ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Αμού ήταν και πάει

Ασυνεπής αν και το «τριφύλλι» του έδωσε άπλετο χρόνο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Ακινκούμνι Αμού αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Ομόνοια. Οι Πράσινοι με ανακοίνωση τους (εδώ) νωρίτερα... τελείωσαν τον Νιγηριάνο ο οποίος εδώ και εβδομάδες έμοιαζε χαμένη υπόθεση.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα της πρωτεύουσας ψάχτηκε και στις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου για να παραχωρήσει με μεταγραφή τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο δεν βρήκε ομάδα. Ετσι, παραγκωνίστηκε τον τελευταίο καιρό και εν τέλει ήρθε το διαζύγιο.

Αν και ο Νιγηριανός βρισκόταν μαζί με την Ομόνοια από το καλοκαίρι και την προετοιμασία, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε και επίσημα στις 13 Σεπτεμβρίου. Το «τριφύλλι»... ρίσκαρε με τη συγκεκριμένη κίνηση, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν είχε πατήσει γρασίδι για ένα χρόνο, όμως πίστεψε ότι μπορεί να επενδύσει σε αυτόν.

Η ποιότητα του αδιαμφισβήτητη, αφού η Κοπεγχάγη είχε ξοδέψει 4 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Χάμαρμπι, τον Ιανουάριο του 2022 επί καιρό Γιέσπερ Γιάνσον. Στους «πράσινους» ήρθε ξεκάθαρα με περιττά κιλά και σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Η Ομόνοια προσπάθησε να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή, όμως ο ίδιος με παραβάσεις στο πλάνο που του ετοίμασε η ομάδα δεν βοηθούσε το εαυτό του.

Παπασταύρου για Αμού: Να βοηθήσει τον εαυτό του - το ότι υπάρχει ταλέντο,  υπάρχει

Έτσι από μήνα σε μήνα έπαιρνε... παράταση το πότε θα είναι έτοιμος ο «παιχταράς» Αμού που όλοι οι φίλοι της Ομόνοιας περίμεναν. Πάντως ένα στοιχείο που έπρεπε να κρατήσουν οι Πράσινοι ήταν η ευχαρίστηση από πλευράς Κοπεγχάγης, που «ξεφορτώθηκε» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος διατηρούσε συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δεν μπορούσε να προσφέρει.

Στην Ομόνοια πίστεψαν ότι ο νεαρός εξτρέμ μπορούσε να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Ομως, σε έξι μήνες πήρε μόλις 123 αγωνιστικά λεπτά και έξι συμμετοχές. Επί της ουσίας, άλλη μια επιλογή Γιέσπερ Γιάνσον εξελίχθηκε σε αποτυχία. Ο Αμού αποδείχτηκε ακόμη μια φετινή λανθασμένη κίνηση από πλευράς της ομάδας της Λευκωσίας που έδειξε εμπιστοσύνη στον Σουηδό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση