ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Δίδυμο που δημιουργεί προσδοκίες

Αποτελούμενο από τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Ανδρόνικο Κακουλλή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από πετυχημένα επιθετικά δίδυμα. Από παίκτες που ταίριαζαν ο ένας με τον άλλον και δημιουργούσαν μια γραμμή πυρός που πολύ δύσκολα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους αντίπαλους αμυντικούς. Κάτι τέτοιο τείνει να δημιουργηθεί στην Ομόνοια. Σημειώνουμε τη λέξη «τείνει», γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο το δείγμα, έτσι ώστε να  αποκαλέσουμε- ακόμη- αυτό που βλέπουμε, πετυχημένο επιθετικό δίδυμο.

Οι Καρίμ Ανσαριφάρντ και Ανδρόνικος Κακουλλής, (περί αυτών η αναφορά), το τελευταίο διάστημα δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο τόσο ατομικά όσο και …δυαδικά. Ο Ιρανός έχει βρει τον καλό εαυτό  που γνωρίσαμε όταν τον βλέπαμε να αγωνίζεται στα Ελληνικά γήπεδα, ο δε Ανδρόνικος Κακουλλής, διανύει μια σπουδαία χρονιά, επιβεβαιώνων για μια ακόμη φορά την ποιότητα του, αλλά και την προοπτική του. Είναι εμφανές ότι ο νεαρός διεθνής δουλεύει σκληρά και κεφαλαιοποιεί τους κόπους του. Διανύει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας με εφτά γκολ, έχοντας μόλις 9 συμμετοχές ως βασικός στο πρωτάθλημα (20 στο σύνολο).

Η Ομόνοια παίζει με 4-4-1-1, με τον Ανδρόνικο Κακουλλή στην κορυφή και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να κινείται στο χώρο που του δημιουργεί. Ο Ιρανός βέβαια εκτός από (ιδιόμορφος) επιθετικός χαφ, μπορεί με άνεσή να αγωνίζεται και ως κανονικός επιθετικός.

Το ξεπέταγμα, η αρχική επιτάχυνση, η ταχύτητα και το κάθετο παίξιμο του Κακουλλή, «κουμπώνει» με την ικανότητα του Ανσαριφάρντ να χειρίζεται τη μπάλα, να χρησιμοποιεί με αποδοτικό τρόπο το σώμα του και να λειτουργεί ιδανικά ωε πλέι μέικερ, εντοπίζων τους κενούς χώρους. Η ικανότητα αμφότερων στο σκοράρισμα είναι δεδομένη.

 Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 18 ως βασικός (1547΄΄    χρόνος συμμετοχής  ),  4 γκολ και 5 ασίστ. Στην Ευρώπη έχει 5 συμμετοχές, 2 ως βασικός (195’ χρόνος συμμετοχής ) ένα γκολ, και στο Κύπελλο2 συμμετοχές ως βασικός , (160΄ χρόνος συμμετοχής), 2 γκολ.

Ο Ανδρόνικος Κακουλλής έχει 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα 9 ως βασικός (824΄χρόνος συμμετοχής ) 7 γκολ , 2 ασίστ. Στην Ευρώπη έχει 6 συμμετοχές τις 5 , ως βασικός (438΄χρονος συμμετοχής ), ένα γκολ, μια ασίστ. Στο κύπελλο έχει 2 συμμετοχές ως αλλαγή, (25΄ χρόνος συμμετοχής )

Πρόκειται ασφαλώς για ένα δίδυμο που δημιουργεί προσδοκίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση