ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eπίσημο: Στην Κύπρο θα διεξαχθεί ένας όμιλος του Ευρωμπάσκετ 2025 (vid)

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για τον κυπριακό αθλητισμό και την Κύπρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe με απόφαση του ανέθεσε στην χώρα μας την διεξαγωγή ενός από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στο στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.
 
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στη Κύπρο, με αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς να έρχονται στη Κύπρο για την διεξαγωγή των αγώνων.
 
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εργάστηκε εντατικά εδώ και πολλούς μήνες για να μπορέσει να φέρει εις πέρας τον μεγάλο αυτό στόχο. Υπήρξε απόλυτη στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας, τόσο από την Κυπριακή Κυβέρνηση, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον Δήμο Λεμεσού και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.
 
Το πρωί της Τρίτης (29/03) έγινε η παρουσίαση της Κύπρου στο Μόναχο με το πλήρες πλάνο της υποψηφιότητάς μας, το οποίο έπεισε τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δείχνοντας τη δίψα της χώρας μας να διοργανώσει κάτι τόσο σπουδαίο. 
 
Τονίζεται παράλληλα πως η Εθνική Κύπρου θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ 2025, ως διοργανώτρια χώρα, κάτι που αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει. Για πρώτη φορά επίσης θα υπάρξει συμμετοχή Εθνικής Ομάδας οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος, που θα συμμετέχει σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
Η απόφαση της FIBA Europe για να αναθέσει στην ΚΟΚ την διοργάνωση ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025, δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν κτιστεί ανάμεσα στην ΚΟΚ και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση της ΚΟΚ στην FIBA, με το οποίο η Κύπρος έλαβε τον ένα από τους τέσσερις ομίλους του EuroBasket 2025:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση