ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατήγγειλε στην Αστυνομία τον Ντε Λούκας ο Πέρετζ

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ αναμένεται να κληθεί για κατάθεση

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε ρινγκ μετατράπηκε ο αγωνιστικός χώρος του «Αλφαμέγα» μετά το τελικό σφύριγμα στον αγώνα Απόλλων - ΑΕΛ για τους «16» του Κυπέλλου Κύπρου. Ο Ντε Λούκας της ΑΕΛ όρμησε στον Πέρετζ του Απόλλωνα και τον γρονθοκόπησε χωρίς να γνωρίζουμε τι προηγήθηκε, ενώ ο τηλεοπτικός φακός έδειξε τον Φιλιώτη να έχει ματωμένο το κεφάλι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για επίθεση και ξυλοδαρμό, με τις Αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση του περιστατικού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ντε Λούκας αναμένεται να κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση.

Ο Ιταλός διαιτητής που βρισκόταν κοντά στη φάση, σημείωσε στο φύλλο αγώνος πως ο Πέρετζ προκάλεσε λεκτικά τον Ντε Λούκας και στη συνέχεια αναγράφεται ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ κλώτσησε και γρονθοκόπησε τον αντίπαλο.

Σύμφωνα με με το άρθρο 9 (στ) της προκήρυξης πρωταθλήματος το οποίο αφορά σοβαρή επίθεση σε ποδοσφαιριστές, ή άλλα πρόσωπα που παρευρίσκονται σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτό προνοεί αποβολή για δέκα αγώνες όλων των διοργανώσεων ή για μεγαλύτερη περίοδο, αλλά και πρόστιμο τουλάχιστον 1,200 ευρώ.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

Το ψεσινό περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ΠΑΣΠ, αφού η συντεχνία, με επίσημη της ανακοίνωση, καταδικάζει το περιστατικό αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Luiyi de Lucas Perez που επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Eliel Peretz στον χθεσινό αγώνα μεταξύ του Απόλλων και της ΑΕΛ.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον ΠΑ.Σ.Π., που μόλις την περασμένη Τρίτη με δημόσια τοποθέτησή του καλούσε τα μέλη του να επιδεικνύουν κόσμια και πρέπουσα συμπεριφορά εντός γηπέδων, ώστε αφενός να στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς την κοινωνία και αφετέρου να μην οξύνουν τα πνεύματα αλλά να τα κατευνάζουν. Αντιθέτως, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ξέφυγε εντελώς από τα όρια και προκάλεσε αναταραχή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, που θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για την πόλη της Λεμεσού.

Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν είναι δικαστήριο για να εξετάσει τι λέχθηκε μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών και προκάλεσε την οργή του παίκτη της ΑΕΛ. Αυτό που μένει είναι η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή να κτυπάει έναν άλλον ποδοσφαιριστή, μία εικόνα που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να αποτελούν πρότυπα εντός γηπέδων αφού επηρεάζουν συμπεριφορές ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας. Καλούμε για ακόμη μία φορά τα μέλη μας να επιδεικνύουν τον πρέποντα σεβασμό προς τους συναδέλφους τους και το ίδιο το άθλημα. Τα αποτελέσματα, οι νίκες και οι ήττες, είναι σημαντικά σε έναν αγώνα, αλλά όχι σημαντικότερα από το ήθος, τον υγιή ανταγωνισμό και την εκτίμηση που πρέπει να τρέφουν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

Όπως δηλώναμε την περασμένη Τρίτη, ως συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών σκοπός μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μελών μας, έχοντας, όμως, πάντα ως βασικό μας γνώμονα τις αρχές και αξίες του αθλητισμού. Με αυτές τις αξίες πορευόμαστε και οφείλουν οι ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν κινήσεις, πράξεις ή λόγια που υποβαθμίζουν και φθείρουν το ίδιο το άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση