ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Οι δυο συμφωνίες και η σημαδούρα στο φάκελο ανανεώσεις

Άνοιξε ο φάκελος με δυο deals και από κει και πέρα προβάλλει ο Φαμπιάνο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Κάτοικοι του «Ηλίας Πούλλος» τουλάχιστον μέχρι το 2027 παραμένουν οι Νικόλας Παναγιώτου και Γιάννης Κούσουλος.

Ο 23χρονος (12/5/2000) κεντρικός αμυντικός ανταμείφθηκε από τη διοίκηση για την παρουσία και κυρίως την προοπτική που εμφανίζει με πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το 2025. Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο  τον παόκτη στην εκπομπή TOTAL GREEN στις 27 Νοεμβρίου και την επόμενη εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ομόνοια.

O αρχηγός Γιάννης Κούσουλος, (14/6/1996), που είναι ο παλιότερος παίκτης του ρόστερ, είναι μάλιστα η πρώτη μετεγγραφή της διοίκησης Σταύρου Παπασταύρου, ενταχθείς στην ομάδα το 2018, (στα 22 του), έλαβε και αυτός την ανταμοιβή της τεράστιας προσφοράς του, υπογράφων συμβόλαιο μεχρι το 2027. Ο αρχηγός είχε υπογράψει το προηγούμενο του (τετραετές) συμβόλαιο το 2020. Η διαδικασία ενημέρωσης του κοινού ήταν η ίδια και η αυτή. Δήλωση από τον παίκτη στην εκπομπή TOTAL GREEN την Δευτέρα το βράδυ και χθες εκδόθηκε η ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Φαμπιάνο

Η περίπτωσή του αρχηγού, εντάσσεται στις ανανεώσεις συμβολαίων που θα λήξουν με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ η περίπτωση του Παναγιώτου δεν εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία. Διατηρούντες συμβόλαιο που εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι είναι οι εξής ποδοσφαιριστές: Φαμπιάνο Ριμπέιρο, Γιαν Λέτσιακς, Νεμάνια Μίλετιτς, Ανταμ Μάθιους, Ρομάν Μπεζούς, Πάρις Ψάλτης.

Στην κορυφή  του ενδιαφέροντος και της προτίμησης του κόσμου είναι η περίπτωση Φαμπιάνο. Ο 33χρονος γκολκίπερ, ών στην Ομόνοια από το 1919, έχει αφήσει αναξιτηλα τη σφραγίδα του, αποτελών σημείο αναφοράς. Είναι δεδομένη η θέληση της Ομόνοιας για την παραμονή του γίγαντα, ενώ κατά τις ενδείξεις η ίδια επιθυμία πηγάζει και από τον ίδιο που νιώθει την Ομόνοια και την Κύπρο σαν δεύτερο σπίτι του. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι δυο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία. Εκείνο που είναι βασικό στις σχετικές επαφές είναι η διάρκεια του συμβολαίου.

Μπασιρού, Ανσαριφάρντ, Αλιούμ

Υπάρχουν και τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις: Η συμφωνία που έγινε το περασμένο καλοκαίρι με τον Φουάντ Μπασιρού ήταν για ανανέωση συμβολαίου για ένα χρόνο, με δικαίωμα στην Ομόνοια για επέκτασή του για άλλον ένα. Συνεπώς η συνέχεια εξαρτάται από την Ομόνοια.

Είναι παρόμοια περίπτωση και αυτή του Καρίμ Ανσαριφάρντ, του οποίου το συμβόλαιο συνεργασίας είναι διάρκειας 2+1 χρόνια.

Επίσης ο Σαιντού Αλιούμ αποκτήθηκε το καλοκαίρι με το καθεστώς δανεισμού από τη Χάμαρμπι, για ένα χρόνο με δικαίωμα αγοράς, Άρα και εδώ το τριφύλλι έχει τον λόγο.

Εννοείται ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και προσεγγίζεται ανάλογα από τους υπεύθυνους.Ο αθλητικός διευθυντής Γιέσπερ Γιάνσον και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Σίμος Ταραπουλούζης συνεργασία με τον Σωφρόνη Αυγουστή προχωρούν βάσει πλάνου.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι βασικός στόχος της διοίκησης είναι να κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας τους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ότι έχουν το υπόβαθρο και τις ικανότητες να την στηρίξουν στο βραχυπρόθεσμο αλλά και στο πιο μακροπρόθεσμο μέλλον. Επιδίωξη είναι να … χτιστεί ένα ρόστερ που ηλικιακά καλύπτει όλα τα φάσματα.

Ναι μεν να υπάρχει πείρα στο ρόστερ, αλλά η ομάδα να στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτοί υπάρχουν αλλά αναμένεται να αποκτηθούν ξανά νεαροί παίκτες σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Το αποτέλεσμα φυσικά θα φανεί στο χορτάρι, διότι εκεί κρίνονται τα πάντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση