ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Ομόνοια: Με το βλέμμα στην επόμενη σεζόν

Αναστασίου και Λάρκου συνεχίζουν την αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ και σύντομα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις

Newsroom 24sports

Μετά την τελευταία ήττα από την ΑΕΚ έσβησαν και οι τελευταίες (λιγοστές) μαθηματικές ελπίδες που είχε η Ομόνοια για να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με νίκη οι «πράσινοι» θα μείωναν στους 6 βαθμούς από την 4η θέση και με πέντε αγώνες να απομένουν θα έδιναν την τελική μάχη. Αντ’ αυτού όμως, βρέθηκε στο -12 από την ΑΕΛ (και -13 από ΑΕΚ) και πλέον, ο ρεαλιστικός στόχος ενόψει του δεύτερου μισού της β΄φάσης είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης, ενώ και η ομάδα προγραμματισμού μπορεί να δει πιο διεξοδικά θέματα που άπτονται στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Το αν διατηρούν συμβόλαιο για την επόμενο περίοδο ή όχι, δεν αποτελεί το βασικό κριτήριο για την παραμονή κάποιων ποδοσφαιριστών

Αναστασίου και Λάρκου έχουν αξιολογήσει πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με την προοπτική να ντυθούν στα «πράσινα» την επόμενη περίοδο. Πριν πάρουν όμως τις τελικές τους αποφάσεις, θα πρέπει να καταλήξουν στους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν από το υφιστάμενο ρόστερ. Το αν διατηρούν συμβόλαιο και για την επόμενο περίοδο ή όχι δεν αποτελεί το βασικό κριτήριο για την παραμονή κάποιων ποδοσφαιριστών. Τα σημαντικότερα κριτήρια που εξετάζουν οι υπεύθυνοι προγραμματισμού είναι η ποιότητα, η συνεισφορά, αλλά και η μελλοντική εξέλιξη των παικτών που βρίσκονται σήμερα στην ομάδα.

Αυτό φαίνεται πως είναι κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάποιοι εκφράζουν την αβεβαιότητά τους ενόψει της επόμενης σεζόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Ζόρντι Γκόμες και Τιάγκο Μότα. Και οι δύο δήλωσαν πρόσφατα πως δεν είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν και του χρόνου, παρά το γεγονός ότι έχουν κλειστό συμβόλαιο. Ούτε η δική μας αναφορά στους συγκεκριμένους παίκτες είναι τυχαία, αφού υπάρχει και για τους δύο θετική άποψη και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για διακοπή του συμβολαίου τους.

Αυτό δεν ισχύει με αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και για τους χρόνου (ή δικαίωμα ανανέωσης στην πλευρά της Ομόνοιας) άλλα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσουν. Το ποιοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από το χρόνο συμμετοχής που (δεν) παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Παρά το γεγονός ότι η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος προσφερόταν για να πάρουν ευκαιρίες κάποιοι «ξεχασμένοι», κάτι τέτοιο δεν συνέβηκε και για κάποιους φαίνεται πως αποτελεί προάγγελο αποχώρησης.

Και στον αντίποδα, παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται με τη λήξη της τρέχουσας περιόδου αλλά υπολογίζονται για την επόμενη αναμένεται να κληθούν σύντομα να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής τους.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως ακόμη ένα καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό για την Ομόνοια με πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, με την ευχή ότι τα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό θα είναι πολύ λιγότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο έτσι θα μπορούν να ελπίζουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική από της φετινή, αλλά και τις προηγούμενες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X