ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΟΑ για γήπεδο Λεμεσού: Η χωρητικότητα θα είναι όση θέλουμε

Διάψευση για μείωση 30% στη δημοσιογραφική διάσκεψη του ΚΟΑ για το γήπεδο

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου της Λεμεσού παρέθεσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τη χωρητικότητα του γηπέδου να μειώνεται στο 30%, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χωρητικότητα του γηπέδου μπορεί να κυμαίνεται από τις 12600 μέχρι και τις 11500 θέσεις, αναλόγως της απόστασης που θα έχουν μεταξύ τους τα καθίσματα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Η αρχική τοποθέτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη: «Είχαμε την τακτική συνεδρία του ΔΣ και ήταν αδύνατο να μη συζητήσουμε το θέμα που δημιουργήθηκε με τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου. Ενημερωθήκαμε ανεπίσημα την Παρασκευή για μια τέτοια πιθανότητα και ζητήσαμε να γίνουν οι απαιραίτητες μελέτες για να ξέρουμε περί τίνος επρόκειτο. Καλέσαμε σήμερα τον μηχανικό των Δημοσίων Έργων και τους μελετητές, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Τα τρία σωματεία της Λεμεσού εξέδωσαν άδεια οικοδομής για το γήπεδο με τον αρχικό μελετητή για 13 χιλιάδες θέσεις. Αυτή είναι η άδεια οικοδομής. Επιπρόσθετα, έγινε συμφωνία μεταξύ των τριών ομάδων και του κ. Κονταρίδη για την ανέγερση του γηπέδου με χωρητικότητα 13 χιλιάδες θέσεις. Οι επιμετρητές που κλήθηκαν να μας δώσουν το πόρισμα εξέδωσαν την επιμέτρηση για 13 χιλιάδες θεατές. Αυτός ήταν από την αρχή ο αριθμός χωρητικότητας του γηπέδου. Όταν έφυγε ο κ. Κονταρίδης εκφράζοντας επιθυμία να αποχωρήσει, αναθέσαμε στους μελετητές να ελέγξουν και να διορθώσουν όπου χρειάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα. Σήμερα έχουμε ακούσει ότι υπάρχει πιθανότητα, λόγω της παραγγελίας των καρέκλων του γηπέδου, αλλά και των διαδρόμων που χρειάζεται μεταξύ τους, όπως είναι οι οδηγίες της UEFA, η χωρητικότητα να μειωθεί σε 11-11,5 χιλιάδες θέσεις. Γίνονται μελέτες. Πρέπει να δουν όλα τα δεδομένα και να μας ενημερώσουν ανάλογα. Στον ΚΟΑ κάναμε από την αρχή ό,τι χρειαζόταν για να παραδοθεί το γήπεδο όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Αν διαπιστώσουμε αντισυμβατική συμπεριφορά από τον οποιονδήποτε, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε γήπεδο κάτω από το επίπεδο για το οποίο σχεδιάστηκε. Θέλουμε από τον κόσμο να κάνει ακόμα λίγη υπομονή, να τελειώσουν οι μελέτες των υπευθύνων για να δώσουμε μια εικόνα που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το γήπεδο θα τελειώσει κανονικά στην ώρα του και ο Λεμεσιανός φίλαθλος και όλοι όσοι θα επισκέπτονται το γήπεδο θα νιώθουν περήφανοι».

Για το κατά πόσον λήφθηκαν υπόψιν οι προδιαγραφές της UEFA εξ αρχής: «Ασφαλώς. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι φαίνεται ότι οι προδιαγραφές του 2010 είναι διαφορετικές από τις προδιαγραφές του 2018. Η UEFA δίνει οδηγίες, κάνει συστάσεις. Δεν είναι κανονισμοί. Αν δεν λήφθηκαν από τον αρχικό μελετητή οι σωστές προδιαγραφές θα το αποδείξει η μελέτη».

Για την πληροφόρηση ότι η χωρητικότητα μειώνεται στις 9500: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν έχουμε τέτοια ενημέρωση. Η χωρητικότητα ήταν στις 12600».

Για τη μελέτη του αρχικού μελετητή: «Δεσμεύτηκε να στείλει τα σχέδια για να αποδείξει τους αριθμούς που είχε δηλώσει από την αρχή. Δεν είναι θέμα του εργολάβου, αλλά θέμα της τοποθέτησης των καθισμάτων και της πυκνότητας».

Για την τελική χωρητικότητα του γηπέδου: «Αν θέλουμε πάμε με τις αρχικές μελέτες και θα έχουμε πιο λίγα καθίσματα και πιο άνετα. Αν θέλουμε το κάνουμε 12600, αν θέλουμε το κάνουμε 11500. Έγινε θέμα γιατί διέρρευσε λανθασμένα ότι η χωρητικότητα θα είναι 3000 πιο κάτω. Θα ολοκληρωθεί η μελέτη που γίνεται τώρα σε 2-3 μέρες και θα αποφασιστεί η πυκνότητα των καρεκλών. Μπορούμε να πάμε με το αρχικό σχέδιο μέχρι και τη μείωση, αναλόγως της άνεσης που θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο. Εμείς τώρα ενημερωθήκαμε, το ξεκαθαρίζουμε για να μην είναι η συτζιά του μαύρου ο ΚΟΑ. Από την αρχή πήρε σωστές αποφάσεις. Όποιος δεν ακολούθησε αυτό τον δρόμο θα μας βρει μπροστά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση