ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι θα αλλάξει η Μακαρίου

Ο κύβος ερρίφθη, τα έργα για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ άρχισαν. Δείτε πώς θα μοιάζει η περιοχή μετά από 26 μήνες.

Το ριζικό «λίφτινγκ» στο κέντρο της Λευκωσίας άρχισε. Ο Δήμος Λευκωσίας συνιστά υπομονή στους δημότες για περίπου 26 μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της περιοχής πέριξ της Μακαρίου, η οποία θα τους αποζημιώσει στο έπακρο και θα είναι της ίδιας φιλοσοφίας με την ευρωπαϊκή πλέον Στασικράτους.

Το έργο αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη Λεωφόρο Ευαγόρου, την οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη, τμήματα των οδών Στασάνδρου και Αφροδίτης, και τις οδούς Αρνάλδας, Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνας, Ήρας και Άννης Κομνηνής μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Στασάνδρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια 680 χιλιάδες ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Το έργο στοχεύει στη μετατροπή της περιοχής σε χώρο προσβάσιμο, ελκυστικό, ευχάριστο και φιλικό, όπου θα ενθαρρύνονται οι κοινωνικές, εμπορικές, πολιτιστικές δραστηριότητες και αναψυχή.

Με το έργο θα γίνει:

*Αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.

*Διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ.
*Δημιουργία μικρών πλατειών και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.

*Ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού ώριμων δέντρων.

*Εγκατάσταση ολιστικού συστήματος «έξυπνης πόλης».

*Στη Λεωφόρο Μακαρίου και στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου) θα δημιουργηθούν δύο λεωφορειολωρίδες για διακίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Θα ληφθεί πρόνοια για εγκατάσταση και λειτουργία τραμ, εφόσον αυτό αποφασιστεί.

Στην πρώτη φάση του έργου και για τους επόμενους 13 μήνες, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο τμήμα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι και την οδό Αφροδίτης/Στασάνδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES