ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για αθλητισμό

Βασικοί άξονες η στήριξη ομοσπονδιών και αθλητών και ο αθλητικός τουρισμός

Newsroom 24sports

Το κομμάτι του αθλητισμού μπορεί να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητες, όμως για την κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορο σε σχέση με τις αποφάσεις της επόμενης μέρας.

«Μπορούμε να αναπτύξουμε τον Αθλητικό Τουρισμό, στηρίζοντας ταυτόχρονα βασικούς τομείς της Οικονομίας του τόπου»

Ο σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης απέστειλε ερωτηματολόγιο στις ομοσπονδίες ώστε να συγκεντρωθούν τα ζητήματα που τις απασχολούν και να ληφθούν μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρει σε σχετική του έκθεση: «Η Πολιτεία πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τον αθλητισμό, αφού πέραν της εξασφάλισης της υγείας που προκύπτει με την ενασχόληση του, διαχρονικά και αποδεδειγμένα είναι το βασικότερο όπλο προβολής της Χώρας μας στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο χώρο». Κάτι που δίνει και το στίγμα των μέτρων που προτείνονται. Παράλληλα, αγγίζει και το κεφάλαιο του αθλητικού τουρισμού, που λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών του τόπου μας κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελεί πεδίο προς αξιοποίηση.

«Επιπρόσθετα, λόγω της έγκαιρης και πιστής εφαρμογής των μέτρων πρόληψης που έχει λάβει η Πολιτεία, μπορούμε να αναπτύξουμε τον Αθλητικό Τουρισμό, στηρίζοντας ταυτόχρονα βασικούς τομείς της Οικονομίας του τόπου, αν θεωρήσουμε ότι σε σύντομα χρονικό διάστημα θα εξ έλθουμε από την κρίση», είναι η σχετική αναφορά. Στα πολύ σημαντικά και η εισήγηση για τα έργα υποδομής που έχουν εξαγγελθεί προ της πανδημίας και ο στόχος πρέπει να είναι όπως επαναρχίσουν και ολοκληρωθούν.

«Αναφορικά με την απόφαση για αναστολή των προγραμματισμένων έργων υποδομής, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθούν άμεσες προτεραιότητες για υλοποίηση τους, ενόψει του γεγονότος ότι κάποια είναι συνδεδεμένα με τη Ολυμπιακή χρονιά του 2021» καταγράφει επί του σημαντικού αυτού θέματος ο κ. Ζαχαριάδης.

Ως προς το κομμάτι των ομοσπονδιών και αθλητών, είναι δεδομένο πως χρειάζονται στήριξη καθώς η αναστολή των αγώνων έχει αφήσει τους επαγγελματίες αθλητές χωρίς εισοδήματα. Επί τούτου υπάρχουν συγκεκριμένες εισηγήσεις και μέτρα για να βοηθηθούν ειδικά όσοι αθλητές εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Τα μέτρα αυτά είναι:

  1. Καθορισμό των προπονητικών προγραμμάτων με στόχο την επαναφορά των αθλητών στην προ της κρίσης αγωνιστικής τους κατάστασης. Τα προγράμματα αυτά το πιο πιθανό να είναι διαφοροποιημένα και να χρειάζεται να δαπανηθούν περισσότεροι οικονομικοί πόροι.
  2. Καθορισμός των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε τοπικό και διεθνή επίπεδο για να διαπιστωθεί η οικονομική ή άλλη στήριξη που χρειάζονται οι αθλητές, προπονητές και τα σωματεία για να συμμετέχουν και να διακριθούν σε παγκόσμια αθλητικά γεγονότα τα οποία έχουν αναβληθεί το 2020 και θα διεξαχθούν το 2021 ή και μετέπειτα.
  1. Πρόβλεψη για τη μείωση των εσόδων των Ομοσπονδιών από χορηγίες ή έσοδα τα οποία προέρχονται από αγωνιστικές δραστηριότητες ή άλλους διεθνείς Οργανισμούς.
  2. Υπολογισμός των αναθεωρημένων δαπανών που θα προκύψουν κυρίως από τα σημεία 1 & 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση