ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην αντεπίθεση η Σαλαμίνα για τα πρωτόκολλα

Η ομάδα που κατηγορείται ότι δεν ακολούθησε τις οδηγίες του Υπουργείου και της ΚΟΠ εκφράζει την θέση της στην «Κ»

Του Γιάννου Λύτρα

Την έντονη αντίθεσή της προς την θέση του Υπουργείου Υγείας για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εκφράζει στην «Κ» η Νέα Σαλαμίνα, διά του αντιπροέδρου της, Γιάννου Χρυσοστόμου. Μάλιστα, διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφόρηση ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας που έφτασε από την Πορτογαλία κλήθηκε από τον προπονητή για ατομική προπόνηση και με αυτό τον τρόπο έγινε η διασπορά του ιού και στα υπόλοιπα μέλη του σωματείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοστόμου, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής προπονήθηκε ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα, από τον γυμναστή της ομάδας, ο οποίος είναι αρνητικός στον κορωνοϊό, μετά από διαδοχικά τεστ. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής έφτασε στην Κύπρο από την Πορτογαλία, η οποία βρισκόταν στην κατηγορία Β’, από την οποία οι ταξιδιώτες δικαιούνται να αφιχθούν έχοντας ένα αρνητικό τεστ μέχρι και 72 ώρες πριν το ταξίδι τους, προδιαγραφές τις οποίες ο ποδοσφαιριστής πληρούσε. Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν εισήλθε ούτε στα αποδυτήρια, αλλά άλλαξε ρούχα σε χώρο έξω από αυτά. Η προπόνηση του ποδοσφαιριστή πραγματοποιήθηκε το πρωί, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν το απόγευμα και χρησιμοποίησαν τα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, στα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του Υπουργείου Υγείας υπάρχουν κενά. Βάσει του πρωτοκόλλου, όσοι ποδοσφαιριστές προέκυψαν αρνητικοί στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν την Παρασκευή, θα έπρεπε να συμμετείχαν κανονικά στην προπόνησή τους το Σάββατο. Αντί αυτού, η απόφαση της ομάδας ήταν όπως τους διενεργείτο επαναληπτικό τεστ, από το οποίο τελικά προέκυψαν άλλα 10 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19. Μάλιστα, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, αφού ενημερώθηκε εξ αρχής για τα νέα περιστατικά, την Κυριακή το βράδυ επικοινώνησε με την ομάδα για να της κοινοποιήσει τις στενές επαφές.

Το ερώτημα που προκύπτει για τα υγειονομικά πρωτόκολλα αφορά στο δικαίωμα που παραχωρείται στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι προκύπτουν αρνητικοί στην εξέταση PCR να συμμετάσχουν σε προπόνηση, τονίζει ο κ. Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε την Δευτέρα η ομάδα πραγματοποίησε προπόνηση.

«Μόνοι μας κινητοποιηθήκαμε»

Την Παρασκευή εντοπίστηκε το επιβεβαιωμένο περιστατικό στην ομάδα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, αλλά δεν επικοινώνησε το Υπουργείο Υγείας. «Μόνοι μας ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ και διενεργήθηκαν τα τεστ την Παρασκευή», είπε ο Γιάννος Χρυσοστόμου. Το βράδυ της Παρασκευής τα τεστ ήταν αρνητικά, ωστόσο επαναλήφθηκαν το Σάββατο και προέκυψαν 10 θετικά.

Την ίδια ημέρα ο ίδιος ενημέρωσε την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για την εξέλιξη κι έλαβε την οδηγία όπως εδίνετο εντολή σε όσους εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να γινόταν η ιχνηλάτηση. Στην συνέχεια, ο Γιάννος Χρυσοστόμου ζήτησε όπως πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη με την ΚΟΠ για να γινόταν συντονισμός, αλλά δεν είχε λάβει απάντηση μέχρι την Δευτέρα, όταν ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα προέβαινε σε καταγγελία.

«Προκαλώ το Υπουργείο Υγείας να τοποθετηθεί σχετικά με το πρωτόκολλο αναφορικά με τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β’, οι οποίοι πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ μέχρι 72 ωρών», είπε ακολούθως ο κ. Χρυσοστόμου. Το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας συγκρούεται με το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, το οποίο τελικά εφαρμόστηκε από την ομάδα, πραγματοποιώντας τεστ σε όσους προέκυψαν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό κατά την πρώτη τους εξέταση. Μάλιστα, τα επαναληπτικά τεστ πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου οι ποδοσφαιριστές μετέβησαν με τα ιδιωτικά τους οχήματα, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο. Ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι, όταν ο ίδιος από το Σάββατο στην επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Υγείας επικαλέστηκε την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, οι λειτουργοί δεν το είχαν υπ’ όψιν, αλλά το έλαβαν την Κυριακή.

Τέλος, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας όλων των επιβεβαιωμένων περιστατικών στην ομάδα, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι είναι καλή, εκτός από την περίπτωση ενός ατόμου το οποίο παρουσιάζει συμπτώματα, όπως μυαλγίες και πυρετό. Ωστόσο, για την ώρα, η κατάστασή του κρίνεται διαχειρίσιμη χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αναφοράς, αλλά διαμένει στο Eden Resort.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση