ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα: Παρελθόν ο Πουρσαϊτίδης

Ανακοίνωση από την ομάδα της Αμμοχώστου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με ανακοίνωση της η Νέα Σαλαμίνα γνωστοποιεί ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης της ομάδας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Ελλαδίτης ήθελε να ενσωματώσει έναν όρο στο συμβόλαιο στον οποίο η Βαρωσιώτικη ομάδα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ επιθυμεί μέσω της παρούσας ανακοίνωσης να ενημερώσει τους φίλους / ες και μέλη του Σωματείου για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση του συμβολαίου με τον προπονητή μας Σάββα Πουρσαϊτίδη, αφού σήμερα, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, είναι η μέρα που θα μας κοινοποιούσε την απόφαση του.

Αρχικά, θεωρούμε ότι το ΔΣ εξάντλησε όλα τα περιθώρια που υπήρχαν για συμφωνία με τον προπονητή μας, αφού πιστεύαμε ότι η συνέχιση της συνεργασίας μας θα ήταν προς όφελος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η αρχική πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας μας είχε κοινοποιηθεί εδώ και περίπου 2 μήνες.

Παρόλο που είχε τεθεί χρονοδιάγραμμα από το τότε ΔΣ στον προπονητή για να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης μέχρι τις 14 Απριλίου, εντούτοις του ζητήθηκε να μπει μια άνω τελεία στις συζητήσεις μας, αφού μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχε λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το διοικητικό ζήτημα. Αυτό θεωρούμε ότι θα ήταν πιο ηθικό και τίμιο και αυτό επέβαλε και απόλυτος σεβασμός που τρέφουμε προς το πρόσωπο του. Πιο συγκεκριμένα, απόσπασμα της ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε έλεγε:

«Επιπλέον, θεωρούμε πιο ηθικό να παγοποιήσουμε τις εν εξελίξει συζητήσεις με τον προπονητή και τον Τεχνικό Διευθυντή, παρόλο που βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο, γιατί θα πρέπει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να μην δεσμεύεται σε τόσο σημαντικά ζητήματα από το απερχόμενο. Ενημερώνουμε ότι και οι 2 συνεργάτες μας διατηρούν συμβόλαια μέχρι τις 31 Μαίου 2023 και θα υπάρχει ο χρόνος για τα νέα μέλη του ΔΣ να διαβουλευτούν μαζί τους, εάν και εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία. Σημειώνουμε ότι έχουμε ήδη ενημερώσει και επικοινωνήσει με Τεχνικό Διευθυντή, προπονητή και ποδοσφαιριστές».

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είχε επαναβεβαιωθεί η επιθυμία να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον προπονητή και μάλιστα αυτό είχε λεχθεί και ενώπιον των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Μάλιστα υπήρχε ρητή διαβεβαίωση, παρόλη την οικονομική στενότητα, ότι ο προϋπολογισμός της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν θα μειωνόταν και ότι θα κινείτο στα ίδια επίπεδα με τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η πρώτη συνάντηση του νέου Προέδρου είχε γίνει με τον προπονητή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, θέλοντας να υπογραμμίσει για ακόμα μια φορά την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας. Μετά και τις μεταξύ μας συζητήσεις σε επιμέρους ζητήματα υπήρχε ισχυρή πεποίθηση ότι σήμερα που έληγε η διορία για την τελική απάντηση, αυτή θα ήταν θετική.

Δυστυχώς, χθες λάβαμε την αρνητική απάντηση του κύριου Πουρσαϊτίδη, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε έναν συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο που ήθελε να ενσωματώσουμε σε αυτό.

Όσον αφορά τον κόσμο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ θέλουμε να τους ενημερώσουμε για τα εξής:

Πιστεύαμε ότι το συμφέρον της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν η συνέχεια της συμπόρευσης με τον προπονητή μας, αλλά σε καμία περίπτωση με οποιοδήποτε κόστος.

Καταθέσαμε τη μεγαλύτερη οικονομική πρόταση που έχει καταθέσει ποτέ το Σωματείο μας σε προπονητή, βάσει πάντοτε των οικονομικών μας δυνατοτήτων, αφού με αυτό τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε έμπρακτα στον προπονητή μας ότι επιθυμούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

Μέχρι και χθες το μεσημέρι, από πλευράς του ΔΣ θεωρείτο ότι η πρόταση είχε γίνει αποδεκτή, με βάση και τις συζητήσεις των προηγούμενων ημερών και ότι η σημερινή συνάντηση θα ήταν τυπικής διαδικασίας.

Μετά από μια χθεσινή απαίτηση του προπονητή για συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό φάνηκε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει τελική συμφωνία. Παρόλη την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας, πρώτιστο μέλημα του ΔΣ είναι η διαφύλαξη της οικονομικής σταθερότητας του Σωματείου και η διαφύλαξη των συμφερόντων του.

Τόσο το προηγούμενο, όσο και το νέο ΔΣ είχαν εκφράσει την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μας και εργάστηκαν ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Έστω και αν δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον κύριο Πουρσαϊτίδη, αυτό δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση το έργο που έχει δείξει στην ομάδα μας, αφού και οι 2 θητείες του κρίνονται επιτυχημένες. Θεωρούμε ότι είναι ένας προπονητής που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα μας, όπως θεωρούμε ότι έχει κερδίσει άλλα τόσα από αυτήν. Ευχαριστούμε τον κύριο Πουρσαϊτίδη για την όλη πρόσφορά του και του ευχόμαστε κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία. Η ιστορία τον έχει κατατάξει ως έναν από τους πετυχημένους προπονητές του Σωματείου μας.

Με λύπη είδαμε ότι από χθες βράδυ και μόλις ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ μας δημοσιεύματα που ενημέρωναν για την απάντηση του προπονητή. Αυτό μας απογοήτευσε και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν έχουν διαρρεύσει από το επίσημο Σωματείο.

Καλούμε τον κόσμο να μείνει δίπλα από το Σωματείο και να στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η οικονομική σταθερότητα και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που να μπορεί να κατακτήσει τους στόχους που θα τεθούν. Η οικονομική σταθερότητα δεν θα διασαλευθεί για κανένα σκοπό αφού έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Τέλος, καλούμε τους φίλους / ες και μέλη του Σωματείου για τόσα σημαντικά ζητήματα να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του Σωματείου μας. Θεωρούμε ότι πλέον δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι πορευόμαστε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια και ότι πάντοτε δίναμε επίσημη έγκυρη ενημέρωση μέσω της επίσημης οδού.

Όσον αφορά για το πως θα πορευθούμε στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με τον κόσμο του Σωματείου μέσω νέας επίσημης τοποθέτησης για να ενημερώσουμε και να κοινοποιήσουμε τις αποφάσεις μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση