ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Κομισιόν: Διορία 2 μηνών στην Κύπρο για τα «διαβατήρια»

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Της Έλενας Αποστόλου

- Διαδικασία επί παραβάσει ξεκίνησε η Κομισιόν έναντι της Κύπρου και της Μάλτας, όπως αποκάλυψε πρώτη η «Κ» την Κυριακή, καλώντας τις δύο χώρες να συμμορφωθούν σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα υπηκοοτήτων. Τα προγράμματα, αναφέρει, παραβιάζουν το δίκαιο της Ε.Ε. Δίνει διορία δύο μηνών στις κυπριακές αρχές για να ανταποκριθούν γραπτώς στην επιστολή-προειδοποίηση. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τριών ανακριτικών ομάδων, οι οποίες διερευνούν τις υποθέσεις κυπριακών διαβατηρίων.

- Σε διπλωματική αντεπίθεση η Ελλάδα μετά την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Ζητά από την Κομισιόν αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, Αθήνα και Λευκωσία πέτυχαν αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της μικτής επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας. Πάντως ο Νίκος Δένδιας ζητά από τους ομολόγους του από Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Οι τουρκικές προκλήσεις θα βρίσκονται αύριο στο τραπέζι της 8ης τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Λευκωσία.

- Χειρότερη από Ελλάδα, Νορβηγία και Γερμανία η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης νοσημάτων. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως κομβικές για την εξέλιξη της πανδημίας με τον Υπουργό Υγείας να υπογραμμίζει πως μόνο με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων θα σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης στην κοινότητα. Τα μέτρα που λαμβάνονται, ξεκαθαρίζει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής, καθώς θα υφίστανται για μήνες.

- Υψηλόβαθμα στελέχη της Apple και της Adidas, ο παγκοσμίου φήμης αναλυτής ανθρώπινης συμπεριφοράς Ken Hughes και άλλες 13 σημαντικές προσωπικότητες θα συμμετέχουν στο 3ο συνέδριο ψηφιακής εποχής, Digital Agenda Summit που θα διοργανωθεί διαδικτυακά και δωρεάν αύριο. Σκοπός η ανάδειξη και συζήτηση ζητημάτων και ιδιαιτεροτήτων της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα και των αυξημένων αναγκών για εξειδικευμένη γνώση. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

90 news: Τελευταία Ενημέρωση