι αυτό, διότι στο θέμα της ποιότητας είναι φανερό ότι ο Απόλλωνας θέλει σημαντική ενίσχυση. Είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη μας αρθρογραφία ότι οι τελευταίες προσθήκες θα πρέπει να είναι μόνο ποιοτικές και παίκτες εγνωσμένης αξίας. (δες εδώ)

Επιπλέον, θα πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα στον καταρτισμό του ρόστερ. Με τον τρόπο που διαμορφώνεται η ομάδα, ο Απόλλωνας δεν μπορεί να παίξει άλλο σύστημα, παρά μόνο αυτό του Τσόρνιγκερ.

Σίγουρα διαμορφώνεις ένα ρόστερ με βάση την φιλοσοφία του προπονητή, αλλά θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μπορεί να αλλάξει σύστημα. Διότι, όπως είναι τα δεδομένα πλέον στο ποδόσφαιρο, καμία ομάδα δεν χτίζεται με βάση μόνο ένα σύστημα.

Αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας είναι χτισμένος χωρίς… καθαρούς εξτρέμ, κάτι που ενδεχομένως να του δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Οπόταν, τώρα που βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί με κάποιο τρόπο.

Το κυριότερο όμως είναι να έρθουν καλύτεροι και πιο ποιοτικοί παίκτες, διότι θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες βραδιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση