ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνικός - Αναγέννηση 5-3: «Έβρεξε» γκολ στο Δασάκι

Πρώτη νίκη για τον Εθνικό στο πρωτάθλημα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σημαντική νίκη με 5-3 κατάφερε να πάρει ο Εθνικός που ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας και βρίσκεται πλέον στους 4 βαθμούς. Η Αναγέννηση βρέθηκε τρείς φορές πίσω στο σκορ και αντέδρασε χωρίς όμως να πάρει κάτι από τον αγώνα. Τρείς αναγκαστικές αλλαγές στο μισάωρο ο Εθνικός. Η Αναγέννηση παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας παρά τις καλές εμφανίσεις.

Ημίχρονο που τα είχε όλα

Το πρώτο ημίχρονο πραγματικά τα είχε όλα αφού επιτεύχθηκαν 6 γκολ ενώ είδαμε 4 αλλαγές μέχρι το 30 εκ των οποίων οι τρείς αναγκαστικές. Ο Εθνικός στο 5’ λεπτό πέτυχε γκολ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ  του Κιτιάνι από πλάγια θέση. Πέντε λεπτά αργότερα ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Μπογκτάν, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, από τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης, Βιέιρα. Ο Πιντσέλι εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-0 για την ομάδα της Άχνας. Έπειτα ήταν σειρά της Αναγέννησης να σκοράρει αφού στο 16’ λεπτό ο Βέσλεμ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή κάνοντας το 2-1. Παρά τα τρία γκολ στα πρώτα 16 λεπτά ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε αφού στο 23’ ο Εθνικός κέρδισε νέο πέναλτι από μαρκάρισμα του Ντιαλό στον Ζελάγια με τον Πιντσέλι να ευστοχεί ξανά. Ο αγώνας φάνηκε να κοπάζει μιας και είχαμε τρείς μαζεμένες αλλαγές στο παιχνίδι. Πρώτα οι Κιτιάνι και Πιντσέλι που ήταν οι σκόρερ αποχώρησαν λόγω τραυματισμού ενώ ο Αδάμος Αδάμου έριξε τον Φουρτάδο στο παιχνίδι για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στη συνέχεια η Αναγέννηση αντέδρασε αφού στο 35’ λεπτό ο Αναστασίου έπιασε βολίδα από τα 40 μέτρα η μπάλα κτύπησε στην συμβολή των δοκαριών και μετά στην πλάτη του Μπογκατίνοφ για να καταλήξει στα δίκτυα και το γκολ να χρεώνετε εν τέλει ως αυτογκόλ. Η Αναγέννηση δεν σταμάτησε να πιέζει για την ισοφάριση όμως ο Εθνικός στην τελευταία φάση του ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Ντιαλό και δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ κάνοντας το 4-2 που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Πίεσε αλλά η μπάλα την τιμώρησε

Η Αναγέννηση στο β’ ημίχρονο μπήκε με διάθεση να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Η ομάδα της Δερύνειας τα πήγαινε πολύ καλά και ευτύχισε να κάνει το 4-3 στο 58’ με τον Φουρτάδο. Προηγουμένως ο Χατζιαράς έκοψε στην γραμμή το σουτ του Μπριτζίτο. Η Αναγέννηση μετά την ισοφάριση συνέχισε να πιέζει χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία στο 63’ με τον Βέσλεμ του οποίου την κεφαλιά απέκρουσε πάλι ο Χατζιαράς στην γραμμή. Στη συνέχεια η μπάλα τιμώρησε την Αναγέννηση αφού ο Εθνικός στην 5η του τελική στο παιχνίδι πέτυχε το πέμπτο του γκολ παίρνοντας ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης σαφέστατα επηρεασμένοι από την εξέλιξη δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και έτσι μοιραία για αυτούς έμεινε το τελικό 5-3.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Πιντσέλι, Αραμπάλ, Κιπιάνι, Χάτζιαρος, Χατζηβασίλης, Μουλαζίμης, Κρατσούνοφ, Μπογκντάν, Ντόβνια, Ζελάγια.

Αναγέννηση: Βιέιρα, Μπαρμπούδης, Σωτηρίου, Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Μπριγκίτο, Κάλεζιτς, Γιουσπασιάν, Χριστοδούλου, Γουέσλεμ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Εθνικός Άχνας: Τελευταία Ενημέρωση

X