ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίρζης: «Η χωρητικότητα θα είναι περίπου στις 10500 - 11000»

Όσα έγιναν στην παρουσίαση της Royal Caribbean από τη Λεμεσιανή ομάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη του Απόλλωνα, ο οποίος παρουσίασε το νέο μεγάλο του χορηγό, τη Royal Caribbean. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Λεμεσιανής ομάδας, Νίκος Κίρζης, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Royal Caribbean, Μπέντζαμιν Μπόργκιν, ενώ ξεχωρίζουν βέβαια οι δηλώσεις του Νίκου Κίρζη για το νέο γήπεδο της Λεμεσού.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης: «Είμαστε στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρεία Royal Caribbean προσφέρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες εδώ και πενήντα χρόνια. Το 2022 και το 2023 θα έχει για πρώτη φορά την Κύπρο ως βάση. Καληνωρίζω τη Royal Caribbean στην οικογένεια του Απόλλωνα. Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή ημέρα θα είναι η απαρχή μιας μακράς συνεργασίας μεταξύ εμάς».

Αντιπρόεδρος Ρoyal Caribbean, Μπέντζαμιν Μπόργκιν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προχωρήσαμε σε αυτή τη συνεργασία. Θέλουμε να αναπτύξουμε μια πολύ καλή σχέση με την Κύπρο. Όταν αποφασίσουμε να δώσουμε τη δύναμη και τη δουλειά μας το κάνουμε εκατό τοις εκατό. Είναι πολύ σημαντικό η εικόνα μας να φαίνεται στην περιοχή, για αυτό αποφασίσαμε να εμπλακούμε με το ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα, μια ομάδα που βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία και ελπίζουμε να μείνει εκεί μέχρι τέλους και τη νέα χρονιά να αγωνιστεί και στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ περήφανοι που πλέον είμαστε μέρος της ιστορίας του Απόλλωνα».

Αν μίλησαν με κάποια άλλη κυπριακή ομάδα: «Στην αρχή ξεκινήσαμε με το να συνεργαστούμε με τέσσερα ταξιδιωτικά γραφεία. Αναμφισβήτητα το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλή στην κοινωνία της Κύπρου. Βλέποντας την αγορά στην Κύπρο, αποφασίσαμε ότι ο Απόλλωνας βρίσκεται στην κορυφή. Αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για ένα άκρος επαγγελματικό κλαμπ, είμαστε πολύ χαρούμενοι, το συμβόλαιο μας περιλαμβάνει κάποια μπόνους που φανερώνει την εμπιστοσύνη μας στην ομάδα. Στο μέλλον είμαστε ανοικτοί για όλα. Δεν είχαμε οποιαδήποτε συνομιλία με άλλη ομάδα της Κύπρου, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον Απόλλωνα και μετά δεν ξανακοιτάξαμε πίσω».

Για την χρονική διάρκεια της συμφωνίας: «Η συμφωνία είναι για δυόμιση χρόνια. Εκτός από την χρήση του λιμανιού θέλουμε να επενδύσουμε στην τοπική αγορά για να φέρουμε Κύπριους ταξιδιώτες στα πλοία μα. Με σωστές κινήσεις θα είναι απόλυτα επιτυχημένη η συνεργασία μας».

Αν θα έχουν ωφελήματα οι φίλοι του Απόλλωνα: «Θα δώσουμε ωφελήματα στους φίλους του Απόλλωνα, ειδικά στους κατόχους διαρκείας. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουμε πλοίο στο λιμάνι και θα διοργανώσουμε events με την ομάδα και θα κάνουμε και διαγωνισμό για τους οπαδούς για να μας ακολουθήσουν κάποιοι στην κρουαζιέρα μας τον Μάιο».

Για τη διάρκεια της συμφωνίας: «Η συμφωνία που υπογράψαμε αφορά 2,5 σεζόν και ξεκινά άμεσα. Εκτός από τη χρήση του λιμανιού θέλουμε να επενδύσουμε στην κυπριακή αγορά, βλέπουμε μακροπρόθεσμα και θεωρούμε ότι με τις σωστές κινήσεις αυτή η συνεργασία θα συνεχίσει να μεγαλώσει».

Οι επόμενες ερωτήσεις τέθηκαν στον Νίκο Κίρζη:

Αν πρέπει να περιμένουμε κάποια άλλη συμφωνία με νέο χορηγό: «Τώρα δεν μπορούμε να κάτι άλλο, έχουμε όμως πολύ καλούς χορηγούς και μέχρι τον Μάιο θα ξέρουμε το τελικό ρόστερ με αυτούς τους συνεργάτες».

Για τα όσα αφορούν το γήπεδο της Λεμεσού: «Θέλω να πω ότι το γήπεδο δεν έχει μικρύνει και δεν έχει αλλάξει κατηγορία και τα μπόξες δεν επηρεάζουν ούτε 1% τη χωρητικότητα του γηπέδου. Το πρώτο θέμα που προέκυψε είναι πως με βάση τα σχέδια που υπάρχουν για να τοποθετηθούν τα καθίσματα θα ήταν πολύ στρυμωγμένος ο κόσμος στο γήπεδο και το δεύτερο είναι πως έχει αλλάξει η UEFA τις εισηγήσεις της για το γήπεδο.

Χθες είχαμε μια σύσκεψη και συμφωνήσαμε ότι προετοιμασία όλων είναι η άνεση και η ασφάλεια των φιλάθλων. Θα κάνουμε άμεσα μια νέα μελέτη, με τις νέες προδιαγραφές είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί ο αρχικός σχεδιασμός της χωρητικότητας του γηπέδου. Μέχρι την άλλη εβδομάδα νομίζω θα ξέρουμε ακριβή χωρητικότητά. Θα είναι περίπου στις 10 500- 11 000 νομίζω. Δεν είναι κάτι θετικό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το όνειρο αυτό το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα είναι άμεσα κοντά μας. Το γεγονός ότι θα μειωθεί η χωρητικότητα δεν πρέπει να αποτρέψει την ανυπομονησία όλων μας. Αν μου επιτρέπεται την άλλη εβδομάδα θα μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα παραδοθεί μέχρι τον Αύγουστο».

Πότε θα παραδοθεί το νέο γήπεδο; «Οι διαβεβαιώσεις που δίνονται είναι ότι τέλος Αυγούστου το γήπεδο θα παραδοθεί. Αυτό λέχθηκε και στην χθεσινή συνάντηση».

Για την έφεση του Απόλλωνα: «Δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο. Μετά την Δευτέρα που θα βγει η απόφαση θα τοποθετηθούμε. Ο Απόλλωνας είναι σε καλά χέρια με νομικούς τους κύριους Γλυκή, Έλληνα και Κορομία. Δεν θέλω να φύγει η συγκέντρωση μας από τα επόμενα παιχνίδια».

Για τον προβάδισμα τίτλου που έχει ο Απόλλωνας: «Το προβάδισμα δεν μετρά καθόλου τον Φεβρουάριο, τον Μάιο κάνουμε απολογισμό. Να στηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή για να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε τον Μάιο».

Για τη συνάντηση με τον κ. Μάζιτς: «Η θέση μας εξακολουθεί να είναι η ίδια. Είπα στον κ. Μάζιτς ότι φάνηκε η διαφορά πέρσι στα πλέι οφ που ήρθαν ξένοι διαιτητές. Άρχισε το πρωτάθλημα με λάθη αλλά του έδωσα συγχαρητήρια που έβαλε νέους διαιτητές. Είτε να έρθουν ξένοι, είτε να κάνουν οι νεαροί με ξένους VARίστες για να μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρίες. Δεν είναι εύκολο σε εποχή covid να φέρνεις κάθε εβδομάδα διαιτητές. Σε κάποια φάση πρέπει και οι δικοί μας να μάθουν από μόνοι τους. Ευελπιστούμε ότι με τους νεαρούς θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τα προηγούμενα χρόνια».

Για την παραχώρηση του Γιώργου Ποντικού στην Δόξα: «Ήταν η πρώτη μεταγραφή και το πλάνο ήταν για να μείνει. Στο ποδόσφαιρο αλλάζουν τα δεδομένα όχι με την μέρα αλλά με την ώρα. Πήγε για αν πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει στον Απόλλωνα, γιατί για τον Απόλλωνα ήρθε».

Για την μεταγραφή Ονγκεντά: «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή. Έχει καλό βιογραφικό αλλά τα βιογραφικά δεν λένε κάτι. Μακάρι να δείξει στο γήπεδο αυτά που περιμένουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση