ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#KartaGate: Επιβεβαίωση από Λοϊζίδου για την «τρύπα» στις κάρτες φιλάθλου

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, σχετικά με την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων των φίλων της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα, η Επίτροπος επιβεβαίωσε ότι εάν κάποιος μετά την διαρροή, έχει αποθηκεύσει τα στοιχεία των οπαδών της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, όπως τον αριθμό του ΚΟΑ και την ταυτότητα τους, τότε θα είναι σε θέση να δει ή και να αποθηκεύσει τα προσωπικά δεδομένα των κατόχων όπως την φωτογραφία τους.

Αναλυτικά:

Αρχικό σχόλιο: «Είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή κενό ασφάλειας, το οποίο έγινε αποδεκτό από τις ομάδες και από τον ανάδοχο. Υστέρα όπως επιβάλλεται έπρεπε να ακουστούν τα μέρη και καταλήξαμε στην απόφαση ότι για τα σωματεία υπάρχουν τρεις παραβιάσεις που συνεπάγονται σε πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ και δυο παραβιάσεις από την ανάδοχο εταιρία που συνεπάγονται με πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ. Οι παραβιάσεις έχουν να κάνουν με την έλλειψη και την παράβλεψη να γίνουν κάποια οργανωτικά μέτρα, που επιβάλει ο οργανισμός σε τέτοιες περιπτώσεις».

Για την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: «Έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί νομικά».

Για τους οπαδούς: «Δεν έχει αποδειχθεί ότι συγκεκριμένα τα δικά μου ή τα δικά σου δεδομένα έχουν παραβιαστεί. Εκείνο που έχει αποδειχθεί είναι το κενό ασφαλείας. Δεν εξετάσαμε ξεχωριστές περιπτώσεις αλλά το κενό ασφάλειας που έγινε αποδεκτό από όλους. Αν κάποιος πήρε στοιχεία δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει».

Για την ιστοσελίδα του ΚΟΑ: «Αν εσείς για παράδειγμα έχετε τα δύο δικά μου δεδομένα, δηλαδή την ταυτότητα και τον αριθμό της κάρτας φίλαθλου, μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα ΚΟΑ και να βρείτε την φωτογραφία της κάρτας φιλάθλου μου. Παρόλο που έχουν γίνει εισηγήσεις δεν έχει βάλει τις ασφαλιστικές δικλίδες ο ΚΟΑ. Υποχρεούται ο ΚΟΑ ως ιδιοκτήτης της κάρτας φιλάθλου, να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν για να μην τεθεί σε κίνδυνο το δικό του μητρώου. Δεν έχουν σχέση τα δύο θέματα όμως και δεν έχει παρατηρηθεί κενό ασφαλείας εκεί. Θα έπρεπε ναι να το κάνει ήδη, είμαστε όμως σε επικοινωνία. Επαναλαμβάνουμε ότι το μητρώο της κάρτας φιλάθλου είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό, αναφερόμαστε στην ιστοσελίδα τώρα.

Έχω ενημερώσει τον κόσμο από την προηγουμένη ανακοίνωση, ότι το σύστημα αυτό και η πλατφόρμα έχει κατέβει και ξαναλειτούργησε μόλις είχαμε τις διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ένεκα του συγκεκριμένου κενού», πρόσθεσε.

Αν θέλει κάποιος άλλος να κινηθεί νομικά: «Για όποιον βγαίνει απόφαση εναντίον του, μπορεί να στραφεί ενώπιων του δικαστηρίου για να βρει το δίκιο του. Η νομική ευθύνη του καθενός είναι διαφορετική. Η οδηγία που είχαμε είναι ότι μας επιτρέπει να βρούμε την ευθύνη και να την αποδώσουμε, πράγμα που μας βοηθά πάρα πολύ γιατί ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Άλλες ευθύνες αναλογούν στις ομάδες και άλλες στην ανάδοχη εταιρεία.

Όπως γράφουμε και στην ανακοίνωση, όσοι δεν ενημερώθηκαν δώσαμε εντολή ότι πρέπει να ενημερωθούν από τα σωματεία. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά είναι κενό ασφαλείας. Υπήρχε η δυνατότητα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αν γινόταν θα προσθέταμε και άλλες παραβιάσεις και θα ήταν υψηλότερο το πρόστιμο», πρόσθεσε.

Ποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες: «Είναι εσωτερικές διαδικασίες αυτές που αφορούν τις ομάδες και την ανάδοχο εταιρεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση