ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Σεπτέμβριο η λειτουργία του νέου γηπέδου της Λεμεσού

Τον Οκτώβριο η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου

ΚΥΠΕ

Μπορεί τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου γηπέδου της Λεμεσού να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, διαβεβαιώνει ότι, με τη λειτουργία του γηπέδου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα υπάρχει το απαραίτητο οδικό δίκτυο για τους φιλάθλους.

Ο κ. Καρούσος, μαζί με μέλη της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, επισκέφθηκαν το νέο γήπεδο της Λεμεσού, στο Κολόσσι, όπου ενημερώθηκαν για τις εργασίες και ιδιαίτερα γι αυτές που αφορούν στο οδικό δίκτυο, που περιλαμβάνουν τη βελτίωση/ανακατασκευή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και της Οδού Τάσου Ισαάκ, τη δημιουργία τριών νέων κυκλικών κόμβων και την κατασκευή τεσσάρων νέων ραμπών από και προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο δεν θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο με την λειτουργία του νέου γηπέδου, ο Υπουργός υπέδειξε ότι «ένα μέρος της Α’ Φάσης θα έχει παραδοθεί, επομένως θα υπάρχει το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει το στάδιο».

«Το όλο έργο του οδικού δικτύου θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2023 και δεν θα εξυπηρετεί μόνο το στάδιο», είπε και εξήγησε ότι «θα εξυπηρετεί τους Δήμους και τις κοινότητες της περιοχής, αφού δεν είναι μόνο έργο το οποίο κάνουμε αποκλειστικά για το στάδιο».

Να είναι όλοι σίγουροι ότι με το πρώτο παιχνίδι θα υπάρχει και το απαραίτητο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετήσει τους φιλάθλους που θα έρθουν να δουν τον οποιονδήποτε αγώνα, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, ο Γιάννης Καρούσος είπε πως αποτελεί ένα στολίδι για τη Λεμεσό και την Κύπρο ολόκληρη και ότι, μέσα από την κατασκευή του, αποδεικνύεται η σημασία του Τμήματος Δημοσίων Έργων για τον τόπο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας διερωτήθηκε κατά πόσο, όντως θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι φίλαθλοι με τη λειτουργία του σταδίου, καθώς «έχουμε πληροφορηθεί ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, ενώ η Α’ Φάση του οδικού δικτύου θα είναι έτοιμη στις 7 Δεκεμβρίου».

Σε παρατήρηση ότι εντοπίζεται πρόβλημα και με την προσέλευση των φιλοξενούμενων φιλάθλων, καθώς για να περάσουν στην βόρεια κερκίδα θα πρέπει να διασχίσουν μεγάλη απόσταση και ενδεχομένως να υπάρχει επαφή με οπαδούς της άλλης ομάδας, ο κ. Μουσιούττας σημείωσε πως δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Μεταφορών το θέμα, αλλά του ΚΟΑ.

«Η λογική λέει ότι ο ΚΟΑ, που είναι ο αρμόδιος, πρέπει να βρει τη σωστή ρύθμιση ώστε οι φιλοξενούμενοι που έρχονται από τον αυτοκινητόδρομο να μπαίνουν απευθείας στις κερκίδες που τους αναλογούν, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να μπαίνουν μεταξύ τους οι φίλαθλοι άλλων ομάδων», συμπλήρωσε.

Της επίσκεψης στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, ακολούθησε σύσκεψη στο Γραφείο του Επαρχιακού Μηχανικού του Τμήματος Δημοσίων Έργων Λεμεσού, όπου ο Υπουργός Μεταφορών και τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για άλλα έργα που προωθούνται ή είναι υπό εξέλιξη στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Καρούσος επεσήμανε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων διαχειρίζεται 64 έργα στην Επαρχία Λεμεσού, τα οποία είτε είναι υπό εξέλιξη, είτε βρίσκονται στο στάδιο μελέτης και θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα.

Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Λεμεσού και τις υποδομές της Επαρχίας, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται ο δρόμος Λεμεσού – Αγρού, η αναβάθμιση δρόμου από την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας μέχρι και την Κοινότητα Παρεκκλησιάς με νέα οδική ρύθμιση, η κατασκευή της Α’ φάσης του δρόμου Γερμασόγειας-Ακρούντας-Διερώνας-Αρακαπά, η βελτίωση του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας (Α φάση ), η κατασκευή κυκλικού κόμβου για τη σύνδεση των οδών Χριστάκη Κράνου και Δαιδαλίδων στον Δήμο Γερμασόγειας και τα έργα βελτίωσης οδικού δικτύου Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός, όλα τα Τμήματα του Υπουργείου παραμένουν προσηλωμένα και εργάζονται εντατικά για την υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων και των κυβερνητικών πολιτικών για την αναβάθμιση των υποδομών και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Επαρχίας Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση