ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' Κύπρος - Ελλάδα - Αίγυπτος: Κοινή καταδίκη των έκνομων τουρκικών ενεργειών

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Της Έλενας Αποστόλου

- Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος καταδίκασαν από κοινού τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια και τις παράνομες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, διαμηνύουν από τη Λευκωσία οι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης. Ανησυχία εξέφρασε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

- Στην 8η τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου υιοθετήθηκε η διακήρυξη της Λευκωσίας και αποφασίστηκε η εγκαθίδρυση μόνιμης γραμματείας της τριμερούς στην Κύπρο.

- Στο κόκκινο ο συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Ανησυχία για την έξαρση σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς. Αναθεωρούνται σε καθημερινή βάση τα δεδομένα, υπογράμμισε ο Υπ. Υγείας, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη περαιτέρω μέτρων τις επόμενες ημέρες, εάν δεν υπάρξει βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

- Δεν όρισε, ακόμη, χρονικό πλαίσιο για τη σύγκληση συνάντησης για το Κυπριακό ο Αντόνιο Γκουτέρες. Προειδοποιεί για τις θέσεις Τατάρ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Βλέπει κίνδυνο εκτροπής στο Κυπριακό. Τις τουρκικές εγγυήσεις προτάσσει ο Ερσίν Τατάρ και χαρακτηρίζει παγίδα την ομοσπονδία. Αξιώνει λύση δύο κρατών και δηλώνει περήφανος που είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας.

- Τους τρεις πυλώνες των προτάσεων του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου προς την κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία αποκάλυψε η «Οικονομική Καθημερινή». Τα μέτρα είναι εστιασμένα στον ΦΠΑ, στην άμεση φορολογία με κόστος και στη φορολογία χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών. Όσα πετύχουν θα εφαρμοστούν στη φορολογική μεταρρύθμιση.

- Δεκασέλιδη επιστολή στο Υπ. Εσωτερικών απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ζητά στοιχεία και αριθμούς για το επενδυτικό πρόγραμμα. Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα στην Κύπρο για τα χρυσά διαβατήρια. Θα παραιτηθεί εάν βρεθεί μπλεγμένος στο θέμα των πολιτογραφήσεων, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Σίγμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

- Η διαχείριση της συμπεριφοράς των καταναλωτών μετά την «εποχή του κορωνοϊού», η κατάσταση στην Ευρώπη ελέω πανδημίας και θέματα εκπαίδευσης ήταν μόνο μερικά από τα θέματα του ψηφιακού συνεδρίου Digital Agenda Cyprus Summit. Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Apple και της Adidas, ο παγκοσμίου φήμης αναλυτής ανθρώπινης συμπεριφοράς Ken Hughes και άλλες 13 σημαντικές προσωπικότητες. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

90 news: Τελευταία Ενημέρωση