ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Βαδίζοντας στο... άγνωστο με Κούσουλο

Τι είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κύπριος διεθνής και πως αντιμετωπίζεται

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αρκετή κουβέντα γίνεται αυτές τις μέρες για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Κούσουλος. Ο Κύπριος διεθνής μέσος της Ομόνοιας παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον περασμένο Ιούλιο, λόγω ωστικού οιδήματος στο γόνατό του.

Αυτή είναι η επίσημη διάγνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όπως το ανέφερε την περασμένη Τρίτη στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων» της Λευκωσίας Ανδρέας Δημητρίου (δες ΕΔΩ).

Τι είναι όμως το ωστικό οίδημα και πόσο σοβαρό είναι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δημιουργείται από τα κόκκαλα του σώματος και δεν είναι μυϊκός τραυματισμός για κάποιον αθλητή.

Τα ωστικά οιδήματα είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός άμεσου χτυπήματος στο οστό, το οποίο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια πτώσης, ατυχήματος ή πρόσκρουσης κατά τη διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος. Μπορεί επίσης να εμφανισθεί οίδημα στα οστά, εάν ο αθλητής γυρίσει απότομα τον αστράγαλο ή τον καρπό του.

Η αποθεραπεία αυτού του τραυματισμού εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει σαφής χρόνος επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

Στην καλύτερη περίπτωση, το ωστικό οίδημα μπορεί να γιατρευτεί στις τρεις εβδομάδες, όμως στην χειρότερη υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να φθάσουν και τα δύο χρόνια ανάρρωσης.

Όποιος παθαίνει ωστικό οίδημα, είναι πιθανό να νιώσει έντονο και χρονιαίο πόνο στα γόνατα ή στις φτέρνες του. Σε εκείνα τα σημεία που υπάρχει πόνος, πρέπει ο οργανισμός να τυγχάνει ξεκούρασης με φυσιοθεραπεία και πρόγραμμα αποκατάστασης.

Επανερχόμενοι στο θέμα του Γιάννη Κούσουλου, είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει αυτή τη στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω στοιχεία, μάλλον η επιστροφή του στις υποχρεώσεις της Ομόνοιας παίρνει παράταση αορίστου... χρόνου, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση