ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γυμναστήρια - Η διευκρίνηση για την προσωπική εκγύμναση

Τα όσα αναφέρει ο ΚΟΑ σε ανακοίνωση του για το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας

Newsroom K

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 28/11/2020 (ΚΔΠ564/2020) και 16/11/2020 (ΚΔΠ531/2020), εξέδωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Συγκεκριμένα, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 28/11/2020 (ΚΔΠ564/2020) και 16/11/2020 (ΚΔΠ531/2020), το οποίο τέθηκε από σήμερα μέχρι την 13η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23.59 μ.μ. σε εφαρμογή, διευκρινίζει ότι η λειτουργία των κολυμβητηρίων επιτρέπεται μόνο για χρήση από πρόσωπα με αναπηρίες για θεραπευτική άσκηση ή για προπονήσεις μέχρι 4 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, ανεξαρτήτως αγωνιστικού επιπέδου.

Υπενθυμίζει ότι, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων σε παγκύπρια βάση (με την εξαίρεση που προβλέπει το σχετικό διάταγμα και αναφέρεται πιο κάτω), κολυμβητικές δεξαμενές οι οποίες αποτελούν μέρος της εγκατάστασης γυμναστηρίου μπορούν να λειτουργήσουν (για ενήλικες και παιδιά) σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα κολυμβητήρια.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι της αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων σε παγκύπρια βάση, εξαιρείται η προσωπική εκγύμναση και/ή προπόνηση στις εγκαταστάσεις αυτές νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή.

Σημειώνει ότι τα δύο άτομα όσο αφορά εγκαταστάσεις που διαθέτουν διαφορετικές αίθουσες/χώρους εκγύμνασης/προπόνησης (π.χ. αίθουσα βαρών, αίθουσα pilates, αίθουσα άλλων προγραμμάτων) επιτρέπονται ανά αίθουσα/χώρο (παρουσία προπονητή ανά αίθουσα/χώρο) με τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων και χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Υπενθυμίζει ότι η χρήση αποδυτηρίων (ντους, κοινός χώρος, πάγκοι) απαγορεύεται.

Ο ΚΟΑ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι ομαδικές προπονήσεις και οι αγώνες επιτρέπονται μόνο για τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Α, Β, και Γ κατηγορίας και τις Εθνικές Ομάδες με την τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα οποία έχουν τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζει ότι επιτρέπεται η προπόνηση αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με τη συμμετοχή μέχρι 4 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, όπως αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει ή διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και/ή συμπεριλαμβάνονται στους Σχεδιασμούς Υψηλής Επίδοσης και Ταλέντων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Σημειώνει ότι επιτρέπεται η προπόνηση και/ή εκγύμναση σε σχολές εκμάθησης αθλημάτων από ενήλικες αθλητές και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών), με ελάχιστο μέγεθος τα 100 τετραγωνικά μέτρα, από πρόσωπα ή ομάδες έως τεσσάρων (4) προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, χωρίς την χρήση αποδυτηρίων και χωρίς την παρουσία θεατών, ενώ για κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, μικρότερες των 100 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι γυμναστήρια τα οποία πιθανόν να βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων αυτών μπορούν να χρησιμοποιούνται όταν οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή.

Ο ΚΟΑ αναφέρει ότι αναστέλλεται η αθλητική δραστηριότητα (προπονήσεις και αθλητικές διοργανώσεις) παιδιών κάτω των 18 ετών.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι επιτρέπεται η ατομική προπόνηση ομαδικών και ατομικών αθλημάτων (2 άτομα περιλαμβανομένου του προπονητή) χωρίς επαφή και/ή ομαδικό παιχνίδι και τηρώντας πιστά τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας καθώς και των Πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα οποία έχουν τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΚΟΑ τονίζει ότι παράβαση των όρων των διαταγμάτων συνιστά ποινικό αδίκημα και η αστυνομία θα επιλαμβάνεται των σχετικών καταγγελιών και προσθέτει, τέλος, ότι οι οδηγίες αυτές είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα που εκδόθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Μάγκικη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Σε μια χρονιά που έδειχνε χαμένη ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα διατηρώντας το δικαίωμα για τίτλο και Ευρώπη
Newsroom 24sports
 |  ΑΠΟΕΛ