ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Η ΚΟΠ αποφασίζει, η κυβέρνηση συμπαρίσταται»

Δεν αλλάζει στάση για τα του ποδοσφαίρου το προεδρικό, τι περιμένουμε την Πέμπτη

Newsroom 24sports

Ξανά στο λόφο, θα μπορούσε να είναι το τρέιλερ για τα όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο αφού και πάλι οι εξελίξεις μεταφέρονται στο προεδρικό. Θα πάνε εκεί οι ποδοσφαιρικές αρχές για να δουν πως προχωρούν.

Θεωρούν πως η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της δράσης στο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας ανήκει αποκλειστικά στην ΚΟΠ και τις ομάδες μέλη της

Μέσα από τη γενική συνέλευση, βγήκαν μια αίσθηση πως αν τα βρουν με τις αρχές για το πρωτόκολλο τότε θα δοκιμάσουν να παίξουν. Όμως έχει σημασία τι λέει και η κυβερνητική πλευρά.

Ο τίτλος μας είναι εμπνευσμένος από την πιο κλισέ φράση για το κυπριακό σε κάθε συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου. «Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται», είναι σαν το ποίημα που κάθε ελλαδίτης πρωθυπουργός μας απαγγέλλει κάθε φορά.

Όπως μαθαίνουμε, η πάγια θέση είναι πως η κυβέρνηση έχει αυτιά ανοιχτά για να ακούσει και έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε λογικό αίτημα. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό, αλλά αυτό κάνει με όλους. Για αυτό άλλωστε απάντησαν θετικά και στα αιτήματα ομάδων και συλλόγων όπως η Ανόρθωση για το θέμα των προπονήσεων.

Επί του ποδοσφαίρου πιο συγκεκριμένα όμως, δεν αλλάζουν τη στάση τους ως προς το σεβασμό του αυτοδιοίκητου της ομοσπονδίας. Θεωρούν πως η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της δράσης στο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας ανήκει αποκλειστικά στην ΚΟΠ και τις ομάδες μέλη της. Θα πει τη γνώμη της επί του πρωτοκόλλου, αλλά δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο.

Επίσης, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πρακτικές άλλων κρατών δύναται να αποτελέσουν δείγμα και για μας εδώ. Η μπουντεσλίγκα Γερμανίας πέραν από το να λύσει σύνδρομα στέρησης από εμάς τα αρρωστάκια της μπάλας, θα αποτελέσει και αντικείμενο μελέτης για όλους. Είναι γνωστό πως και στην ΚΟΠ θα αξιοποιήσουν το δικό τους πρωτόκολλο, όπως και αυτό της Ελλάδας για να βγει το δικό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση