ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:18
 

Κύπρος: Σταθερά πρώτη στην ξενομανία

Γηρασμένο και γεμάτο ξένους το ποδόσφαιρό μας

Newsroom 24sports

Έχουμε πάρει μέτρα, βάλαμε ποινές, αυξήσαμε τα πρόστιμα αλλά το γεγονός δεν αλλάζει: η πρώτη κατηγορία της Κύπρου παραμένει το πρώτο πρωτάθλημα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη χρησιμοποίηση ξένων παικτών.

Σε ό,τι αφορά ηλικίες, έχουμε το δεύτερο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα με μέσο όρο 27.41 χρόνια ενώ μόνο οι Τούρκοι έχουν ψηλότερο με 28.

Το συζητάμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, καθώς είναι η στιγμή που δημοσιοποιείται η έρευνα του παρατηρητηρίου CIES που αφορά σε 31 ευρωπαϊκές χώρες και ασχολείται με το δημογραφικό στάτους των πρωταθλημάτων τους. Για να βγουν τα ποσοστά λήφθηκαν υπόψη τα δηλωμένα ρόστερ των ομάδων κατά την 1/10, ημερομηνία στην οποία τελειώνουν όλα τα παράθυρα δανεικών κτλ κτλ, και κάποια κριτήρια. Για να καταγράφεται η παρουσία ενός παίκτη πρέπει να έχει παίξει έστω σε ένα παιχνίδι φέτος ή σε δυο σερί σεζόν να αγωνίστηκε σε πρώτη ομάδα κάποιου πρωταθλήματος. Δεν μετρούν τα πρωταθλήματα ακαδημιών.

Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, η Κύπρος έχει ένα ποσοστό 66.8% ξένων ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των ομάδων και είναι το μεγαλύτερο που συναντάς στα 31 υπό εξέταση πρωταθλήματα! Κοντά μας οι Πορτογάλοι (63.6%) και οι Τούρκοι (62.4%). Το χαμηλότερο ποσοστό το έχουν οι Σέρβοι (14/8%) που όμως δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η σύγκριση δεν είναι δόκιμη. Η σούπερλιγκ στην Ελλάδα έχει ποσοστό 56.7%.

Αντίστοιχα, είμαστε χαμηλά σε ότι αφορά στο ποσοστό παικτών από τις ακαδημίες των ομάδων μας, με 14.2%. Εδώ τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, είναι στη 10η θέση η Κύπρος, καθώς κάποιες ομάδες όπως η Ένωση και η Νέα Σαλαμίνα έριξαν μέσα δικά τους παιδιά. Πρώτη στη λίστα η Δανία με το 27.4% των ρόστερ να αποτελούνται από παιδιά των ακαδημιών των ομάδων!

Σε ό,τι αφορά ηλικίες, έχουμε το δεύτερο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα με μέσο όρο 27.41 χρόνια ενώ μόνο οι Τούρκοι έχουν ψηλότερο με 28. Χαμηλότερο μέσο όρο έχουν οι Σλοβάκοι με 24.31 και ακολουθεί η Ολλανδία με 24.54.

Τέλος για το κομμάτι της σταθερότητας στα ρόστερ των ομάδων, η κατάσταση είναι τραγική. Για άλλη μια χρονιά καταγράφεται αλλαγή στα ρόστερ της τάξης του 55.3%. Είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη πίσω από τους Ρουμάνους(58.2%) και μπροστά από τους Τούρκους(54.1%).

Όλα αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν πως εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε σε απόλυτο βαθμό την ποδοσφαιρική λογική, στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά και κάνουμε τόπο στα νιάτα. Είναι ο δικός μας τρόπος να δούμε προκοπή προφανώς! Αν είναι παρήγορο, στα ίδια επίπεδα είναι και οι Τούρκοι καθώς και άλλες χώρες που τις έχουμε στο μυαλό μας πως λειτουργούν σε κάποια θέματα ερασιτεχνικά. Περίπου όπως εμάς δηλαδή…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X