ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Συνδυασμός και... ανίκητος Γιοβάνοβιτς

Θα μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερο σκορ, έστω κι αν απειλήθηκε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Κέρδισε την Πάφος FC όσο εύκολα «φανερώνει» το αποτέλεσμα, ο Απόλλωνας; Όχι… Ε τότε πως κατάφερε να επικρατήσει; Δύσκολα; Ναι… Όχι, όμως, επειδή ήταν καλύτερη η Πάφος FC, αλλά για το λόγο πως προτού σκοράρει τα τέρματά του, προηγήθηκαν ή ακολούθησαν αναλόγως πολλές χαμένες φάσεις.

Η αλήθεια είναι πως για να καταφέρει η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ να φτάσει σε αυτή τη σπουδαία νίκη, χρειάστηκε ένας συνδυασμός γεγονότων και στοιχείων. Αρχικά, οι κυανόλευκοι είχαν την ουσία αυτή τη φορά στην τελική προσπάθεια, αφού κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στις πολλές αξιόλογες ευκαιρίες που είχαν (εφτά με οκτώ ίσως στο σύνολο). Κάτι που δεν κατάφεραν απέναντι σε ΑΕΚ (1-4) και Ομόνοια (0-1) στις προηγούμενες αγωνιστικές. Βεβαίως, θα μπορούσε βάσει του «χαρακτήρα» των καλών του στιγμών, το σκορ να είναι μεγαλύτερο…

Πάμε τώρα παρακάτω: Παράλληλα με την θετική εικόνα του Απόλλωνα, η Πάφος FC δεν ήταν κατώτερη στο βαθμό που φανερώνει το αποτέλεσμα, αφού κι αυτή ανά διαστήματα απώλεσε πολύ καλές ευκαιρίες και σχεδόν όλες είχαν κατεύθυνση τον στόχο, εκεί όπου υπήρχε ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς που κατάφερε να σώσει την ομάδα του σε πέντε περιπτώσεις σε προσπάθειες των Σεμέδο (δις), Βάλακαρι, Ντράγκομιρ και Φουρ. Αποκρούσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας και σε μία περίπτωση από αυτές με διπλή προσπάθεια (με Σεμέδο, όπου στη φάση πήγε να μπει και ο Ζαϊρό).

Ένα άλλο συστατικό ή στοιχείο, είναι ότι ο Απόλλωνας αξιοποίησε το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά από την αποβολή του Πάνιτς στο 43’, ενώ κράτησε μακριά από την περιοχή του σε άριστο σχεδόν βαθμό τον αντίπαλο που προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ ή από στατικές φάσεις.

Είχε σε πολύ καλή μέρα σε άλλο ένα ματς τον Ζράντι η ομάδα της Λεμεσού που με τις ικανότητες και την ορμή του δύσκολα υπάρχει αντίπαλος να τον μαρκάρει με επιτυχία, τον Πίττα που παρά το χαμένο πέναλτι έκανε αισθητή την παρουσία του σε απόδοση και σε θέμα σκοραρίσματος, ενώ θετική πέρα για πέρα ήταν η πρώτη εμφάνιση του Αλμπάνη ως βασικός (και δεν είναι μόνο το τέρμα που πέτυχε).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση