ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νεοφυτίδης: «Μαύρη και σκανδαλώδης τυχόν απόφαση διακοπής»

Πολύ σοβαρές τοποθετήσεις από τον ΠΑΣΠ και τους νομικούς του συμβούλους

Newsroom 24sports

Έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τα δικαιώματα των μελών του παρουσιάζεται ο ΠΑΣΠ, που πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον της απόφασης διακοπής του πρωταθλήματος.

Σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που είχε διάρκεια σχεδόν μιάμιση ώρα, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης και οι νομικοί σύμβουλοι Πάρης Σπανός και Λοίζος Χατζηδημητρίου αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει από την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Κορωνοϊού.

Έθιξε πολλά θέματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ

Εξηγήθηκε πως κατά τον ΠΑΣΠ και η ΚΟΠ αλλά και τα σωματεία δεν έδειξαν να έχουν ειλικρινείς προθέσεις για να βρεθεί η λύση στο μισθολογικό και η πρόταση που τους υπέβαλαν αυτό φανέρωνε.

Όπως αναφέρθηκε, 31 χώρες έλαβαν απόφαση επανέναρξης, έξι το έκλεισαν, εφτά αναμένουν κυβερνήσεις και μόνο η Κύπρος ενώ η κυβέρνηση είπε ΟΚ η ομοσπονδία πάει να το κλείσει.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα λέχθηκαν όπως τα κάλυψε ζωντανά η ιστοσελίδα μας:

13:24 "Θέλω να ελπίζω πως δε θα χαθούν δουλειές. Η αποχή θα είναι τεράστια και θα πληγεί ανεπανόρθωτα ο χώρος των δημοσιογράφων. Όπως και οι ποδοσφαιριστές, αλλά είναι δύσκολος ο ρόλος σας και εύχομαι να μην υπάρξουν προβλήματα".

13:22 "Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παικτών. Επιφυλασσόμαστε να το κάνουμε μετά την απόφαση".

13:22 Νεοφυτίδης: "Βλέπουμε πως στις άλλες χώρες δεν επηρεάζεται η βαθμολογία από τη διακοπή. Αυτή είναι η θέση μας και για αύξηση ομάδων και όλα".

13:20 Σπανός: "Είναι σωστό πως στις οδηγίες της FIFA παίζει ρόλο να μην υπάρξουν ατομικές συζητήσεις για να μην υπάρχει διαφορετικό ποσοστό μείωσης ανάμεσα στους παίκτες".

13:19 Νεοφυτίδης: "Τα μολ θα τα κλείσουμε επειδή βρέθηκε κρούσμα; Τα καταστήματα τα κλείσαμε; Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις μέχρι το εμβόλιο που δε θα το έχουμε ως το τέλος του 2020. Κάποιος μου είπε, να μην πω όνομα, να πίνουμε χάπι μέχρι τότε".

13:18 "Για το τι θα κάνουν αν βρεθεί κρούσμα".

13:13 "Οι ατομικές συζητήσεις έχουν τεράστιους κινδύνους. Είναι σαν στυλ απειλής. Δεν ξέρω τι θα γίνει".

13:12 Νεοφυτίδης: "Με σιγουριά μπορώ να πω πως στην πρώτη κατηγορία η θέση των παικτών ήταν να παίξουν, υπό την προυπόθεση πως θα είχαμε την έγκριση υπουργείου υγείας και κυβέρνησης".

13:11 "Για τα μέλη που δε θέλουν να παίξουν. Τι ποσοστό είναι".

13:10 "Υπήρξε πολλή λάσπη και πολλές ανακρίβειες. Θα τους αναλάβει ο αγαπητός Πάρης όσους ξέφυγαν. Φτάσαμε σε όρια εμετικά".

13:10 Νεοφυτίδης: "Ο γ,γ, διευθυντής δουλεύει αμισθί; Δεν είναι ποδοσφαιριστής ο Νεοφυτίδης. Συνδικαλιστής είναι και κάνει τη δουλειά του".

13:09 "Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Νεοφυτίδης".

13:07 Σπανός: "Να δώσω ένα παράδειγμα. Μια ομάδα είχε μισό μμύριο ζημιά και με το 30% θα γλίτωνε 1εκ. Θα έπρεπε το σωματείο να βγάλει κέρδος; Πως να συζητήσουμε για τις αποκοπές αν δεν ξέρεις πόση είναι η ζημιά;".

13:02 Νεοφυτίδης: "Οι ομάδες πλέον συζητάνε μόνοι τους. Είδατε να προκύπτει συμφωνία πέραν της ΑΕΚ; Αν ήταν εύκολο, θα έβρισκαν".

13:01 "Λάβαμε απαράδεκτη πρόταση και την αρνηθήκαμε".

13:00 Σπάνος: "Διαφωνώ. Δεν ξέρω που εντοπίστηκε η ερειστική συμπεριφορά".

12:59 "Σας κατηγορούν πως έχει συγκρουσιακή στάση. Δε βοηθάτε να βρεθεί λύση. Δώσατε στους υποστηρικτές της άλλης άποψης το χρόνο για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε".

12:58 "Εμάς η θέση μας είναι πως δεν ανεστάλησαν οι εργασίες των παικτών και πρέπει να πληρωθούν. Δεν ανεστάλη η σχέση εργοδότη-εργοδοτούμενου άρα και οι πληρωμές".

12:56 "Θεωρούν πως επειδή εντάσσονται στο σχέδιο πλήρους αναστολής δεν έχουν υποχρέωση να πληρώσουν".

12:54 " Προς κ. Σπανό: Υπάρχει νομικό επιχείρημα στο γιατί οι ομάδες θα γλιτώσουν τα λεφτά των μισθών;"

12:52 "Είχαμε ψηφορορία ανάμεσα στους παίκτες και έλαβαν θέση. Είχαμε πολύωρες συναντήσεις. Μίλησαν αρκετοί αρχηγοί και τελευταίο παράδειγμα ο Κίνγκσλει της Νέας Σαλαμίνας. Υπάρχει τεράστια πίεση στους παίκτες και το κάνει αδύνατο σε παίκτη να βγει μπροστά".

12:52 "Για δεν ενεργοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμών οι παίκτες; Πέραν από τις αναρτήσεις".

12:50 Σπανός: "Ο ΠΑΣΠ έχει ήδη ενημερώσει τη FIFpro για τις δικές του θέσεις σε ό,τι αφορά στις ζημιές των σωματείων. Δε θεωρώ πως η ΠΑΣΠ μπορεί να αμφισβητήσει γιατί δεν είναι μέλος της FIFA. Δεν έχει τρόπους να το κάνει".

12:50 "Αν η ΚΟΠ διακόψει το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους, είναι σε θέση ο ΠΑΣΠ να απορρίψει την απόφαση και να διεκδικήσει αποζημιώσεις;"

12:49 Ακολουθούν ερωτήσεις.

12:47 "Δεν είναι στην ευχέρεια των ομοσπονδιών να αποφασίσουν για την υγεία των αθλητών. Είναι στις κυβερνήσεις και οι ειδικοί αποφάσισαν. Πως θα έρθει η ΚΟΠ να αντικρούσει τους ισχυρισμούς επικαλούμενη λόγους υγείας;".

12:45 "Η UEFA ενημέρωσε πως δικαιούται να αρνηθεί τη συμμετοχή ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης αν διακοπούν χωρίς λόγο πρωταθλήματα. Είναι πολύ σοβαρό".

12:44 "Για φέτος οι χορηγίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εισπραχθεί. Τα εισιτήρια διαρκείας επίσης. Τα τηλεπτικά αν παίξουν επίσης θα τα πάρουν. Άρα που συνίσταται η ζημιά; Μοιάζει δύσκολο κατά τη γνώμη μας να το δεχθεί η UEFA".

12:43 "Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα είναι την επόμενη περίοδο, είπε εις εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ."

12:42 "Ο πρώτος λόγος για να το διακόψεις, είναι να μην το επιτρέπει η κυβέρνηση και στην Κύπρο δεν έγινε κάτι τέτοιο".

12:41 "Έδωσε τη λύση ακόμα και για λιγότερα παιχνίδια αλλά η ΚΟΠ δεν έδειξε πρόθεση να κάνει κάτι τέτοιο".

12:40 "Έδωσε το δικαίωμα να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής".

12:39 "Η UEFA ζητά από τις ομοσπονδίες να κάνουν ό,τι μπορούν για να παίξουν".

12:39 Θα προχωρήσει σε ανάλυση των οδηγιών της.

12:38 Αναφέρεται σε θέματα UEFA.

12:37 Τώρα θα μιλήσει ο Λοίζος Χατζηδημητρίου.

12:36 "Δε θα αναγνωριστεί καμιά μονομερής αλλαγή όρων συμβολαίου δε θα γίνει αποδεχτή από τη FIFA, εκτός και αν αποδείξει πως ο παίκτης ήταν παράλογος στις προτάσεις που του έγιναν".

12:36 "Η ΑΕΚ συμφώνησε να μην πληρωθούν τον Ιούνιο. Οι παίκτες συμφώνησαν και έδειξαν πως θέλουν να βοηθήσουν τα σωματεία τους. Αποδείχθηκε έμπρακτα πως οι ποδοσφαιριστές ήταν συνεργάσιμοι".

12:35 "Με τους δικούς μας υπολογισμούς, θεωρούμε πως ζημιά λόγω πανδημίας θα ήταν ο Ιούνιος. Για αυτό το μήνα οι ποδοσφαιριστές έχουν διάθεση να τον συζητήσουν".

12:35 "Είναι ασήμαντο έσοδο τα εισιτήρια πλέον για τις ομάδες. Εξαίρεση ίσως Ανόρθωση και Ομόνοια".

12:35 "Μπορούμε να υπολογίσουμε τη ζημιά αφού δεν έχουμε τα στοιχεία".

12:33 "Βγάζουμε το συμπέρασμα πως η ΚΟΠ δεν ήθελε το διάλογο και έβρισκε προθέσεις. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές να έρθουν σε απευθείας επαφές με τα σωματεία τους. Αυτό κάναμε".

12:32 "Δηλαδή ποιο είναι το μυστικό; Περίμεναν να δεχθούν οι παίκτες χωρίς να ξέρουν το μέγεθος της ζημιάς;"

12:31 "Θέλαμε να μάθουμε αν έχασαν τα τηλεοπτικά επειδή αυτό έλεγαν. Διεφάνη πως η πλειοψηφία προπληρώθηκε το ποσό και κάποια άλλα πήραν τουλάχιστον το 80%".

12:31 "Ζητήσαμε αριθμό εισιτηρίων. Μα ανακοινώνονται κάθε χρόνο. Γιατί δεν μπορούσαμε να τον ξέρουμε;"

12:30 "Τα στοιχεία που ζητήσαμε, δημοσιοποιούνται ούτως ή άλλως στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ".

12:28 "Είναι μήπως ο Μπαμπινιώτης η ΚΟΠ; Δεν χρειάζεται να έχει ποσοστό μια πρόταση για να είναι τέτοια. Η ΚΟΠ δεν ήθελε να μπει σε διάλογο και έβρισκε προθέσεις. Μπορούμε ακόμα να υποθέσουμε πως ήθελε να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα".

12:27 "Πρέπει να υπολογιστεί η ζημιά και ανάλογα να σηκώσουν βάρος οι παίκτες. Πριν καθοριστεί ποσοστό πρέπει να ξέρουμε για τι ζημιά μιλούμε".

12:26 "Εμείς ζητήσαμε να γίνει νέα πρόταση στο πλαίσιο των οδηγιών FIFA. Η ΚΟΠ επέμενε στη δική της και μας ζήτησε αντιπρόταση. Θεωρώ πως η πρόταση είναι άκυρη αφού είναι εκτός οδηγιών. Δεν μπορεί να αποτελεί βάση για συζήτηση".

12:25 "Η ΚΟΠ παραβίασε την εισήγηση της FIFA με την πρόταση που έκανε, αφού αφορούσε όλη την αγωνιστική περίοδο".

12:23 "Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τους μήνες που υπάρχει διακοπή", λέει η FIFA.

12:22 "Η εισήγηση της FIFA είναι η επέκταση των συμβολαίων μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων. Για μας είναι 31/5. Όσοι έκαναν συμφωνίες με νέους παίκτες θα επετακταθεί με τις ομάδες που είναι τώρα".

12:21 Εξηγεί την πρόταση της FIFA.

12:21 Μιλά τώρα ο Πάρης Σπανός, νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΠ.

12:20 "Θα είναι η πιο μαύρη και σκανδαλώδης απόφαση στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας".

12:19 "Οι ακαδημίες εξαγγέλλουν την επαναλειτουργία τους και μαζί αυτές των ομάδων".

12:18 "Όταν χώρες όπως Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία δηλώνουν πως μπορούν να παίξουν, τότε εμείς με ποσοστό μόλις 0,007% κρουσμάτων δεν μπορούμε; Το δρόμο τον έδειξε η Ελλάδα που ήδη προπονούνται"

12:17 "Λένε αν υπάρξει κρούσμα τώρα τι θα γίνει. Εγώ ρωτώ αν υπάρξει το Σεπτέμβρη; Όταν θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη;"

12:15 19η Ιουλίου ημιτελικά κυπέλλου, 22η τελικός.

12:15 "1η Ιουνίου κανονικές προπονήσεις και 17 Ιουνίου μπορούμε να ξεκινήσουμε".

12:15 "4,5 εβδομάδες προετοιμασία προτείνουμε. Από ειδικούς και όχι τους γυμναστές των ομάδων που είχαν πίεση από τις ομάδες τους".

12:14 "Η 20η Ιουλίου αποτελεί εισήγηση και όχι υποχρέωση από την UEFA"

12:13 "Έχουμε χρόνο για να τελειώσουμε και η UEFA ζητά να εξαντληθούν οι πιθανότητες. Μας επιτρέπει να αλλάξουμε και το φορμάτ".

12:13 "Μόνο στην Κύπρο η κυβέρνηση έδωσε ΟΚ και η ομοσπονδία θέλει να το διακόψει".

12:12 "Μόλις έξι δεν ξεκινούν σε εφτά εκκρεμεί".

12:11 "Σε 31 χώρες δόθηκε η έγκριση για επανέναρξη από κυβέρνηση και ομοσπονδία"

12:11 "Η Κυβέρνηση δίνει το ΟΚ και μένει η έγκριση της ομοσπονδίας".

12:10 "Θέλουμε να διατηρήσουν τις δουλειές τους όσοι εμπλέκονται. Είναι πάρα πολλοί. Θα είναι όπλο και για τον τουρισμό η εικόνα της επανέναρξης".

12:09 "Τα αποτελέσματα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε τη ζωή μας. Διασφαλίζοντας πάνω απ' όλα την υγεία των μελών μας και με την έγκριση τους, προχωράμε για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου".

12:08 Συγχαίρει την κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε.

12:08 Νεοφυτίδης: Σας ευχαριστούμε για την κάλυψη που κάνετε.

12:07 Ξεκίνησε η σύνδεση.

12:00 Καλό σας μεσημέρι. Αναμένουμε τη σύνδεση των εμπλεκόμενων για να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση