ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το τελειώνουν... μέσω ψηφοφορίας

Όλες οι πληροφορίες για το πρωτάθλημα

Newsroom 24sports

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ομάδες και την ΚΟΠ, με σκοπό να βρουν μία λύση.

Αυτή την στιγμή οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν προς την οριστική διακοπή, ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν και να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Οι διεργασίες της ΚΟΠ και των ομάδων εντείνονται, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το παρασκήνιο να επικεντρώνεται στο τι μέλλει γενέσθαι στην Α’ κατηγορία.

Για την απόφαση οριστικής διακοπής ή συνέχισης του πρωταθλήματος απαιτείται απλή πλειοψηφία

Η ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με τον Υπουργείο Υγεία για το πρωτόκολλο, ενώ είναι σε ανοικτή γραμμή και με δικηγόρους νομικούς, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν τη Γενική Συνέλευση.

Την τελική απόφαση εάν θα παίξουμε ή όχι θα πάρει το ΔΣ της ΚΟΠ. Όπως και για την αύξηση των ομάδων, που είναι μία πιθανότητα, εάν και εφόσον διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Για την απόφαση οριστικής διακοπής ή συνέχισης του πρωταθλήματος απαιτείται απλή πλειοψηφία. Δηλαδή από τα 21 μέλη, 11 θετικοί ψήφοι, διότι δεν θεωρείται τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Για την αύξηση των ομάδων απαιτείται 4/5, δηλαδή 17 ψήφοι, γιατί πρόκειται για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν, οι 12 ομάδες της ΚΟΠ, οι δύο που υποβιβάστηκαν πέρσι (Αλκή, Ερμής), τρεις η Β’ κατηγορία, μία η Γ’ κατηγορία και μία η ΣΤΟΚ. Δικαίωμα ψήφου έχει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, καθώς επίσης και ο σύνδεσμος διαιτητών.

Συνεπώς, από την στιγμή που χρειάζεται μόνο πλειοψηφία, τότε η απόφαση για οριστική διακοπή είναι ακόμη πιο εύκολη, καθώς οι πλείστες ομάδες έχουν εκφραστεί δημόσια ότι δεν επιθυμούν την συνέχιση του πρωταθλήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X