ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διεθνής αγώνας ποδηλασίας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου στη Λεμεσό

Διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά

ΚΥΠΕ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται το προσεχές τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου ο μεγάλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας της Λεμεσού, «Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021», το οποίο προσελκύει δεκάδες ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο αγώνας, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού και το Activate Cyprus, εντάσσεται στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης των «Λεμεσίων», ενώ φέτος έχει αναβαθμιστεί, καθώς έχει ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι «Gran Fondo World Tour», με τους συμμετέχοντες να σκοράρουν βαθμούς στην σχετική παγκόσμια κατάταξη.

Η εκκίνηση θα δοθεί στοΝ μόλο Λεμεσού και ο τερματισμός θα γίνει στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, ενώ όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο αγώνας ακολουθεί μια από τις πιο μαγευτικές παραθαλάσσιες διαδρομές, που μπορεί να κάνει κάποιος στην Κύπρο και η οποία έχει επιλεγεί προκειμένου να αναδείξει, τόσο τις ομορφιές του τόπου, όσο και την ιστορία, το πολιτισμό και την παράδοση των Κυπρίων σε βάθος 10.000 χρόνων, όπως αυτά εντοπίζονται στα ιστορικής σημασίας αξιοθέατα της περιοχής».

Το πρόγραμμα «Gran Fondo Apollo – Aphrodite 2021» περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση, την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου και μια διαδρομή με μήκος 95,9χλμ την Κυριακή (03/10).

Στην ατομική χρονομέτρηση οι αθλητές και οι αθλήτριες θα εκκινήσουν από το νέο λιμάνι της Λεμεσού με κατεύθυνση το Ακρωτήρι, μέσω Ασώματου και απ’ εκεί θα φτάσουν στην Επισκοπή σε μια διαδρομή μήκους 23χλμ, η οποία είναι σχεδόν επίπεδη, με μικρό ανηφορικό κομμάτι στα τελευταία χιλιόμετρα.

Την Κυριακή (03/10) ο αγώνας ξεκινάει από το Μόλο για να φτάσει έως το Πισσούρι και από εκεί στην Αλέκτορα, στις παρυφές του Αγίου Αμβροσίου, κατηφορίζοντας κατόπιν μετά προς Πραστειό Αυδήμου και Παραμάλι, για να τερματίσει στο αρχαίο θέατρο Κουρίου. H διαδρομή έχει συνολική ανάβαση 1.550μ ενώ στο μήκος της θα υπάρχουν τρία «feed zones» στα χωριά Αλέκτορα, Ανώγυρα και στην Πάχνα, στο τέλος της μεγάλης ανάβασης.

Και στα δύο σκέλη του αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από εκατό αθλητές.

Η διοργάνωση στηρίζει επίσης φιλανθρωπική εκδήλωση ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα (29 και 30 Οκτωβρίου), διασχίζοντας όλη την ελεύθερη Κύπρο σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης παιδιών με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις. Πρόκειται για φιλανθρωπική ποδηλασία μήκους 214χλμ η οποία τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη και του διοικητή των Βρετανικών Βάσεων, Rob Thomson.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση