ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'' Υπ. Υγείας - Απολογία για την ταλαιπωρία εργαζομένων

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Της Έλενας Αποστόλου

- Απολογία υπουργού Υγείας για την ταλαιπωρία των εργαζομένων μετακινούμενων πολιτών από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου που συνωστίζονται για ένα τεστ στα σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων. Έκανε λόγο για λάθος υπολογισμούς του αριθμού των δικαιούχων που μετακινούνται καθημερινά προς τις δύο επαρχίες. Έχει δώσει παράταση μιας ημέρας για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου PCR. Οι έλεγχοι για αρνητικό πιστοποιητικό θα αρχίσουν από την Πέμπτη στις 5 προ μεσημβρίας. Φωνές πολιτών που συνωστίζονται στα κέντρα για την πολύωρη ταλαιπωρία. Συστάσεις από τους ειδικούς όπως τηρούν αποστάσεις και φορούν μάσκες προστασίας.

- Ικανοποίηση Υπ. Παιδείας και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Λεμεσό και Πάφο. Διαχειρίσιμα τα προβλήματα, λένε ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Σε εκκρεμότητα η γνωμάτευση για τα προσωπικά δεδομένα. Καταγγελία Συνδέσμου Διευθυντών ότι αριθμός μαθητών ενώνεται με το σύστημα χωρίς να παρακολουθούν το μάθημα. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου έτυχαν τηλεκπαίδευσης 4.922 μαθητές παγκύπρια, εκ των οποίων 2.666 στην Λεμεσό, 1.085 στην Πάφο και 1.571 στις άλλες επαρχίες.

- Τετρακόσια ογδόντα εκατομμύρια ευρώ δικαιούται η Κύπρος από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για στήριξη εργαζομένων και εταιρειών από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Διαθέσιμα από αύριο 250 εκατομμύρια. Μεταγενέστερα θα υπάρξει και δεύτερη δόση 230 εκατομμυρίων, αναφέρει στο ΡΙΚ η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

- Ζητά αποφυγή μονομερών ενεργειών από την Τουρκία ο Αντόνιο Γκουτέρες και εκφράζει ετοιμότητα για πενταμερή. Κλείδωσε για τις 27 Νοεμβρίου η κάθοδος Τζέιν Χολ Λουτ στο νησί. Οργή Αναστασιάδη για τον Ερσίν Τατάρ. Τον διαψεύδει κατηγορηματικά ότι δεν απέκλεισε την λύση δύο κρατών. Υποδεικνύει ότι μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση δεν θα επιτευχθεί με διαστρεβλώσεις.

- Χαστούκι από την Επιτροπή Γκρέκο στη Βουλή με φόντο τις πολιτογραφήσεις. Ζητά την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας με σκοπό την πρόληψη διαφόρων μορφών διαφθοράς. Ρίχνει το μπαλάκι στη Βουλή η Νομική Υπηρεσία.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

90 news: Τελευταία Ενημέρωση