ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Τα 5 «όπλα» για τον ημιτελικό

Η καταγραφή των ατού της ομάδας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το μεγάλο ματς πλησιάζει. Στις 26 του τρέχοντα μήνα η Ομόνοια παρατάσσεται στην κυπελλική ρεβάνς (1-1 το πρώτο ματς) απέναντι στην Πάφος FC με έναν και μόνο στόχο.

Τη νίκη –πρόκριση στον τελικό του θεσμού για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι και ποντάρουν στα δικά τους «όπλα», για να περάσουν άλλο ένα υψηλό εμπόδιο και να εισέλθουν στη δυάδα.

Δίψα για τρόπαιο

Η φετινή κάκιστη χρονιά έχει αφήσει μόνο την κατάκτηση του κυπέλλου να δρα ως διάκριση, αλλά και ως απάλυνση των πολλαπλών πληγών που δημιουργήθηκαν. Ένας τίτλος δεν αλλάζει τα αγωνιστικά δεδομένα πενίας στο πρωτάθλημα, αλλά οδηγεί σε ένα διαφορετικό φινάλε που θα ξαλαφρώσει ψυχολογικά τους παίκτες (και τον κόσμο). Αυτό το ξαλάφρωμα το έχουν μεγάλη ανάγκη μετά από μια τόσο ψυχοφθόρα χρονιά.

Αρα η Ομόνοια χρειάζεται πολύ  το τρόπαιο του κυπέλλου (υπάρχει αυτό που λέμε δίψα), όχι βέβαια μόνο για λόγους απάλυνσης των πληγών, αλλά και  για λόγους καταγραφής ιστορίας. Η αν θέλετε περεταίρω εμπλουτισμού της ζηλευτής σε περιεχόμενο τροπαιοθήκης που διαθέτει.

Ο εγωισμός των παικτών

Οι παίκτες φέτος όχι απλώς αμφισβητήθηκαν, αλλά και λοιδορήθηκαν για  την εικόνα τους από τον κόσμο της Ομόνοιας και από το φίλαθλο κοινό γενικότερα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε παίκτες που ήλθαν φέτος, αλλά και παίκτες που τις προηγούμενες χρονιές είχαν ψηλό επίπεδο απόδοσης. Η καθίζηση σαφώς και οφειλόταν στο ότι η ομάδα κτίστηκε λάθος, αλλά υπάρχει και η ευθύνη των παικτών. Σαφώς και θα θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που έδειξαν όληn τη χρονιά. Και το ματς της Τετάρτης αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία προς τούτο.

Το βάρος της φανέλας

Οι παίκτες της Ομόνοιας αγωνίζονται σε μια μεγάλη ομάδα που από καταβολής της έμαθε να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τίτλους. Μια ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο, όχι απλώς για να αντιμετωπίσει τον κάθε αντίπαλο αλλά για να τον κερδίσει και να συνεχίσει την πορεία της με πυξίδα τη διάκριση που σημαίνει …τίτλος. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Γιατί, απλώς,  αυτό είναι το dna της. Οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτήν οφείλουν να σηκώνουν το τεράστιο βάρος της φανέλας που φοράνε. Αυτό δε το βάρος  λειτουργεί αμφίδρομα. Προσδίδει δύναμη σε αυτόν που τη φορά, αλλά ταυτόχρονα βάζει πολύ μεγάλη πίεση στον αντίπαλο.

Το…πράσινο ΓΣΠ

Η δύναμη που θα αντλεί η ομάδα από τον κόσμο στο συγκεκριμένο ματς είναι τεράστια. 16500 Ομονοιάτες έκλεισαν θέση για το γήπεδο και το ΓΣΠ θα είναι …πράσινο. Πέντε μέρες πριν το μεγάλο ματς τα εισιτήρια έχουν γίνει «φύλλο και φτερό»! Μια πράσινη λάβα είναι έτοιμη στις 26 του μήνα να ξεχυθεί και να σκεπάσει το νυχτωμένο ουρανό της Λευκωσίας παρασύροντας τους παίκτες προς τη νίκη. Είναι όντως μεγάλου μεγέθους η ώθηση που θα δίνεται στους παίκτες στην προσπάθεια που θα καταβάλουν. Για να μην γράφουμε όμως και ότι ...θέλουμε και να  γινόμαστε και γραφικοί … ο κόσμος από μόνος του δεν παίζει ποτέ μπάλα. Ο λαός ...παίζει μπάλα, αν πρώτα δει και αντιληφθεί ότι το κάνει αυτό η ομάδα. Είναι η σχέση  πομπού, δέκτη. Που δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο.

 Συνοχή

Συνολικά η ομάδα του τριφυλλιού καταθέτει το τελευταίο διάστημα σε κάθε αγώνα της σταθερότητα στην εικόνα της, εξαιρουμένων βεβαίως των παιχνιδιών με Άρη και ΑΕΚ. Πατώντας στη συνοχή και την ομοιογένειά της, με συγκεκριμένους ρόλους σε κάθε παίκτη, η Ομόνοια μπορεί κάλλιστα να βρει τον τρόπο να πάρει αυτό που ζητάει και θέλει στο παιχνίδι της. Όπως άλλωστε το έχει κάνει. Αφήνοντας –επαναλαμβάνω- πίσω της τα ματς με Άρη και ΑΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση