ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μπρα ντε φερ» με την πανδημία

Σε Τόκιο, Κιότο, Οκινάουα, Οσάκα, Χόγκο και Μιγιάγκι έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα

Kathimerini.gr

Της Σπυριδούλας Σπανέα 

Λιγότερο από 100 ημέρες μένουν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά η πανδημία εξακολουθεί να προβληματίζει τους διοργανωτές. Κι ενώ οι πρωταθλητές ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν μία θέση στο ολυμπιακό βάθρο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο, Χαρούο Οζάκι, δήλωσε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων θα είναι δύσκολη, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Ιάπωνας γιατρός ζήτησε από τους διοργανωτές να παρουσιάσουν συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα μπορέσει να σταματήσει μία εξάπλωση της πανδημίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών. «Εάν η λοίμωξη εξαπλωθεί περισσότερο, ακόμα και χωρίς θεατές, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν Αγώνες με την κανονική τους μορφή. Θέλω να παρακολουθήσω τις υπέροχες προσπάθειες των αθλητών αλλά, από τη θέση μου ως γιατρός, θα πρέπει να πω ότι η διεξαγωγή των Αγώνων θα έχει πολλές δυσκολίες».

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία. Σε Τόκιο, Κιότο, Οκινάουα, Οσάκα, Χόγκο και Μιγιάγκι έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα. Το Σαπόρο, εξαιτίας των πολλών θετικών κρουσμάτων, ακύρωσε έναν αγώνα 10.000 μ. που είχε προγραμματιστεί να διοργανωθεί τον επόμενο μήνα.

Ο Τοσίρο Νικάι, γενικός γραμματέας και Νο 2 του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, δεν απέκλεισε ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων εάν εκείνη την περίοδο υπάρχει έξαρση της πανδημίας. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία τους, αλλά χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να τους διοργανώσει», υπογράμμισε. Στο μεταξύ, η Ρωσία παρουσίασε τη στολή που θα φορέσουν οι αθλητές της χώρας κατά τη διοργάνωση του Τόκιο. Παρόλο που οι στολές απαγορεύονται να φέρουν τη ρωσική σημαία, λόγω της τιμωρίας για κάλυψη προγραμμάτων ντόπινγκ, τα χρώματά της όμως κυριαρχούν στις φόρμες των Ρώσων αθλητών. Στην Αμερική, οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν ετοιμάσει βίντεο και εκδηλώσεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για να προωθήσουν τους χορηγούς της ολυμπιακής ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση