ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυβερνήσεις-Ομοσπονδίες σημειώσατε 1

Η εξήγηση αυτών των «ειδικών περιπτώσεων» που αναφέρει η UEFA

Newsroom 24sports

Ελάχιστα να γνωρίζεις από διπλωματία, λιγότερα και από τα βασικά, θα αντιληφθείς πως όταν διεθνείς οργανισμοί εκδίδουν ανακοινώσεις-ενημερώσεις μετά από συσκέψεις πρέπει να προσέχεις και την κάθε λέξη.

Η αναφορά της UEFA για «ειδικές περιπτώσεις» σε πρωταθλήματα που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν προκάλεσε πάρα πολλές συζητήσεις και η αλήθεια είναι πως η πρώτη ερμηνεία που της δίνει κανείς είναι πως αποτελεί μια μερική υποχώρηση της διεθνούς συνομοσπονδίας.

Όχι γιατί άλλαξε η άποψή της για τα πρωταθλήματα, εξακολουθεί να τα θέλει να κριθούν στο γήπεδο, αλλά γιατί τα δεδομένα της πανδημίας το επιβάλλουν. Τι μπορεί να θεωρηθεί όμως ειδική περίπτωση; Είναι οι χώρες εκείνες που με αποφάσεις των κυβερνήσεών τους δεν είναι εφικτό να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις, όπως π.χ. έγινε στην Ολλανδία που ουσιαστικά το ξέκοψε.

Την Πέμπτη(23/4) η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει για να εξετάσει όλα τα δεδομένα που προέκυψαν μέχρι τώρα. Προφανώς θα δει και αυτό το ζήτημα ως προς το να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να γίνει η επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα κύπελλα Ευρώπης. Επειδή είναι η πρώτη χώρα που τερματίζει την πρώτη της κατηγορία, θα περιμένουν πολλοί την απόφαση και έχει απασχολήσει το θέμα ΜΜΕ σε όλη την ήπειρο. Το Βέλγιο περιμένει π.χ. στην ουρά και στην ίδια σχολή σκέψης είναι και η Σκωτία.

Στην Κύπρο αποφάσεις δεν έχουμε και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης δε θα έχουμε μέχρι τις 29/4. Έχουμε όμως ακούσει σειρά μελών της επιστημονικής ομάδας που έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων, να τοποθετείται με τρόπο που δείχνει να είναι εφικτό να ξαναπαίξουμε. Η σημαντική σύσκεψη της ομάδας αυτής με το προεδρικό θα γίνει μια μέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο στις 28/4.

Τι θα παίξει ρόλο ως τότε; Λένε πως θα έχουμε την εικόνα της ζημιάς που έγινε, αν έγινε, κατά την περίοδο του Πάσχα. Κάτι που η επιστημονική ομάδα δεν έκρυψε πως φοβόταν. Αυτή η εικόνα θα κρίνει και το πώς προχωρούμε με την άρση των μέτρων και, αρχικά, το δικαίωμα των ομάδων να ανοίξουν τα προπονητικά τους κέντρα για προπόνηση.

Εντός ΚΟΠ, ακολουθούν τις εισηγήσεις της UEFA και της κυβέρνησης οπότε πρόθεσή τους είναι να τελειώσουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάποιες ομάδες θεωρούν πως δεν πρέπει να συνεχιστεί η δράση θέτοντας διάφορα ζητήματα και επιχειρήματα.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, είναι το τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε ομάδα πριν επανέλθει η δράση ή ακόμα και μετά. Στο πρωτόκολλο που θα φτιάξει η ΚΟΠ για την επιστροφή στη δράση, αυτό το ερώτημα θα πρέπει να διευκρινιστεί αλλιώς η όποια απόπειρα να ξαναπαίξουμε θα είναι μάταιη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση